True Wind #039

truewind 39 2

Πλούσιο και πληθωρικό είναι το νέο φθινοπωρινό τεύχος. Με υψηλές ταχύτητες και παρουσία σε όλες τις σημαντικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Κάννες, Μονακό και Λονδίνο. Δεν έχει όρια και σύνορα σε επίπεδο συνεργασίας η δραστηριότητα στη θάλασσα. Δεν έχει όρια ο ανθρώπινος νους που καταφέρνει να διακρίνεται σε κάθε ευκαιρία και υπό οποιαδήποτε συνθήκες.

Για πολλούς η κοινωνικό - πολιτική αστάθεια και η κρίση είναι δικαιολογίες για συμφιλίωση με την μετριότητα, για κάποιους είναι ένα δεδομένο πλαίσιο. Ας μην κοιτάμε το παρελθόν και μιλώ εκ μέρους όλων των χωρών της Μεσογείου που μάς βρέχει ίδια θάλασσα και ίδια φουρτούνα. Η κρίση δεν ειναι ελληνική, είναι Μεσογειακή, αφορά και μαστίζει κατά ταυτόσημο τρόπο την Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα. Μιλώντας με συναδέλφους και επιχειρηματίες οι προβληματισμοί για την επόμενη ημέρα όχι μόνο δεν διαφέρουν αλλά γίνεται αντιληπτό όλο το πλαίσιο με λίγες λέξεις. Εύκολο και βολικό είναι να αφεθούμε στη λογική οτι για όλα τα δεινά ευθύνεται πάντα κάποιος άλλος. Ποτέ οι συνθήκες δεν ήταν εύκολες και στρωμένες με ροδοπέταλα. Αντιθέτως, θεωρώ οτι υπήρξαν πολύ χειρότερες περίοδοι ωστόσο το γεγονός οτι βρισκόμαστε εδώ αποδεικνύει περίτρανα οτι ο κόσμος δεν καταστράφηκε αλλά εξελίχθηκε. Και το παρών τεύχος είναι αφιερωμένο στην εξέλιξη. 

TrueWind39 Εξελίσσεται και μεγαλώνει το Monaco. 25 χρόνια συμπλήρωσε το Μονακό Yacht Show, μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις για την ναυπηγική αποτελώντας τον πυρήνα της αγοράς και έναν παλμογράφο των νέων τάσεων. Ενα πολυδιάσταστο show, μια γόνιμη πλατφόρμα επικοινωνίας για την βιομηχανία που τροφοδοτεί σειρά επαγγελμάτων περιμετρικά των super yachts και της μεγάλης κατηγορίας. Το ONDECK πιστό στο ραντεβού έδωσε δυναμικό παρών καθ’ όλη τη διάρκεια υποστηρίζοντας πάντα την Ελληνική παρουσία και τις Ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν. Εταιρείες leader διεθνώς στο κλάδο τους όπως η Spanopoulos Group και η D.Koronakis SA.

[ Ας μην κοιτάμε το παρελθόν και μιλώ εκ μέρους όλων των χωρών της Μεσογείου - που μάς βρέχει ίδια θάλασσα. Η κρίση δεν ειναι ελληνική, είναι Μεσογειακή, αφορά και μαστίζει κατά ταυτόσημο τρόπο την Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα ]  

Για την εξέλιξη επίσης συζητάμε με τον Γιώργο Έρτσο, τον παλαιότερο εν ενεργεία αντιπρόσωπο των X-Yachts και σιωπηλό πρωταγωνιστή τις τελευταίες 3 δεκαετίες στο χώρο του Yachting. Συναντάμε το σύμβολο του ιταλικού Design, τον Paolo Pinifarina, και μας ξεδιπλώνει τα χαρτιά και τις μακέτες του για το νέο έργο των 85 μέτρων σε συνεργασία με την Fincantieri.

truwwind39 3 Ανεβαίνουμε στο ESTER III της Lurssen μαζί με τους βασικούς συντελεστές, τον ESPEN OEINO και την Pascale Raymont, βολιδοσκοπούμε το Atalante 127 και εκκινούμε για τον γύρο του κόσμου με τον Sir Robin Knox-Johnston στα πλαίσια του Clipper Round the World. Στα καθ΄ημάς καταγράφουμε τις εξελίξεις στο ναυταθλητικό στερέωμα με τις πιο σημαντικές διοργανώσεις πίσω απο τις οποίες βρίσκονται άνθρωποι με όραμα και υψηλούς στόχους. Εις εξ αυτών ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου με τον οποίο αναλύουμε το θέμα των υποδομών και την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού σε ένα νησί με πλούσια ναυτική παράδοση.

truewind39 6

Όπως σε κάθε τευχος στο Sky Lounge δοκιμάζουμε γεύσεις από το exclusive event στο άρτι αφιχθέν NIKKEI, και επιλέγουμε προορισμούς για φθινοπωρινές απόδρασεις. Μιλώντας για εξέλιξη δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική στο Κολωνάκι από την Omniview. Όλα αυτά σε ένα σύνολο με κοινό παρονομαστή την πρόοδο και στον τρόπο που επιλέγουμε να συνυπάρχουμε: δημιουργώντας.

Τα πιο Δημοφιλη > Αποψη

Editor's Letter 12 xronia ΟΝDECK

Editor's Letter: 12 χρόνια ΟΝDECK

Την 1η Απριλίου του 2011 βγήκε στο φως και στον αέρα το πρώτο τεύχος του...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style