Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
Aegean 600

Γεύσεις Ιταλίας στον μυστικό κήπο της Μεγάλης Βρεταννίας

“Il Giardino Segreto” στο ATRIUM του Alexander’s Lounge. Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις al fresco με φρέσκια πίτσα, ζυμαρικά  και ένα φυσικό συστατικό-έκπληξη.

Στον καταπράσινο «μυστικό κήπο» του Atrium of Alexander’s Lounge, η ομάδα του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία υποδέχτηκε εκλεκτούς δημοσιογράφους και food lovers για μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία.

Ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας

Σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα ανάμεσα σε ελαιόδεντρα,  λουλούδια και αρώματα της Ιταλικής κουζίνας, ο Executive Chef του ιστορικού ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης μοιράστηκε με τους καλεσμένους την έμπνευσή του για το ανανεωμένο μενού “Il Giardino Segreto”, που έχει στο επίκεντρό του τη βασίλισσα της μεσογειακής κουζίνας — τη ντομάτα. Ακολουθώντας τη μαγειρική του διαίσθηση, αναζήτησε τρόπο να καλλιεργήσει τις δικές του ντομάτες και τα κατάφερε, εξασφαλίζοντας σπάνιες ποικιλίες, όπως Datterini, Nelly’s Grape, Marmande και Fiorentino Costoluto, καλλιεργημένες χειρωνακτικά με φυσικές μεθόδους από έναν μικρό παραγωγό στις παρυφές του όρους Πατέρας. Από αυτές δημιούργησε μια σπιτική σάλτσα, μαγειρεμένη με ανθό αλατιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, την οποία συντηρεί σε γυάλινα βάζα. Μπροστά στα μάτια των καλεσμένων, ο σεφ ετοίμασε ζυμαρικά με την υπέροχη αυτή σάλτσα και παλαιωμένο τυρί Σαν Μιχάλη. 

Γεύσεις Ιταλίας στον μυστικό κήπο της Μεγάλης Βρεταννίας
Ο Αστέριος Κουστούδης στην παρουσίαση του νέου μενού

Το μενού περιλάμβανε επίσης χειροποίητη πίτσα με φυσικό προζύμι αργής ωρίμανσης, τραγανή εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό, διαθέσιμη σε τέσσερις απολαυστικές εκδοχές: με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό, με φέτα, πιπεριά, ελιές, κρεμμύδι και κάπαρη, με μορταδέλα, βουβαλίσια στρατσιατέλα, πέστο βασιλικού και φιστίκι Αιγίνης, καθώς και μια εκδοχή εμπνευσμένη από την αγαπημένη cacio e pepe, με πεκορίνο, ρικότα, παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επιπλέον, ξεχώρισαν η focaccia με πιπεριές κονφί και αντζούγια, η panzanella με burrata και γλυκά ντοματίνια, καθώς και εξαιρετικές επιλογές από ιταλικά τυριά και αλλαντικά που κόβονταν επί τόπου με την εντυπωσιακή vintage μηχανή κοπής.

Η εμπειρία της βραδιάς κορυφώθηκε με τις γλυκιές δημιουργίες του ταλαντούχου Pastry Chef Αλέξανδρου Κούφα, ο οποίος, πέρα από τον μπουφέ με το αυθεντικό tiramisu και το χειροποίητο gelato, παρουσίασε ζωντανά το θεαματικό Armenoville με φρέσκο παρφέ που μαλακώνεται απαλά και εμπλουτίζεται με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και μαρέγκες, πριν σερβιριστεί με ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

Ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας

Το γεύμα συνοδεύτηκε ιδανικά από δύο εκλεκτές ετικέτες αφρώδους οίνου Ca’ del Bosco, λευκό και ροζέ. Τα περίφημα αυτά ιταλικά Franciacorta, που παράγονται στην ομώνυμη και διεθνώς αναγνωρισμένη γεωγραφική περιοχή της Λομβαρδίας, ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητά τους, καθώς φτιάχνονται με την παραδοσιακή μέθοδο που χρησιμοποιείται και για τη σαμπάνια. Το λευκό Ca’ del Bosco, θα είναι διαθέσιμο και by the glass, προσφέροντας στους επισκέπτες του Atrium of Alexander’s Lounge την ευκαιρία να εξερευνήσουν μία από τις πιο ποιοτικές και αναγνωρίσιμες οινοπαραγωγικές ζώνες της Ιταλίας.

Ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια ανεπανάληπτη εμπειρία που συνδυάζει την αυθεντική φιλοξενία της Μεγάλης Βρεταννίας με ένα εξαιρετικό μενού, βασισμένο στη βιωσιμότητα και την εντοπιότητα, στον πιο ατμοσφαιρικό κήπο της πόλης.

Διαβάστε επίσης: Pool Your Cinema στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Popular Articles