Συνεχίζοντας τη σειρά των δείπνων με τίτλο «Ημερολόγιο των Σεφ» που συνυπογράφουν ο Γιάννης Μπαξεβάνης και οι καλεσμένοι του, το εστιατόριο Ark υποδέχεται την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου τον πολυβραβευμένο σεφ και θεματοφύλακα της κρητικής γαστρονομίας Μιχάλη Χάσικο, από το εστιατόριο “Hasika – Η Ελλάδα σε μπουκιές” στο Ρέθυμνο.
Μετά από το επιτυχημένο πέρασμα του Βολιώτη Γρηγόρη Χέλμη, τη σκυτάλη παίρνει ο Ρεθύμνιος σεφ κι έτσι το Ark τηρεί στο ακέραιο την υπόσχεση ότι ο θεσμός του «Ημερολογίου» θα είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Τη βραδιά στο Ark, οι δύο σεφ, μαζί με την ταλαντούχα ομάδα του Γιάννη Μπαξεβάνη – τον Αντώνη Ζερίδη, τον Διονύση Ζαχαρόπουλο, την Κωνσταντίνα Γκίνη και τον Τάσο Ζησόπουλο – θα δημιουργήσουν ένα μενού που θα αποτελείται από μεζέδες, με έμφαση φυσικά στην ντόπια κρητική κουζίνα. Όλα τα πιάτα θα βασίζονται αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα, κυρίως μικρών παραγωγών, φιλοσοφία που και οι δύο σεφ και τα εστιατόρια υποστηρίζουν σταθερά όλα τα χρόνια της γαστρονομικής πορείας τους.
Ο Μιχάλης Χάσικος μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις αφού η φήμη του “Hasika” προηγείται. Το εστιατόριο του κρητικού σεφ στο Ρέθυμνο έχει ξεπεράσει προ πολλού τον τίτλο του «καλού εστιατορίου» και έχει αναδειχθεί σε εστιατόριο-προορισμό, προσφέροντας μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία η οποία αξίζει μια επίσκεψη στην Κρήτη ακόμα κι αν είναι για αυτή και μόνο.
Η 25ετής πείρα του Μιχάλη Χάσικου στις κουζίνες, οι Χρυσοί Σκούφοι και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας είναι μονάχα μερικοί σταθμοί μιας πορείας που αντιλαμβάνεται την κρητική γαστρονομική παράδοση ως μία κιβωτό πολιτισμού. Η μαγειρική του Μιχάλη Χάσικου είναι γνήσια κρητική, άλλωστε βασίζεται αποκλειστικά στην αγνή πρώτη ύλη από μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Από τις ψησταριές μέχρι τις κατσαρόλες του φροντίζει να βάζει όλες τις νόστιμες πτυχές του νησιού και αυτό σημαίνει ότι η ορεινή Κρήτη συνυπάρχει αρμονικά με την αστική κουζίνα των πόλεων του νησιού.
Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές
Το «Ημερολόγιο των Σεφ» δεν περιορίζεται όμως μόνο στη βραδιά του δείπνου. Την επόμενη ημέρα, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τον καλεσμένο σεφ και φυσικά την ομάδα του Ark.
Στο πλαίσιο αυτό, θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, προσφέροντάς τους πολύτιμα ερεθίσματα για τη μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.