Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img

Pelagos Restaurant: 3 λόγοι να το επισκεφθείτε τον Φεβρουάριο

Αυτόν τον Φεβρουάριο το Pelagos σας καλεί να επισκεφθείτε το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. 

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και με θέα στον μαγευτικό Σαρωνικό, το Pelagos είναι το γαστρονομικό κόσμημα του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Είναι η ιδανική εποχή του χρόνου για να εξερευνήσετε με ηρεμία τη χερσόνησο του Αστέρα Βουλιαγμένης και να ανακαλύψετε τους γαστρονονονικούς της θησαυρούς. 

 Pelagos Restaurant

1. Friends of Pelagos

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2023, το δημοφιλές concept Friends of Pelagos επιστρέφει, με τον σεφ Luca Piscazzi να ξανασμίγει με τον Γάλλο μαέστρο της κουζίνας, Maxime Gilbert, του εστιατορίου Écriture στο Χονγκ Κονγκ, για μια απολαυστική γαστρονομική συνεργασία μεταξύ των δύο πρώην συναδέλφων. 

Έχοντας διακριθεί ως «Σεφ της Χρονιάς» από την South China Morning Post για το 2021-2022, ο Gilbert είχε συνεργαστεί με τον Piscazzi στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Amber του ξενοδοχείου The Landmark Mandarin Oriental, στο Χονγκ Κονγκ. Στη συνέχεια, ίδρυσε το εστιατόριο Écriture στο Χονγκ Κονγκ: ένα γαλλικό εστιατόριο-φαινόμενο εκλεκτής εστίασης που έλαβε δύο αστέρια Michelin στους πρώτους οκτώ μήνες λειτουργίας του. 

 RED MULLET BOURGUIGNON smoked eel pearl onion potato galette 1

Μόνο για αυτές τις δύο νύχτες του Φεβρουαρίου, το εκθαμβωτικό μενού Piscazzi-Gilbert επιδεικνύει την τέχνη αυτών των δύο κορυφαίων σεφ. Ο Luca Piscazzi ανοίγει το μενού με ένα δροσερό ceviche από μαγιάτικο με salsify tagliolini cacio e pepe, ακολουθούμενο από το Caviar & Uni Tart του Maxime Gilbert με το χαβιάρι οξύρυγγχου του Σρεκν (Royal Caviar Club Schrenckii) και τον αχινό από την περιοχή Χοκκάιντο της Ιαπωνίας. 

 Το μενού συνεχίζεται με το Dover Sole Meuniere του σεφ Piscazzi με σαφράν, μαύρη ελιά και γλυκόριζα, και το Brittany John Dory του σεφ Gilbert με Kakinoki Take, ikura, chorizo και sauce vin jaune. Με τιμή 145€ ανά άτομο για ένα set menu οκτώ πιάτων, η γαστρονομική αυτή δημιουργική συνεργασία είναι ένας φόρος τιμής στη φιλία που δεν πρέπει να χάσετε. 

 NYE OSSETRA CAVIAR SPAGHETTI black tahini tsukudani oyster sauce

2. Valentine’s Day

Πόσο καλύτερα να γιορτάσουμε την επίσημη «ημέρα της αγάπης» παρά με ένα special menu έξι πιάτων για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε ένα εστιατόριο που κέρδισε ένα αστέρι Michelin μέσα σε έξι μήνες από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και μια θέση στη λίστα των 50 Καλύτερων Ανακαλύψεων για το 2022; Απολαύστε τη ρομαντική θέα της Αθηναϊκής Ριβιέρας μαζί με τα γαστρονομικά θαύματα του Pelagos, όπως τα πρόσφατα Ossetra Caviar Spaghetti και Creekstone Beef Bourguignon. Η βραδιά ολοκληρώνεται γλυκά με σουφλέ σοκολάτας για δύο με παγωτό metaxa. Η τιμή για το Valentine’s Menu είναι 125€ το άτομο, με ένα ποτήρι Champagne Rose για τον καθένα. 

 Chef Maxime Gilbert Ecriture2

Maxime Gilbert

3. Artisan Winter Menus 

Επιδεικνύοντας την κουζίνα της παιδικής του ηλικίας στην Ιταλία και τις δεξιότητες της γαλλικής κληρονομιάς που απέκτησε κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής διεθνούς καριέρας, τα Winter Menus του σεφ Luca Piscazzi συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές με εκπληκτικά συστατικά για μια δημιουργική γαστρονομική περιπέτεια. Δύο επιλογές μενού επτά πιάτων –το 180° Land και το 180° Sea– απογειώνουν πρωτοποριακά τα κλασικά αγαπημένα χειμωνιάτικα, όπως το bourguignon και το foie gras, ενώ το 360° Chef’s Menu με εννέα πιάτα ενώνει τα καλύτερα στοιχεία των δύο άλλων μενού για την απόλυτη χειμερινή surf and turf ανακάλυψη. 

 Chef Luca Piscazzi

Chocolate Souffle

Popular Articles