Ο Chef de Cuisine του GB Roof Garden Restaurant Δημήτρης Μπούτσαλης μας ετοιμάζει όπως κάθε χρόνο την εξαιρετική σούπα Κακαβιά που όλοι έχουμε αγαπήσει με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά
Στο Winter Garden City Lounge μπορεί κανείς να περάσει ένα όμορφο απόγευμα απολαμβάνοντας το αγαπημένο του ρόφημα σε συνδυασμό με νηστίσιμους παραδοσιακούς λουκουμάδες και χαλβά.
Άκου να δεις παιδί μου, μου είπε κάποτε ένας γέρος ψαράς που έφαγε όλη του τη ζωή στη θάλασσα η γνήσια κακαβιά είναι απλή, όλα τα άλλα είναι ψαρόσουπες. Εμείς οι ψαράδες, από τα παλιά χρόνια, σε όποιον όρμο αράζαμε, βάζαμε δυο πέτρες, στήναμε το τσικάλι, ανάβαμε φωτιά με κλαδιά από τριγύρω και ψήναμε την κακαβιά. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ψαράδες έφτιαχναν την κακαβιά στην παραλία σκάβοντας ένα μικρό λάκκο στα βότσαλα, βάζοντας μετά από πάνω την κατσαρόλα στην φωτιά που είχανε φτιάξει με μικρά ξύλα και φρίγανα’. Η λέξη κακαβιά’ είναι αρχαιοελληνική και σημαίνει το φαγητό που έχει μαγειρευτεί μέσα στον κάκαβο, ένα είδος χύτρας’. Ένα γευστικό ταξίδι επιθυμεί να προσφέρει και ο Chef de Cuisine Δημήτρης Μπούτσαλης, με φρέσκα ψάρια από το βυθό στο πιάτο σας.
NΗΣΤΙΣΙΜΑ LENTEN DELIGHTS ΕΔΕΣΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ με:
Μέλι και καρύδια
Πικρή σοκολάτα ‘Varlhona’ με πραλίνα φουντουκιού
Μαρμελάδα πορτοκάλι με θυμάρι
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΧΑΛΒΑ
Σιμιγδαλένιος
Από ταχίνι, αρωματισμένος με μαστίχα Χίου
Βανίλια με στέβια
Accompany one of the above lenten delicacies with your favorite beverage (coffee, tea, hot chocolate). PRICE PER PERSON €13
ΚΡΑΣΙ
VINSANTO GAVALAS, 2009
SAMOS “ANTHEMIS”, 2010
Συνοδεύστε κάποιο από τα παραπάνω νηστίσιμα εδέσματα με το αγαπημένο σας ρόφημα (καφέ, τσάι, ζεστή σοκολάτα). ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ €13
Assyrtiko, Santorini Island, Greece Aσύρτικο, Σαντορίνη
Muscat Blanc à Petits Grains, Samos Island, Greece Muscat Blanc à Petits Grains, Σάμος
Συνδυάστε εξαιρετικά κάποιο από τα παραπάνω νηστίσιμα εδέσματα με ένα ποτήρι γλυκό κρασί.
ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ €15