Ο Λευτέρης Λαζάρου και το εστιατόριο Βαρούλκο Seaside βραβεύτηκε και φέτος με ένα αστέρι Michelin, τη σημαντικότερη διάκριση στο διεθνή χώρο της γαστρονομίας που είχε ήδη κατακτήσει από το 2002, όταν κατέκτησε το πρώτο αστέρι Michelin που δόθηκε ποτέ σε εστιατόριο με ελληνική κουζίνα.
Το Βαρούλκο Seaside βρίσκεται πλέον στην πανέμορφη μαρίνα του Μικρολίμανου σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Ο Λευτέρης Λαζάρου συνδυάζοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά με την υψηλή τεχνική δημιουργεί πιάτα γεμάτα πηγαία νοστιμιά. Το Βαρούλκο λειτουργεί πλέον μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση, ως το πιο value for money βραβευμένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.
Για το μεσημεριανό σας γεύμα απολαμβάνοντας τη θαλασσινή θέα, ο Λευτέρης Λαζάρου προτείνει πιάτα πιο απλά και σε εξαιρετικά προσιτές τιμές με μεζέδες όπως ταραμοσαλάτα και ρεγγοσαλάτα με 4 ευρώ, που συνοδεύονται ιδανικά με τη λίστα κρασιών όπου μπορείτε να βρείτε πολλές ελληνικές ετικέτες (από 20 ευρώ η φιάλη) και κρασιά σε ποτήρι.
Αν επιθυμείτε την κλασική εμπειρία του Βαρούλκου μπορείτε να απολαύσετε το βραδινό σας δείπνο στη μαγευτική ατμόσφαιρα επάνω στο ξύλινο ντεκ, δοκιμάζοντας δημιουργικές γεύσεις όπως ριζότο σουπιά με το μελάνι της, κριθαράκι με γαρίδες και λημνιό κρασί, καλαμάρι με πέστο σπανάκι, σουπιά με κρέμα πορτοκάλι-καρότο ή φέτα ψάρι με ραντίτσιο.
Και φυσικά, όποια εμπειρία και αν επιλέξετε, μην παραλείψετε να κλείσετε το γεύμα σας με ένα από τα επιδόρπια που επιμελείται ο σεφ-πατισιέ Δημήτρης Χρονόπουλος.
Το Βαρούλκο Seaside και ο Λευτέρης Λαζάρου σας περιμένουν για να σας οδηγήσουν στο δικό σας μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο των θαλασσινών γεύσεων.
Ακτή Κουμουνδούρου 52,
Μικρολίμανο, Πειραιάς
Τηλ.: 210 5228400