Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2026

Η Sunseeker εξασφαλίζει νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και διορίζει μόνιμο CEO & Πρόεδρο

Ο Andrés Rubio θα διοριστεί μόνιμος CEO, φέρνοντας σημαντική εμπειρία στην εμπορική ηγεσία και τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό.

Η Sunseeker επιβεβαιώνει σήμερα την εξασφάλιση νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Η εξαγορά του χρέους από τους υφιστάμενους πιστωτές, μέσω κοινοπραξίας υπό την ηγεσία της KCP και σε συνεργασία με τη Lionheart Capital, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας. Παράλληλα, ο όμιλος KCP πρόκειται να συνάψει σύντομα συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Sunseeker. Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση των συνήθων ρυθμιστικών εγκρίσεων, οι οποίες αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες· κατά το διάστημα αυτό, η εταιρεία θα συνεχίσει την κανονική της λειτουργία.

Η επενδυτική στρατηγική

Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο που παρέχει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση που χρειάζεται η επιχείρηση για να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες της. Ακολουθεί μια σειρά πρόσφατων κεφαλαιουχικών επενδύσεων στην επιχείρηση, καθώς η Sunseeker προετοιμάζεται για το επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξής της.

Η KCP ιδρύθηκε το 1952 και διαθέτει ομάδες στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη και την Ουάσιγκτον. Διαθέτει βαθιά επενδυτική εμπειρία και προβαίνει σε μια μακροπρόθεσμη δέσμευση για επένδυση στο μέλλον της Sunseeker. Η KCP υποστηρίζει πλήρως το υφιστάμενο επιχειρηματικό σχέδιο της Sunseeker, το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις στην ανάπτυξη προϊόντων επόμενης γενιάς, την επανεισαγωγή μιας σειράς Superyacht και τον μετασχηματισμό του λειτουργικού μοντέλου. Η KCP δεσμεύεται για περαιτέρω επενδύσεις στο εμπορικό σήμα, τις λειτουργίες, τα προϊόντα, την εμπειρία των πελατών και τους ανθρώπους της Sunseeker, με στόχο να την καταστήσει τον καλύτερο παραγωγό σκαφών αναψυχής στον κόσμο.

Ο Andrés Rubio αναλαμβάνει καθήκοντα CEO

Στο πλαίσιο αυτής της μετάβασης, ο Scott Millar αποχωρεί από τη θέση του Μεταβατικού CEO και ο Andrés Rubio θα γίνει ο μόνιμος CEO. Ο Andrés διαθέτει ιστορικό 30 ετών στην εμπορική ηγεσία και τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Πρόσφατα διετέλεσε CEO της Intrum AB, μιας εισηγμένης πανευρωπαϊκής επιχείρησης διαχείρισης πιστώσεων, και προηγουμένως υπηρέτησε ως Ανώτερος Εταίρος (Senior Partner) στην Apollo Management International.

Ο Antony Sheriff θα γίνει Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος. Ο Antony είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sunseeker από τον Νοέμβριο του 2024. Διαθέτει βαθιά εμπειρία στον κλάδο των πολυτελών σκαφών αναψυχής και της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ διετέλεσε στο παρελθόν Εκτελεστικός Πρόεδρος της Princess Yachts και, πριν από αυτό, CEO της McLaren Automotive.

Ο Andrés Rubio, CEO της Sunseeker, δήλωσε:

«Θαύμαζα από καιρό τη Sunseeker ως την κορυφή της κατασκευής πολυτελών σκαφών αναψυχής και η κληρονομιά της την κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει. Είναι τιμή μου να ηγούμαι της επιχείρησης σε μια τόσο συναρπαστική στιγμή και με μια σαφή πορεία προς τον μετασχηματιστικό μετασχηματισμό. Είμαι επίσης προνομιούχος που εντάσσομαι σε μια εξαιρετικά έμπειρη ηγετική ομάδα και σε ένα αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό που αποτελεί την καρδιά και την ψυχή της Sunseeker. Τώρα έχουμε δεσμευμένους ιδιοκτήτες, μια εδραιωμένη ηγετική ομάδα, έναν κορυφαίο Πρόεδρο στον κλάδο και ένα σαφές σχέδιο. Με την υποστήριξη της KCP και της Lionheart και μια επιταχυνόμενη εστίαση στην εκπλήρωση των φιλοδοξιών μας, ανυπομονώ για τις ευκαιρίες που έπονται»

Popular Articles