Η Jessica Rosval, μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής και στενή συνεργάτιδα του Massimo Bottura, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 18 Μαρτίου για να μαγειρέψει στις φωτιές της κουζίνας του Pharaoh, στο πλαίσιο του 9ου Dine Athens Restaurant Week από την Alpha Bank.
Με καταγωγή από τον Καναδά, μετακόμισε στην Ιταλία το 2013 για να ενταχθεί στην κουζίνα του θρυλικού Osteria Francescana (3 αστέρια Michelin και καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2016 και το 2018). Από το 2019, είναι head chef των εστιατορίων του Casa Maria Luigia, του εντυπωσιακού art resort (βραβευμένου με 3 Michelin Keys), που δημιούργησαν ο Massimo Bottura και η σύζυγός του Lara Gilmore στην ύπαιθρο της Εμίλια-Ρομάνια, λίγο έξω από τη Μόντενα.
Το 2021, ανακηρύχθηκε «Σεφ της Χρονιάς» στην Ιταλία από τον οδηγό L’Espresso. Την επόμενη χρονιά, το Take It Easy Sunday Brunch της βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Brunch» στην Ιταλία από το 50 Top Italy Luxury, ενώ της απονεμήθηκε το βραβείο Rising Star στα διεθνή The Best Chef Awards. Στην έκδοση του 2023 του οδηγού Identità Golose, βραβεύτηκε ως «Καλύτερη Γυναίκα Σεφ».
Το 2024, όμως, ήρθε η πιο σημαντική διάκριση, με το Al Gatto Verde, το εστιατόριο του Casa Maria Luigia, στο οποίο είναι head chef, να κερδίζει ένα αστέρι Michelin καθώς και ένα πράσινο αστέρι Michelin για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών.
Εκτός από τη δουλειά της στην κουζίνα, η Rosval είναι επίσης συνιδρύτρια και γαστρονομική διευθύντρια του Roots Modena και του Association for the Integration of Women (AIW), μέσω των οποίων παρέχει γαστρονομική εκπαίδευση σε μετανάστριες της περιοχής της Μόντενα. Η κοινωνική της προσφορά αναγνωρίστηκε από τα The World’s 50 Best, που την ανακήρυξαν Champion of Change το 2024.
Για το 9ο Dine Athens Restaurant Week από την Alpha Bank, η Jessica Rosval θα δημιουργήσει ένα μοναδικό μενού, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό το δικό της μαγειρικό στυλ, το οποίο εστιάζει στη βιώσιμη γαστρονομία, στην αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών και στο μαγείρεμα στη φωτιά.
Το event διοργανώνεται στο πλαίσιο του 9ου Dine Athens Restaurant Week από την Alpha Bank και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για κατόχους καρτών Alpha Bank.