Το Restia υποδέχεται τη φετινή σεζόν με την επιστροφή των “Restia’s Culinary Soirees, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά της απλότητας”, της γαστρονομικής πρωτοβουλίας που ξεχώρισε από την πρώτη της χρονιά.
Με την υπογραφή του Executive Chef Μίλτου Αρμένη και τη συμμετοχή έξι διακεκριμένων σεφ από την ελληνική γαστρονομική σκηνή, το ξενοδοχείο φιλοξενεί τρεις ξεχωριστές βραδιές που αναδεικνύουν τη δύναμη της απλότητας, της τοπικότητας και της δημιουργικότητας.
Σε μια τοποθεσία που συνδυάζει την απόλυτη ηρεμία με την κομψότητα της σύγχρονης πολυτέλειας, το Restia προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής, ευεξίας και γαστρονομίας, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό τοπίο του Αλμυρού και το Ιόνιο Πέλαγος.
Γαστρονομία με επίκεντρο την ουσία
Το φετινό Restia Culinary Soirees δίνει έμφαση στη νοστιμιά της απλότητας, μια προσέγγιση που τιμά την πρώτη ύλη, τις τοπικές γεύσεις και τις καθαρές τεχνικές χωρίς επιτήδευση.
Το εστιατόριο Pietra, που πρόσφατα διακρίθηκε στα FNL Best Restaurant Awards 2025, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της αυθεντικής γεύσης. Το μενού βασίζεται σε ελληνικά και μεσογειακά υλικά με έντονες κερκυραϊκές επιρροές. Πιάτα όπως το μοσχάρι ταρτάρ “σαν παστιτσάδο”, το ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας, το μπιανκο με φιλέτο ψαριού και κερκυραϊκή σάλτσα λεμονιού και το αρνίσιο ραγού με νιόκι πατάτας και κρέμα γραβιέρας συνδυάζονται με γλυκά όπως ναμελάκα σοκολάτας με κουμ κουάτ και τάρτα βρώμης με κρέμα αμυγδάλου, προσφέροντας μια εμπειρία με βάθος, χαρακτήρα και αυθεντικότητα.
Restia’s Culinary Soirees: Γαστρονομικά ραντεβού στο Pietra
Στο πλαίσιο των φετινών soirees, το εστιατόριο Pietra φιλοξενεί τρεις βραδιές με τους:
- 17 Ιουνίου – Χάρης Νικολούζος (Jerár) & Περικλής Κοσκινάς (Cookoovaya), με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σουπιά στα κάρβουνα με σάλτσα μπουρδέτο, γόπα σαβόρο με ντολμαδάκι σχάρας, παστιτσάδα κοτόπουλου με νιόκους, και πάστα φρόλλα κουμ κουάτ.
- 23 Ιουλίου – Μανώλης Παπουτσάκης (Pharaoh, Χαρούπι, 10 Τραπέζια) & Μιχάλης Χάσικος (Hasika)
- 21 Αυγούστου – Γιάννης Μπαξεβάνης (ARK) & Γρηγόρης Χέλμης (Μεζέν)
Μενού αποκλειστικά σχεδιασμένα για κάθε βραδιά, εμπνευσμένα από τις αξίες της ουσιαστικής μαγειρικής και συνοδεία εκλεκτών κρασιών, συνθέτουν ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων.
Οι βραδιές αποκτούν τον δικό τους ρυθμό
Κάθε βραδιά συνοδεύεται από live μουσική, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο σκηνικό που ενισχύει τη γαστρονομική εμπειρία και προσφέρει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες του ξενοδοχείου και του νησιού.