12 Χρόνια ONDECK | Ιστορίες Ανάπτυξης και Εξέλιξης (1ο μέρος)

12 Years ONDECK

Όλα όσα αγαπήσαμε, υποστηρίξαμε, δουλέψαμε με πάθος και μοιραστήκαμε μαζί σας επί 12 συναπτά έτη σε ένα εκτενές αφιέρωμα που γιορτάζει τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την επόμενη ημέρα της ONDECK.

Ο κάθε αριθμός από μόνος του έχει τη δική του ξεχωριστή και συμβολική έννοια, ωστόσο, ο αριθμός Δώδεκα (12) έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία ανά την ιστορία και τους λαούς. Αντιπροσωπεύει έναν πλήρη κύκλο και έχει ένα τέλειο και σημαντικό χαρακτήρα που ήταν από τους πιο αξιοσημείωτους από αρχαιοτάτων χρόνων. 12 είναι οι μήνες του χρόνου και οι ώρες της ημέρας και της νύχτας του κάθε 24ώρου. 12 ήταν οι μαθητές του Χριστού, οι Ολύμπιοι θεοί και οι Τιτάνες. 12 ήταν οι άθλοι του Ηρακλή και με 12 καράβια πήρε το δρόμο της επιστροφής ο Οδυσσέας.

Αν και στα ανθρώπινα χρόνια, το 12 συμβολίζει τη μετάβαση στην εφηβεία, στην περίπτωση της ONDECK, τα 12 χρόνια δράσης και αδιάκοπης παρουσίας στο χώρο του σκάφους αναψυχής συνδέονται άμεσα με τη δυναμική μιας εταιρείας που συνεχίζει με το ίδιο πάθος, από την πρώτη μέρα της ύπαρξής της, να καταθέτει τα μέγιστα στην προώθηση του ελληνικού yachting και του θαλάσσιου τουρισμού. Με βραβευμένες εκδόσεις, λαμπερά events και υψηλές συνεργασίες. .

 

12years 1stIssue

1. Το πρώτο digital τεύχος

Την 1η Απριλίου του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του ONDECK, με σχεδιασμό και λανσάρισμα ηλεκτρονικής έκδοσης για κάθε κινητή συσκευή και tablet. Ήταν ένα yachting tablet magazine στα αγγλικά, για σκάφη άνω των 9 μέτρων, με πλούσια θεματολογία, ρεπορτάζ, sea trials, συναντήσεις προσωπικοτήτων του χώρου και την ελληνική δραστηριότητα σε πρώτο πλάνο. Όλα αυτά σε ένα πλαίσιο υψηλής αισθητικής και εμπλουτισμένα για πρώτη φορά με video, photo galleries και interactive στοιχεία.

 

12years 1stPrinted

2. Η νέα έντυπη εποχή ξεκινά

Μετά από τα τρία πρώτα χρόνια ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού σε μηνιαία βάση, το 2014 σηματοδοτεί τη νέα εποχή του ONDECK. Το περιοδικό αποκτά πλέον έντυπη μορφή με το τεύχος #32 να έχει δυναμική παρουσία στα POSIDONIA 2014. Μία πολύ σημαντική χρονιά στην πορεία του περιοδικού, που χάρισε στο ONDECK υψηλότερο κύρος, αναγνωρισιμότητα και ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για την επόμενη μέρα. Την ίδια χρονιά, το ONDECK συμμετέχει στο Cannes Yachting Festival.

 

12years yachts

3. Δυναμική παρουσία

H παρουσία της ONDECK, με δικό της περίπτερο, στα POSIDONIA 2016 ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο το κύρος της εταιρείας. Έκτοτε, η ONDECK συμμετέχει ανελλιπώς στη μεγάλη αυτή έκθεση που ενώνει με μοναδικό τρόπο τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, επιβεβαιώνοντας την ολοένα αυξανόμενη δυναμική της.

 

12years TourismAward

4. Το πρώτο μας βραβείο

Στα βραβεία-θεσμό του ελληνικού τουρισμού, Tourism Awards 2017, το Skipper ONDECK βραβεύεται με το Bronze Award για την κατηγορία Θαλάσσιος Τουρισμός.

 

5. Νέες εκδόσεις & νέες εκδηλώσεις

Με την υπογραφή του βραβευμένου Skipper OnDeck, το 2019 κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του Zea Magazine, του επίσημου περιοδικού της D-Marin Ζέας, ταξιδεύοντας ξένους και Έλληνες ανά την Ελλάδα με τα καλύτερα yachts της αγοράς.

12years YA

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο κλείσιμο της χρονιάς από τη διοργάνωση του 1ου Yachting Awards, στις 12 Δεκεμβρίου 2019, στο Ζάππειο Μέγαρο. Μια μοναδική εκδήλωση με τιμητικές βραβεύσεις στις εταιρείες και τις προσωπικότητες που συμβάλλουν με τη δραστηριότητά τους στην εξέλιξη και ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού, στην αγορά του Σκάφους Αναψυχής και στην οικονομία της χώρας.

12years ZeaOlympicFlisvos

6. Η χρονιά του Covid-19

Αν και το 2020 ξεκίνησε ακόμα πιο δυναμικά με τις προετοιμασίες του 1ου Olympic Yacht Show στην Olympic Marine να τραβούν όλα τα βλέμματα, οι επιπτώσεις από την πανδημία οδήγησαν στην ακύρωση της εκδήλωσης και τη μεταφορά της κατά ένα χρόνο. Εις πείσμα των δύσκολων καιρών, η ONDECK MEDIA προσθέτει στο ενεργητικό της δύο ακόμα premium εκδόσεις, τα επίσημα περιοδικά της Μαρίνας Φλοίσβου και της Olympic Marine.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ρεπορταζ

12 Years ONDECK wishes

Θερμές Ευχές | 12 Χρόνια ONDECK (6ο μέρος)

Θεσμικοί, συνεργάτες και φίλοι του περιοδικού στέλνουν στο ONDECK τις πιο θερμές ευχές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδησεις

Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN …

Ο Όμιλος Azimut | Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος...

Ειδησεις

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style