Meeting ONDECK: Δημήτρης Κυριαζάκος. Νέα εποχή για την ΕΚΚΑ Yachts

Συναντήσαμε τον κ. Δημήτρη Κυριαζάκο, Managing Director της Ekka Yachts. Αφορμή ήταν η νέα συνεργασία της εταιρείας με την Sanlorenzo S.P.A. και η ανάληψη της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα των ποιοτικών σκαφών Sanlorenzo Yachts και Bluegame.

Κάνατε μια μεγάλη αλλαγή στο portfolio των σκαφών που εκπροσωπείτε. Μιλήστε μας γι’ αυτή την απόφαση.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ήταν ποικίλοι και μας απασχόλησαν επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Σεβόμενος την ιστορία μας με το Group Ferretti, δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες που αφορούν στο τέλος αυτής της συνεργασίας. Θα εστιάσω, αφ’ενός, στο ότι η απόφαση ήταν 100% δική μας και, αφ’ετέρου, στο βασικότερο λόγο πίσω από την απόφασή μας, που ήταν η ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε το Group Sanlorenzo – ένα Group την πορεία του οποίου θαυμάζουμε εδώ και χρόνια.

Η Ekka Yachts είναι ταυτισμένη με το Ferretti Group. Πόσο δύσκολο ήταν να λάβετε τέτοια απόφαση ύστερα από τόσο στενό και μακροχρόνιο δεσμό;

H αλλαγή πορείας για μια αντιπροσωπεία τόσο συνυφασμένη με έναν προμηθευτή ήταν σίγουρα πολύ δύσκολη. Η ΕΚΚΑ ήταν ο μακροβιότερος dealer της Ferretti Yachts παγκοσμίως και συνέβαλε ουσιαστικά στη μετάλλαξη ενός μικρού ναυπηγείου σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες σκαφών παγκοσμίως. Αυτό μας έδωσε πολύ μεγάλη αναγνώριση, εγχώρια και διεθνώς, και μας βοήθησε σημαντικά, τόσο στη διατήρησητης ηγετικής θέσης μας στο core business της αντιπροσώπευσης ναυπηγείων, όσο και στην εξέλιξη υπηρεσιών υψηλής αξίας για τους πελάτες μας, όπως το chartering, οι αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων σκαφών και η τεχνική υποστήριξη. Δεν ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το δίλημμα «Ferretti Group ή άλλο ναυπηγείο». Είχε παρουσιαστεί και παλαιότερα αντίστοιχη ευκαιρία, αλλά οι συνθήκες τότε δεν ήταν ευνοϊκές. Η απόφαση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, γιατί πάνω από όλα θέλαμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των πελατών μας οι οποίοι μας έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, και δεν θέλαμε επ’ουδενί να αισθανθούν «προδομένοι». Φτάσαμε όμως σε ένα σημείο που μας ήταν ξεκάθαρο ότι η συνεργασία αυτή δεν εξέφραζε εμάς πλέον και για τους ίδιους λόγους δεν θα εξέφραζε πλέον και το εγχώριο κοινό μας. Η εσωτερική μας κουλτούρα βασιζόταν πάντα στην αρχή ότι ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με αντικείμενα για τα οποία έχουμε πάθος. Αυτό ακριβώς- το πάθος- είχε χαθεί στη σχέση μας με το  προϊόν του Ferretti Group. Επομένως, όσο και αν είναι δύσκολη συναισθηματικά μια τέτοια απόφαση, από επιχειρηματικής άποψης ήταν επιβεβλημένη.

sanlorenzoekka1

Ποια είναι η Sanlorenzo σήμερα; Ποια κριτήρια σας οδήγησαν να την εκπροσωπήσετε στην Ελλάδα;

Η Sanlorenzo σήμερα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ναυπηγείο παραγωγής σκαφών πολυτελείας παγκοσμίως. Είναι το μόνο Ιταλικό ναυπηγείο που είναι εισηγμένο στο χρηματιστήριο και ανήκει, κατά 60%, σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν το yachting όσο ελάχιστοι, με ηγέτη και βασικό μέτοχο τον Massimo Perotti. Η επιθυμία να εκπροσωπήσουμε τη Sanlorenzo και τη Bluegame στην Ελλάδα προήλθε βασιζόμενη σε ένα σημαντικό κριτήριο: ότι παρά την τεράστια άνθιση και εμπορική επιτυχία, που μετέτρεψαν το ναυπηγείο σε κολοσσό τα τελευταία χρόνια, παραμένει μια επιχείρηση που διοικείται από λίγους ανθρώπους με τεράστια εμπειρία στον χώρο του yachting. Έχει καταφέρει να προσελκύει τα ικανότερα στελέχη/σχεδιαστές/ dealers, έχει πελατο-κεντρική προσέγγιση και αναζητά διαρκώς και ουσιαστικά την καινοτομία στην ανάπτυξη του προϊόντος. Στοιχεία δηλαδή που προ αρκετών ετών είχαν οδηγήσει τον προηγούμενο προμηθευτή μας στην ίδια θέση.

bluegameekka1

Ποιά είναι τα σχέδια για το μέλλον της Ekka Yachts. Θα δούμε και άλλα ναυπηγεία στο portfolio σας;

Η εταιρία θα κλείσει πολύ σύντομα 40 χρόνια στο χώρο του yachting. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να προσφέρουμε πάντα τα καλύτερα προϊόντα της παγκόσμιας βιομηχανίας, αλλά και τις υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες yachting, σε ένα συνεχώς μεταλλασσόμενο κοινό με ύψιστες απαιτήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αναζητάμε τους καλύτερους προμηθευτές, αλλά και το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να παραμένουμε στην ψηλότερη θέση των προτιμήσεων των πελατών μας, που μας έκαναν στην πορεία των ετών τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία σκαφών στην Ελλάδα. Παράλληλα, επενδύουμε συνεχώς στην εξέλιξη του τρίπτυχου υπηρεσιών sales – charter – support, προκειμένου να συνεχίσουμε να αποτελούμε τη μόνη εταιρία στο ελληνικό yachting που παρέχει πλήρεις υπηρεσίες yachting κάτω από ένα brand και μια οργάνωση.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ρεπορταζ

12 Years ONDECK wishes

Θερμές Ευχές | 12 Χρόνια ONDECK (6ο μέρος)

Θεσμικοί, συνεργάτες και φίλοι του περιοδικού στέλνουν στο ONDECK τις πιο θερμές ευχές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδησεις

EMMYS CONFERENCE

Το περιοδικό ON CHARTER Χορηγός Επικοινω…

Η ONDECK MEDIA στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της και...

Ειδησεις

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

BREGUET

Breguet: Nέα εμβληματική συλλογή …

Η Breguet αποτίει φόρο τιμής στη θηλυκότητα αποκαλύπτοντας μια νέα...

Style