Σε ένα νησί που σέβεται την παράδοση και δεν φοβάται την εξέλιξη, μία νέα γευστική εμπειρία κάνει την εμφάνιση της αυτό το καλοκαίρι.
Η παλαιότερη ταβέρνα – ψησταριά της Κύθνου, το θρυλικό “Καντούνι” αλλάζει σελίδα και ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα απο μια δημιουργική συνεργασία με βαθιές ρίζες στην ελληνική κουζίνα.
Στο τιμόνι της νέας εποχής βρίσκονται ο Στέφανος Σαράντος Pasta Bar στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Νικόλας Λαμπρογεώργος Mirra Kythnos που γνωρίζουν οσο λίγοι την κουλτούρα του καλού κρέατος και της φιλοξενίας. Μαζί φέρνουν στο προσκήνιο το KANTOUNI TAVERNA ένα project που βασίζεται σε τρεις άξονες: την ελληνική γαστρονομία, την αυθεντικότητα και φυσικά το κρέας.
Στη σάλα του η κουζίνα και η δισκοθήκη που φιοξενεί σχεδον 1000 βινύλια σε συνδιασμό με τα μαρμάρινα τραπέζια δίνουν την αίσθηση και τη ζεστασιά της ταβέρνας.
Στην κουζίνα οι παρασκευές είναι κλασικές ( with no twist ). Ζυμωτό ψωμί, πιρουνάτη τυροκαυτερή, χειροποίητο τυροπιτάκι με πρόβειο τυρί, λουκάνικο αλλά και χωριάτικη με φέτα του Τάτση, παντζάρια με κατσικίσια γραβιέρα στην αρχή και κλασικά της ώρας Κοντοσούβλια, Μπιφτέκι, Μπριζόλες και φυσικά Παϊδάκια (αρνί, πρόβατο, κοτόπουλο).
Οι φωτιές ανάβουν από το μεσημέρι με μαγειρευτά όπως Αρνάκι με χυλοπίτες, Γιουβέτσι, Τζόλια και παραδοσιακά Γεμιστά, Μουσακά, Σουτζουκάκια αλλά και πιάτα ημέρας.
Το κρασί αλλά και τα ποτά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την όλη εμπειρία. 13 ετικέτες κρασιών και αποστάγματα όλων των ειδών συνθέτουν την μικρή λίστα.