Συνάντηση με την κα Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύνουσα Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της D.A.S. Hellas

dasweb 3

Τί σημαίνει Νομική Προστασία; Ποια είναι τα οφέλη; Πως σχετίζεται άμεσα με το Σκάφος Αναψυχής; Η καθ’ ύλην αρμόδια, κα Νάντια Σταυρογιάννη *, Διευθύνουσα Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της D.A.S. Hellas, μας απαντά σε όλες τις ερωτήσεις.

Τί είναι η ασφάλιση Νομικής Προστασίας;

Η ασφάλιση Νομικής Προστασίας είναι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης που όταν συμβεί ο κίνδυνος για τον οποίο κάποιος έχει ασφαλιστεί, αποζημιώνει τον ασφαλισμένο καταβάλλοντας για λογαριασμό του όλα τα αναγκαία δικαστικά δαπανήματα, όπως για παράδειγμα την αμοιβή δικηγόρου, δικαστικού επιμελητή, την αμοιβή πραγματογνώμονα που διορίζεται από δικαστήριο, τα δικαστικά ένσημα και λοιπά έξοδα.
Αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη χωρίς να ανησυχεί για το κόστος των δικαστικών εξόδων και την πολυπλοκότητα των νομικών διαδικασιών.

Ποια η σχέση της Νομικής Προστασίας με τα σκάφη αναψυχής;

Τα σκάφη είναι τα οχήματα της θάλασσας. Αυτό σημαίνει ότι οι ίδιοι κίνδυνοι που απειλούν τον ιδιοκτήτη και τον οδηγό του αυτοκινήτου μπορεί να εμφανιστούν και στον ιδιοκτήτη ή τον καπετάνιο οποιουδήποτε σκάφους. Ο ιδιοκτήτης σκάφους αναψυχής είναι απαραίτητο να διαθέτει συμβόλαιο Νομικής Προστασίας. Έτσι διασφαλίζει τα συμφέροντά του και μπορεί να αντιμετωπίσεικαι να ξεπεράσει τυχόν απρόοπτα.

dasweb 1

Η D.A.S. διαθέτει προγράμματα Νομικής Προστασίας για σκάφη;

Εδώ και πάνω από 20 έτη διαθέτουμε προγράμματα Νομικής Προστασίας εξειδικευμένα και προσαρμοσμένα πάνω στις πραγματικές ανάγκες ενός ιδιοκτήτη σκάφους, είτε είναι ιδιώτης, είτε εταιρία-επαγγελματίας. Να τονίσουμε ότι τα συμβόλαια Νομικής Προστασίας αναλαμβάνουν διεκδικήσεις αξιώσεων αποζημίωσης, υπεράσπιση σε ποινικά δικαστήρια, κάλυψη διαφορών από συναλλαγές. Συμπεριλαμβάνονται και οι διαφορές με ναυλωτές του σκάφους που σαφώς δίνει άνεση χειρισμών στους επαγγελματίες του κλάδου.Ακόμα, μπορεί να είναι διαφορές με ναυπηγεία, παρόχους υπηρεσιών συντήρησης, επισκευών, μηχανών κ.α. Μέχρι και τυχόν διαφορές με ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτονται από τα συμβόλαια Νομικής Προστασίας.

Μας δίνετε ένα παράδειγμα ενεργοποίησης συμβολαίου Νομικής Προστασίας;

Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει πλημμελής συντήρηση μηχανών του σκάφους από τον υπεύθυνο μηχανικό που οδηγεί σε μεγαλύτερες ζημιές ή προκαλείστάση του σκάφους. Σε αυτήν την περίπτωση η D.A.S. Hellasαναλαμβάνει τη διεκδίκηση της αποκατάστασης όλων των ζημιών, καθώς και τη διεκδίκηση άλλων αποζημιώσεων, όπως ηθικής βλάβης, απώλειας εισοδήματος κλπ.

Πώς διαρθρώνεται το πελατολόγιό σας στα σκάφη;

Έχουμε ασφαλισμένους σε όλο το εύρος των σκαφών αναψυχής. Δηλαδή ιδιώτες με σκάφη κάθε μεγέθους. Όπως επίσης, και εταιρίες-επαγγελματίες που είναι ιδιοκτήτες στόλων σκαφών. Σε κάθε περίπτωση μέσα από τα συμβόλαιά μας καλύπτεται κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο, κάθε ιδιοκτήτης ή ναυλωτής ή επιβάτης σκάφους. Γι’ αυτό και υπάρχουν όλες οι κατηγορίες σκαφών στο πελατολόγιο της D.A.S.

Ως εταιρία η D.A.S. διαθέτει πολλά προγράμματα-προϊόντα Νομικής Προστασίας για διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες και ανάγκες. Πόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει για εσάς η αγορά των σκαφών αναψυχής;

Είναι υψηλού ενδιαφέροντος για εμάς. Μην ξεχνάμε ότι η νομοθεσία επιβάλλει την υποχρεωτική ασφάλιση της αστικής ευθύνης των σκαφών και ως γνωστόν, η κάλυψη αστικής ευθύνης δεν κατοχυρώνει το σύνολο των τυχόν αναγκών ενός ιδιοκτήτη σκάφους εάν δεν συνοδεύεται και από Νομική Προστασία. Έτσι στη χώρα μας, η οποία διαθέτει πάρα πολλά σκάφη υπάρχει προοπτική ανάπτυξης της Νομικής Προστασίας, την οποία ενδιαφερόμαστε να διεκδικήσουμε.

dasweb5

Οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν τις υποθέσεις των ασφαλισμένων σας πώς επιλέγονται;

Ο κάθε πολίτης-ασφαλισμένος της D.A.S. Hellasμπορεί να επιλέξει ελεύθερα τον δικηγόρο του και η D.A.S. καλύπτει τις δαπάνες. Ωστόσο, εμείς ως εταιρία διαθέτουμε ένα ευρύ δίκτυο από συνεργαζόμενους δικηγόρους σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί αναλαμβάνουν εξειδικευμένα τις υποθέσεις που αφορούν σκάφη. Θέλω δηλαδή να σας πω ότι τις εξειδικευμένες υποθέσεις τις αναλαμβάνουν και εξειδικευμένοι συνεργάτες. Αυτό δείχνει και την ποιοτική μας διαφορά στην προάσπιση των συμφερόντων των πελατών μας.

Το κόστος των συμβολαίων Νομικής Προστασίας είναι μεγάλο;

Σε καμία περίπτωση. Ακόμα και σε αυτές των μεγάλων σκαφών τοκόστος ασφάλισης είναι προσιτό. Μάλιστα, η εταιρία μας αναγνωρίζοντας τις πραγματικές ανάγκες των πελατών της παρέχει τη δυνατότητα ασφάλισης με προγράμματα διάρκειας μικρότερης του έτους, γεγονός που καθιστά το κόστος ασφάλισης ακόμη πιο προσιτό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
D.A.S. Hellas Α.Ε., Λ. Βουλιαγμένης 411, 16346 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210 9001300, Fax: 210 9235875, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
Web: www.das.gr  


Νομική Προστασία Σκαφών Αναψυχής

Οι νόμοι της θάλασσας είναι εξαιρετικά αυστηροί και ένα απρόοπτο γεγονός μπορεί να σας βάλει σε περιπέτειες. Στο πλαίσιο αυτό η Νομική Προστασία της D.A.S. Hellas προσφέρει σημαντικές παροχές που έχετε πάντα ανάγκη όταν ταξιδεύετε με το σκάφος σας (ταχύπλοο, ιστιοπλοϊκό, jet ski).

Ποιοί Καλύπτονται;

Ο Κύριος-Κάτοχος του Σκάφους Αναψυχής, ο εκάστοτε Skipper, καθώς και οι επιβαίνοντες

Που Καλύπτεστε;

Οπουδήποτε σας παρουσιαστεί η ανάγκη στην Ελλάδα

Καλύψεις

Διεκδίκηση αξιώσεων αποζημίωσης για ζημιές

Bλάβες που προκάλεσαν στο Ασφαλισμένο Σκάφος / Skipper / Επιβαίνοντες

Υπεράσπιση σε Ποινικά Δικαστήρια

Εάν κατηγορηθείτε επειδή:

τραυματίσατε λουόμενο ή ψαροντουφεκά

προκαλέσατε ρύπανση της θάλασσας ή μη τήρηση των κανόνων ναυσιπλοΐας κ.λπ.

Διεκδικήσεις και Αποκρούσεις από Ενοχικές Συμβάσεις (Συναλλαγές)

Όταν έχετε αντιδικία με το ναυπηγείο επισκευής του σκάφους σας

Όταν έχετε διαφορές με ναυλωτές

Όταν σε περίπτωση πώλησης του Σκάφους σας, υπάρχει καθυστέρηση ή μη πληρωμή επιταγών / συναλλαγματικών από τον αγοραστή

Διαφορές των Ασφαλισμένων μας με τις Ασφαλιστικές εταιρίες

Όταν διεκδικείτε σύμφωνα με τους όρους του Συμβολαίου που καλύπτουν το Σκάφος Αναψυχής, αποζημίωση που δικαιούστε για το Σκάφος Αναψυχής σε περιπτώσεις φωτιάς, κλοπής κ.λπ.

Πρόσθετη Παροχή (χωρίς χρέωση)

Νομικές Συμβουλές για θέματα που απασχολούν τον Ασφαλισμένο και σχετίζονται με όσα καλύπτει το Πρόγραμμα Νομικής Προστασίας Σκαφών Αναψυχής

dasweb 4

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Η D.A.S. Hellas αναλαμβάνει για λογαριασμό του κάθε Ασφαλισμένου της τις εξής δαπάνες:

Τις αμοιβές του Δικηγόρου, που έχει το δικαίωμα να επιλέξει ελεύθερα ο Ασφαλισμένος για το χειρισμό της υπόθεσής του
Τις αμοιβές των Δικαστικών Επιμελητών
Τα δικαστικά έξοδα για τη διεξαγωγή της Δίκης
Τις νόμιμες αποζημιώσεις Μαρτύρων και Πραγματογνωμόνων που έχουν κλητευθεί ή διοριστεί από το Δικαστήριο
Τα έξοδα εκτελέσεως δικαστικών αποφάσεων
Τη δικαστική δαπάνη του Αντίδικου, εφόσον έχει επιδικαστεί σε βάρος του ασφαλισμένου

Τα πιο Δημοφιλη > Ρεπορταζ

12 Years ONDECK wishes

Θερμές Ευχές | 12 Χρόνια ONDECK (6ο μέρος)

Θεσμικοί, συνεργάτες και φίλοι του περιοδικού στέλνουν στο ONDECK τις πιο θερμές ευχές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδησεις

Η Athenian Yachts επενδύει στη Μαρίνα Με…

Η νέα φιλική προς το περιβάλλον Μαρίνα Μεσολογγίου αναμένεται να...

Ειδησεις

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style