5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΝDECK

SOD 5years

5 χρόνια συμπληρώνει το ONDECK. Σαν σήμερα, 1η Απριλίου 2011, εμφανίστηκε το πρώτο εξώφυλλο εν μέσω θυέλλης με στόχο να αναδείξει το χώρο του Σκάφους και της θαλάσσιας αναψυχής σε Ελλάδα και εξωτερικό.  

Σαν σήμερα, σαν ψέμα μετά απο σερί ολονύχτιων διαβουλεύσεων, την 1η Απριλίου 2011 δημοσιεύθηκε το πρώτο εξώφυλλο του ONDECK. Bασικά συστατικά ήταν η αδειάλειπτη παρουσία στο χώρο, σε Ελλάδα και εξωτερικό, χιλιάδες μίλια και ατελειώτες ώρες σε Ναυτικά σαλόνια, η θητεία σε περιοδικά και ΜΜΕ με μεγάλο σχολείο τις Τεχνικές Εκδόσεις, και βεβαίως το αγνό και εις βάθος ενδιαφέρον για τον κλάδο σε μια χώρα που ταυτίζεται με την θάλασσα και τον τουρισμό. Με όραμα την προβολή της Ελλάδας και των δραστηριοτήτων εκδίδεται στα αγγλικά και επενδύει στην ψηφιακή εποχή. Τι είναι σήμερα όμως το ONDECK;

To Skipper ONDECK δεν ένα προσωπικό όραμα, είναι το Μέσο που οφείλει κατ' ελάχιστο να διαθέτει η Ελληνική αγορά του yachting. Είναι η βιτρίνα της στο διεθνές στερέωμα μέσα από την οποία αναδεικνύει κάθε μέρα και ώρα το υγιές της πρόσωπο.

Χωρίς το ONDECK η Ελλάδα τα τελευταια 5 χρόνια θα ήταν απούσα και εκτός χάρτη στα διεθνή τεκταινόμενα. Δεν θα είχε εμφανιστεί η Ελληνική σημαία στις Κάννες με εξώφυλλο τις όμορφες Σπέτσες, δεν θα είμασταν στον κατάλογο στα διεθνή Forum του Yachting, μεγάλοι οργανισμοί δεν θα είχαν εταίρο ένα Ελληνικό ΜΜΕ.
Το lobby στο Παρίσι, το media room στη Genova που έχουμε μόνιμη θέση, στο Como, στη Φινλανδία, στη Savona, στο Orlando, στο Βερολίνο, στο RAI στο Amsterdam, στoυς διαδρόμους του Monaco Yacht Show και βεβαίως στους εξώστες ή τα members only του Monaco Yacht Club ή σε μεγάλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στην Βαρκελώνη, στη Μασσαλία, δεν θα είχαν την Ελληνική παρουσία και στο υποσυνείδητο θα καλλιεργείτο η άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κώμα. Απενταντίας, ζει και ανεβαίνει ondeck εσαεί γιατί η θάλασσα είναι πηγή ενέργειας. 

Ασφαλώς και ελληνικές σημαντικές προσπάθειες, events, και δραστηριότητες δεν θα είχαν επικοινωνηθεί ποτέ εντός και εκτός της χώρας. Όλες, στο απόλυτο σύνολο, αξιόλογες δράσεις των ελληνικών εταιρειών ή σωματείων ή προσώπων καταγράφονται ανάγλυφα σε κάθε τεύχος της έντυπης έκδοσης ή/και μέσα από τους ψηφιακούς διαύλους του web portal που ενημερώνεται καθημερινά και συνδέονται με μια μεγάλη κοινότητα στα Social Media. Τα Open Weekend της δραστήριας Sunseeker Hellas, το Catamarans Cup της Istion Yachting, οι καινοτόμες ιδέες του Άκη Τσαρούχη στην εκπαίδευση, το όραμα των Ανδρεάδη/Βορδώνη για τις Σπέτσες, οι άρτιες διοργανώσεις της Icarus Sailing Media, η Aegean Regatta, οι Κυκλάδες, το Charter Show στο Ναύπλιο και στο παρελθόν στον Πόρο, η ισχυρή παρουσία της Kiriacoulis Mediterranean σε Ναυτικά Σαλόνια του εξωτερικού εκτελώντας χρεή πρέσβη είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το μενού και το ρεπορτόριο της ελληνικής Συμφωνικής ορχήστρας του ελληνικού yachting που καταγράφονται και προβάλλονται σε όλο το κόσμο μέσω web και δια της φυσικής παρουσίας σε yacht shows.

ondeck01 Το 1ο τεύχος του ONDECK | 1η Απριλίου 2011

Σήμερα το ONDECK έχει σταθερές συνεργασίες και είναι στοχοπροσηλωμένο στο όραμα του: να αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ελλάδα σε όλο το κόσμο, να αναδεικνύει το δραστήριο πρόσωπο της χώρας και να στηρίζει έμπρακτα τον κλάδο. Με νέες επενδύσεις και αμέτρητες εργατόωρες στο πεδίο, το brand αναπτύσσει και εξελίσσει την Εντυπη έκδοση με διανομή σε Vip Spots και events, την Ψηφιακή έκδοση και βεβαίως τα Social media ισχυροποιώντας καθημερινά την παρουσία. Σε παράλληλο χρόνο ανανεώνεται η έκδοση στο Newsstand και στο Android με μια άνευ προηγουμένου user experience για να σας ακολουθεί παντού ακόμη και Ondeck.

Με αφορμή την 1η πενταετία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αναγνώστες και βεβαίως όλη την ομάδα του ONDECK γιατί χωρίς αυτούς θα ήταν ένα ποδήλατο με carbon πλαίσιο χωρίς ρόδες. Ευχαριστίες επισής σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου που έχουν συστρατευτεί ώστε να έχει η Ελλάδα ένα Μέσο που της αρμόζει.

Συνεχίζεται........

  mys 2015 2

Monaco Yacht Show 2015 | Press Center | International Press Collection

5yearsmonaco 1

Monaco Yacht Show 2015 | Stand Ondeck


ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΟΝDECK | BACK ISSUES  


As θυμηθούμε το Εditorial του 1ου τεύχους:

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 | "Με την καλύτερη ομάδα και σκάφος την τεχνολογία του μέλλοντος –σήμερα– το Skipper ΟΝDECK φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για το Σκάφος, το Θαλάσσιο Περιβάλλον και Αναψυχή, την Ιστιοπλοΐα. Το Skipper ONDECK ΔΕΝ είναι site και δεν είναι μια ιστοσελίδα που κατεβαίνει από επάνω προς τα κάτω με δεκάδες links για τις άλλες σελίδες, δεν είναι σημείο transit στην απεραντοσύνη του internet. Αποτελεί από μόνο του ένα προορισμό.

Είναι ένα περιοδικό με οπτικοακουστικό υλικό, επάνω σε μια λειτουργική πλατφόρμα που απογειώνει το περιεχόμενό της και δίνει στον χρήστη σπουδαίες δυνατότητες και τη χαρά να απολαύσει κάθε θέμα ως αυτόνομο. Μεταφρασμένο στα αγγλικά, ώστε να βάλουμε επιτέλους την Ελλάδα στον διεθνή εκδοτικό (ναυτικό) χάρτη. Με έκδοση για υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα αλλά κυρίως για τα νέα Tablet PC, μπορείτε να το ξεφυλλίζετε παντού, ακόμη και on deck.

Το Skipper ONDECK δεν ανήκει σε κάποιον «άναυτο» εκδότη και δεν γράφεται από την καρέκλα του γραφείου χωρίς πραγματική και ουσιαστική σχέση με τη θάλασσα. Στο περιοδικό μας, πάμε όλοι στη θάλασσα, ανεβαίνουμε στα σκάφη, είμαστε στα ναυτικά σαλόνια, πάμε αυθημερόν για sea trial στην Ιταλία, απλά και μόνο γιατί μας αρέσει, γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε μπει εν μέσω «θυέλλης» σε αυτό το εγχείρημα: για να φέρουμε την ΑΝΟΙΞΗ σε ένα χώρο που ταλαιπωρείται από ΜΜΕ που χαρακτηρίζονται από προχειρότητα, άγνοια, και τυχοδιωκτισμό".

Welcome ONDECK


 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ρεπορταζ

Olympic Yacht Show 2022

Olympic YACHT SHOW 2022 | Decoding Success (Μέρος 5)

Η περσινή πεποίθηση ότι το OYS θα αποτελέσει θεσμό που θα ενδυναμώσει τη βιομηχανία του...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδησεις

katradis ypostiriktis diethnon athliton

ΚΑΤΡΑΔΗΣ: Υποστηρικτή…

Ο όμιλος εταιριών ΚΑΤΡΑΔΗΣ πάντα επίκαιρος και με έντονο κοινωνικό...

Ειδησεις

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

katapolemisi thalassias rypansis nipiagogeio helmepa

Καταπολέμηση της Θαλά…

Μέλη της Παιδικής HELMEPA, εκπροσωπώντας 11.653 μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

OMEGA Aqua Terra Shades: Zoë Kravitz,  Zhou Dongyu Eddie Redmayne

OMEGA Aqua Terra Shades: Με τους Z…

Το τρίο των διεθνών αστέρων ενώθηκε με την Ελβετική ωρολογοποιία...

Style