Μια σταγόνα στο αυλάκι. Από τον Γεράσιμο Γερολυμάτο

Είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε να κάνουμε ένα ρεπορτάζ σε μια διοργάνωση δική μας. Όμως είναι και δική σας και όλης της χώρας.

Μπήκε μια σταγόνα στο αυλάκι. Έγινε μια αρχή, και εξ όσων είδαμε, με θετικό πρόσημο. Μιλώ για το 1ο Olympic Yacht Show, για το οποίο καταθέσαμε όλες μας τις δυνάμεις, οικονομικές, συναισθηματικές, σωματικές. Έγινε ο βασικός στόχος και η προτεραιότητα σε όλες τις δραστηριότητές μας. Αφήσαμε πίσω τα πάντα, σβήσαμε τον ήλιο του Αυγούστου, ακυρώσαμε όλα τα Σαββατοκύριακα και αφιερώσαμε όλες μας τις ώρες, εργάσιμες και μη, στην υλοποίηση της διοργάνωσης. Μάθαμε απ’ έξω όλα τα ΦΕΚ και εξετάσαμε όλα τα ενδεχόμενα πιθανολογώντας τι μπορεί να συμβεί σχεδιάζοντας πολλά και διαφορετικά σενάρια προκειμένου να αποφύγουμε το όποιο αδιέξοδο. Προετοιμαστήκαμε για να τηρηθούν τα πρωτόκολλα των εμπορικών εκθέσεων και να υπάρχει σε ετοιμότητα ιατρική υποστήριξη για παν ενδεχόμενο.

Αυτά και άλλα πολλά, τόσα, που θα χρειαζόμασταν όλο το τεύχος ώστε να αφηγηθούμε πως φτάσαμε στο κόψιμο της κορδέλας και στη συνέχεια πως μπαίνουμε σε αυτή τη νέα τροχιά. Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα, το μεγάλο σκάφος δεν είχε χώρο να φιλοξενηθεί, ως εκ τούτου όλη η αγορά και τα σχετικά προϊόντα ήταν σχεδόν εκτός εμπορικών εκθέσεων, το ίδιο και το αγοραστικό κοινό. Η τελευταία εκδήλωση με πλωτό τμήμα και μεγάλα σκάφη ήταν το 2011, και σε σχέση με το σήμερα είναι σαν να μιλάμε για διαφορετικές χώρες. Τότε, η αρχή της δεκαετίας σήμαινε την είσοδο σε μια μεγάλη κρίση και μια δοκιμασία άνευ προηγουμένου για όλη τη διεθνή αγορά – προβλέψιμη από τους ειδικούς, δύσκολα ανατρέψιμη από τους εμπλεκόμενους.

Oys63

Με την επαναφορά των ισορροπιών στον κλάδο και το ξεκαθάρισμα ήταν επιτακτική ανάγκη εκ μέρους των επαγγελματιών, του αγοραστικού κοινού, του εθνικού μας μάρκετινκ να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε μια πλωτή έκθεση για τα νέα μοντέλα και την αγορά που την περιστοιχίζει. Η πανδημία μάς σόκαρε και μας ανάγκασε να αναβάλουμε όλες τις ετοιμασίες για το έτος 2020. Δεν τα παρατήσαμε, επιμείναμε, για να φτάσουμε στο 2021 με όλα τα ρίσκα και ό,τι απαιτείτο για την προσαρμογή στα ευμετάβολα δεδομένα και τις ρευστές υγειονομικές απαιτήσεις.

Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και εισπράξαμε χαμόγελα από την απόλυτα στοχευμένη και υψηλή επισκεψότητα, όπως είχε σχεδιαστεί. Από την ομαλή ροή καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Δικαίωση για τις επιλογές που αφορούσαν τις καθημερινές ημέρες και ώρες λειτουργίας, ήταν πράγματι γόνιμες για τους εκθέτες, την μη πραγματοποίηση των sea trials που είχαν εξαγγελθεί το 2020 (και ποτέ το 2021). Βεβαίως και έχουμε πολύ δρόμο και είναι προς εξέταση πολλά στοιχεία για την εξέλιξη και βελτίωση του event. Όμως μπήκε μια σταγόνα στο αυλάκι και αυτό είναι το πιο σημαντικό. 

Ευχαριστίες σε όλους για την κατανόηση αλλά και την δημιουργική κριτική. Ευχαριστίες σε όλους που συνέβαλαν στην υλοποίηση, σε όλους που σε κάθε πρόβλημα (ήταν πολλά) είχαμε μια λύση.  

Το τρέχον τεύχος έχει μια ανάγλυφη καταγραφή της εκδήλωσης και βεβαίως δεν μονοπωλεί, αλλά πλαισιώνεται από όλες τις σημαντικές εξελίξεις του κλάδου σκιαγραφώντας τη θαλάσσια αναψυχή.

Καλή ανάγνωση  /Γ.Γ.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Αποψη

Gerolimatos Editorial 64

Χρονιά Σταθμός. Από τον Γεράσιμο Γερολυμάτο

Το τελευταίο τεύχος του χρόνου και το πρώτο για τη νέα χρονιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

first aid on board AED

Αντιμετώπιση καρδιακ…

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, όντας...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

D Marin katharismos akton

Δεσμεύεται για τον κα…

10 μαρίνες ενώνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega watches and golf

Η OMEGA και το Golf

Το golf αποτελεί την ιδανική απεικόνιση των αξιών και της...

Style