Quantcast

Λάμψη Ολυμπιονικών στην εκδήλωση του Ι.Ο.Π.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού με τεράστια προσέλευση μελών, αθλητών και φίλων μιας και η καλή καιρικά ημέρα βοήθησε.

Αμέσως μετά σε Τελετή που ακολούθησε, βραβεύθηκαν τους αθλητές του που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε, καθώς και οι υποστηρικτές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αναγόρευση σε επίτιμα μέλη του Ομίλου του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου και των Ολυμπιονικών μας, Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή.

«Πρόκειται για τρεις ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στην ελληνική ιστιοπλοΐα και, γενικότερα, στον ελληνικό αθλητισμό», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΟΠ, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Ευχές για υγεία και αθλητικές επιτυχίες έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος:
«Εύχομαι σε όλους τους αθλητές μία καλή χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και, εμείς, ως Ολυμπιακή Επιτροπή, θα είμαστε πάντα δίπλα τους. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΙΟΠ για τη δουλειά που κάνουν, η οποία φαίνεται μέσα από τις διακρίσεις των αθλητών τους».

Κατά τη διάρκεια της Τελετής, ο ΙΟΠ βράβευσε όλα τους ιστιοπλόους του που διακρίθηκαν σε διεθνείς και ελληνικούς αγώνες.
Τιμήθηκαν οι αθλητές Παναγιώτης Μάντης - Παύλος Καγιαλής (470), Βασιλεία Καραχάλιου (Laser Radial), Βασίλης Παπουτσόγλου - Γιάννης Ορφανός, Δήμητρα Παγίδα - Αλίνα Στρατηγίου, Κατερίνα Ταβουλάρη - Νικολέτα Παπαγεωργίου, Ορέστης Μπάτσης - Βασίλης Γουργιώτης , Νικόλαος Μπρλάκης - Ιωάννης Κρητικός (470), Αριάδνη Σπανάκη - Μυρτώ Παπαδοπούλου, Μελίνα Παππά - Μαρία Τσαμοπούλου, Νικόλαος Γιωτόπουλος - Πέτρος Μαμουνής, Βησσαρίων Παππάς (ΝΟ Ραφήνας) - Γεώργιος Δρόσος (420), Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης, Σίμος Μιχαλόπουλος(Optimist), Στέλιος Σωτηρίου - Δημήτρης Μπενάκης (49er), Θεόδωρος Τσαραμύρσης (Laser Στάνταρ), Νικόλας Πατεράκης (2,4mR), καθώς και τα πληρώματα των σκαφών που ξεχώρισαν σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης (Black Jack με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Μάντη και Ποσειδών με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Σκόκο).

olymiop.2

Ο Πρόεδρος του ΙΟΠ Γιάννης Παπαδημητρίου με τους Ολυμπιονίκες Παύλο Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη μαζί με την Βασιλεία Καραχάλιου και τον Σπύρο Καπράλο, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΕ

Με την ειδική διάκριση τιμιτικό βραβείο "ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2017" βραβεύθηκε η Βασιλεία Καραχάλιου (Laser Radial) και ως "ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑΛΕΝΤΟ" βραβεύθηκε ο Σίμος Μιχαλόπουλος.

Οι ιθύνοντες του Ομίλου τίμησαν και τους προπονητές που βρίσκονται πίσω από τις επιτυχίες των αθλητών και βοηθούν για να αναδειχθεί η νέα γενιά του αθλήματος. Τιμήθηκαν οι Γιώργος Ξύπας, Παναγιώτα Κρητικού, Ισίδωρος Δαρζέντας, Tamas Eszes, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Ηλίας Μυλωνάς, Γεράσιμος Ωρολογάς, Αθανάσιος Παχούμας, Άκης Τσαρούχης, Δημήτρης Μεγαρίτης, Ειρήνη Δήμου, Ερμίνα Μπάτση για τις διακρίσεις των αθλητών τους.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, επίσης, τίμησε τους χορηγούς του (Samsung, Yamaha, Metropolitan Hospital, BIC, ABOVE, VMG Factory, SailMarine), αλλά και δημοσιογράφους που βοηθάνε στην προβολή της ιστιοπλοΐας (Δέσποινα Παπαθεοδώρου, Γεράσιμος Γερολυμάτος, Μηνάς Τσαμόπουλος, Δήμος Μπουλούκος, Σπυριδούλα Σπανέα, Αριστέα Δερβένη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΙΟΠ κ. Γιάννης Παπαδημητρίου έδωσε ειδικό τιμητικό βραβείο στον Υποναύαρχο ΛΣ Σταμάτη Καλογείτων, εκπρόσωπο του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος για την αμέριστη προσφορά του και όλου του σώματος στον συντονισμό απορρίπανσης του Σαρωνικού.

Στην εκδήλωση του ΙΟΠ παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο βουλευτής Α΄Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής Β' Αθηνών Χάρης θεοχάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Δ.Πειραιά, Ολυμπιονίκης Σταυρούλα Αντωνάκου, η Ολυμπιονίκης του ΙΟΠ Αιμιλία Τσουλφά, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, πρόεδροι Ομίλων κ.α.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Sky Lounge

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στη Νάξο ξεκίνησε το πρόγραμμα «Καθαρά Νησιά»

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA και οι εθελοντές δύτες της Aegean Rebreath...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χρήστος Κωστόπουλος, Yachting Sales Manager Jotun Hellas

Σεμινάριο χρωμάτων για τα Mega Yachts από την…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες ναυπηγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Σπανόπουλος το σεμινάριο χρωμάτων της Jotun...