Θεοφάνης Κυριακούλης: Η επόμενη ημέρα για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κάθε οικονομική δραστηριότητα έχει τις αποδόσεις της, οι οποίες συνοδεύονται και από συγκεκριμένους κινδύνους. 

Σε κάθε ένα από τα έτη της οικονομικής κρίσης, η οποία ξεκίνησε από το 2008, ο τουρισμός - του οποίου μια μορφή αποτελεί ο επαγγελματικός θαλάσσιος τουρισμός με σκάφη αναψυχής - συνείσφερε σημαντικό ποσοστό του ετήσιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ελλάδας.

Η επανεκκίνηση της λειτουργίας του τρίπτυχου διασυνοριακή μετακίνηση ανθρώπων - μεταφορές - θαλάσσιος τουρισμός θα πρέπει να γίνει με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, όπως για παράδειγμα η θέσπιση της έκδοσης ευρωπαϊκού πιστοποιητικού υγείας και η θερμομέτρηση των ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο αναχώρησης και στο αεροδρόμιο άφιξης τους, έτσι ώστε να διασφαλίζεται, στο μέτρο του δυνατού, η ασφάλεια της υγείας των ταξιδιωτών και των ανθρώπων που κατοικούν και εργάζονται στους τόπους άφιξης.

Εκτιμώ λοιπόν ότι το θέμα δεν είναι εάν θα πρέπει να λειτουργήσει ο θαλάσσιος τουρισμός το τρέχον έτος, αλλά υπό ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει να γίνει αυτό, όπου εδώ τον πρώτο λόγο έχουν οι ιατροί επιστήμονες. Σίγουρα, η ανακάλυψη ενός εμβολίου θα οδηγούσε τα πράγματα πιο γρήγορα προς την ομαλότητα, τόσο σε επίπεδο οικονομικό όσο και σε επίπεδο κοινωνικό, γεγονός το οποίο φαίνεται, με βάση τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα, ότι δύσκολα θα συμβεί μέχρι την 31/12/2020.

Προσωπικά, ανησυχώ για τις ζημιές που επιφέρει ο κορωνοιός σε επίπεδο σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας. Ας μην αφήσουμε λοιπόν το φόβο να κυριεύσει τη ζωή μας και να καταστρέψει ό,τι με κόπο κτίσαμε και διατηρήσαμε όρθιο στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Θέλω να έρθει στην Ελλάδα ο Γερμανός ναυλωτής με συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως θέλω να έρθει στην Ελλάδα και ένα Γερμανικό εμβόλιο το οποίο θα είναι κατάλληλο για χρήση. Με την ίδια λογική, θέλω να έρθει στην Ελλάδα ο Αυστριακός ναυλωτής με συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως θέλω να έρθει στην Ελλάδα και ένα Αυστριακό εμβόλιο το οποίο θα είναι κατάλληλο για χρήση κ. ο. κ..

Προσδοκώ μια ανακάλυψη εμβολίου από Έλληνες επιστήμονες και μαζική παραγωγή αυτού από Ελληνικές εταιρείες, όπως προσδοκώ και σε περισσότερους Έλληνες ναυλωτές. Ο κόσμος σήμερα είναι μια γειτονιά, και αυτό έχει και τα καλά του και τα στραβά του. Το ζητούμενο δεν είναι να αντιστρέψουμε τη ροή του νερού του ποταμού, αλλά να κατευθύνουμε τη ροή σε εκείνο το σημείο της ακτής που επιθυμούμε!


O κ. Θεοφάνης Κυριακούλης είναι Πρόεδρος του Δ. Σ.της Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε.

Τα πιο Δημοφιλη > Ρεπορταζ

Olympic Yacht Show 2021

Olympic Yacht Show 2021: Η επόμενη μέρα (μέρος 8ο)

Διαβάστε τις δηλώσεις των εκθετών που συμμετείχαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Olympic Yacht Show. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδησεις

Kosmocar Giorgos Fragkos prokrisi sup

Ο Γιώργος Φράγκος στο …

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής SUP ( όρθιας ιστιοσανίδας) και πρωταθλητής...

Ειδησεις

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

D Marin katharismos akton

D-Marin: Δεσμεύεται για τ…

10 μαρίνες ενώνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Artemide nees kainotomes dimiourgies

Artemide: Παρουσιάζει τις …

Για περισσότερα από 60 χρόνια η Artemide σχεδιάζει και παράγει...

Style