Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img

Η αναγέννηση του Κουκούμαβλου

Ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της Σαντορίνης, ο Κουκούμαβλος, ανοίγει ξα-νά τις πόρτες του μέσα στο πανέμορφο Katikies Chromata και υποδέχεται την ένδοξη νέα εποχή του.

Koukoumavlos 1

Με τεράστια χαρά και τιμή ο Όμιλος Katikies ανακοινώνει την αναβίωση και την αναγέννηση ενός εκ των πλέον σημαντικών εστιατορίων της Σαντορίνης, ή και της Ελλάδας. Το ιστορικό και πολυβραβευμένο εστιατόριο Koukoumavlos, διάσημο για την καινοτόμο και τολμηρή ελληνοκε-ντρική fusion κουζίνα του σεφ Νίκου Πουλιάση, ξανανοίγει τις πόρτες του, αλλά αυτή τη φορά στο συγκλονιστικό περιβάλλον του πολυτελούς ξενοδοχείου Katikies Chromata. Μέσα σε ένα σκηνικό κυκλαδίτικης κομψότητας και μινιμαλιστικής φινέτσας, χτισμένο σε ένα από τα πιο προ-νομιούχα σημεία της Καλντέρας και με θέα που κόβει την ανάσα στο απέραντο της θάλασσας και τη μεγαλοπρέπεια του ηφαιστείου, ο Κουκούμαβλος υποδέχεται την ένδοξη νέα εποχή του.

Koukoumavlos 2

Ο Κουκούμαβλος γεννήθηκε το μακρινό 1989, σε μία Σαντορίνη πολύ διαφορετική από αυτή που σήμερα γνωρίζουμε, όταν ένας νέος αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχος και τολμηρός σεφ, ο Νίκος Πουλιάσης, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ανοίξει το δικό του εστια-τόριο. Αυτό ήταν ο Κουκούμαβλος, που ήταν γραφτό να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά εστιατόρια όλων των εποχών. Ο Νίκος Πουλιάσης ήταν αυτοδίδακτος, όμως κάποιες φορές το πηγαίο ταλέντο και η αγάπη για τη μάθηση μπορεί να αποδειχθούν εξίσου σημαντικά με τα πτυχία. Η sui generis κουζίνα του, οι τολμηροί συνδυασμοί του, η καινοτόμος σκέψη του και οι διαρκείς πειραματισμοί του προσέφεραν στους επισκέπτες ένα μοναδικό οπτικό και γευ-στικό ταξίδι και στο εστιατόριο πολυάριθμα βραβεία.

Koukoumavlos 3

Έτσι σήμερα, τον Μάρτιο του 2023, το εμβληματικό εστιατόριο της Σαντορίνης εντάσσεται στην οικογένεια Katikies και βρίσκει το νέο, και παντοτινό, τού σπίτι στο πανέμορφο σκηνικό του Katikies Chromata στο Ημεροβίγλι. Η μακρά και στενή φιλία του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, executive chef του Ομίλου Katikies, και του εξαιρετικού σεφ Νίκου Πουλιάση επισφραγίζεται μέσα από αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική για το γαστρονομικό τοπίο της Σαντορίνης συνεργασία, που έρχεται να ανεβάσει τον πήχη του κυκλαδίτικου fine dining και να ξαναδώσει στον Κουκούμαβλο τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας. Τα καλύτερα υλικά από τη γη και τη θάλασσα της χώρας μας μεταμορφώνονται σε μοναδικά πιά-τα, έτοιμα να ταξιδέψουν τους απαιτητικούς επισκέπτες μας στο χρόνο και το χώρο και να τους προσφέρουν μία συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία.

Nikos Pouliasis left Ettore Botrini right

Popular Articles