Με μεγάλη χαρά η Sky Spirits Company βρέθηκε στον ευρωπαϊκό τελικό του Flor De Cana Sustainable Cocktail Challenge στο Βερολίνο με την ελληνική της συμμετοχή, τον Δημήτρη Καϊταλίδη από το Nectar Distillery της Θεσσαλονίκης.
Το Flor De Cana Sustainable Cocktail Challenge αποτελεί έναν διαφορετικό διαγωνισμό cocktail και για πρώτη φορά αναζητά τον bartender που θα φτιάξει ένα cocktail με μηδενικό αποτύπωμα.
Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι επαγγελματίες στο bar προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν εξολοκλήρου όλες τις πρώτες ύλες τους. Σιρόπια από υπολείμματα καφέ, ελαιοσάκχαρα από στημένα limes και πολλές άλλες δημιουργίες γίνονται πλέον βασικά συστατικά σε cocktail.
Με μεγάλη συγκίνηση ο Δημήτρη Καϊταλίδης ήταν ο μεγάλος νικητής του ευρωπαϊκού τελικού με το cocktail Tip to Root και θα διεκδικήσει μία θέση στον μεγάλο τελικό στη Νικαράγουα και το μεγάλο έπαθλο των 10.000 €.
Tip to Root
5 CL OF FLOR DE CAÑA 12 YEAR RUM
2 CL OF CITRUS WASTE CORDIAL
9 CL OF TAMARILLO HOP SODA
2 CL OF REUSED MILK
1 CL OF CITRIC