Στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του κέντρου της πόλης, στην Αιόλου, εκεί όπου παραδοσιακά χτυπά η καρδιά της Αθήνας, το ATENO Cook & Deli ετοιμάζεται για τις γιορτές, με πιάτα βαθιά νόστιμα, που βασίζονται σε ελληνικά προϊόντα και συνταγές.
Ο βραβευμένος σεφ Νίκος Καραθάνος και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει για την γιορτινή περίοδο γεύσεις που συμπυκνώνουν το πνεύμα των ημερών. Από τις 18 Δεκεμβρίου και έως την ημέρα των Χριστουγέννων το μενού εμπλουτίζεται με πιάτα που θα έχουν ως συστατικά τα άγρια μανιτάρια, την κολοκύθα, την τρούφα αλλά και τραγανό χοιρινό, κάστανο, μπαχαρικά και αρωματικά από ολόκληρη την Ελλάδα.
Τα πιάτα αυτά συμπληρώνουν τις επιλογές που μπορεί να απολαύσει κανείς για γεύμα ή δείπνο στην όμορφη σάλα του ΑΤΕΝΟ, είτε μετά τα γιορτινά ψώνια, είτε σε συνδυασμό με την έξοδο για θέατρο ή τη βραδινή διασκέδαση.
Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ειδικότερα, το ΑΤΕΝΟ ετοιμάζει ένα μενού πέντε πιάτων που αντανακλούν τον ενθουσιασμό, το συναίσθημα και την γενναιοδωρία της κουζίνας του Νίκου Καραθάνου.
Σταθερό στην υπόσχεση του να προσφέρει μια φιλική και άνετη φιλοξενία σε όλους, το ΑΤΕΝΟ θα προσφέρει τα γιορτινά πιάτα ως επιλογή για την περίοδο των Χριστουγέννων ενώ ειδικά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το γιορτινό μενού θα προσφέρεται από τις 17.00, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους καλεσμένους να επιλέξουν την ώρα που επιθυμούν να δειπνήσουν, χωρίς περιορισμούς στα ωράρια.
Το ελληνικό τραπέζι αλλιώς
Επικεντρωμένος στην ελληνική κουζίνα τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Καραθάνος έχει καταφέρει να περιέχουν όλα τα πιάτα στο ΑΤΕΝΟ το στοιχείο της έκπληξης. Είτε πρόκειται για θεωρητικά απροσδόκητους συνδυασμούς υλικών, είτε για μια πιο σύγχρονη εκδοχή των κλασικών συνταγών, αφετηρία παραμένει σταθερά η άριστη πρώτη ύλη. Το μενού είναι οργανωμένο γύρω από αγαπημένες ελληνικές βάσεις – σαλάτες, όσπρια, ζυμαρικά, κρέατα που έχουν τον ρόλο τους στο κάθε πιάτο και παρουσιάζονται με έναν σύγχρονο, δημιουργικό και γευστικό τρόπο.
Στο ΑΤΕΝΟ όλες τις ώρες της ημέρας & για αγορές
Ανοικτό από το πρωί έως αργά το βράδι, το ATENO είναι ιδανικό για να το επισκεφθεί κανείς κάθε στιγμή της ημέρας. Από νωρίς για καφέ και πρωινό, για τα υπέροχα σάντουιτς του, για μεσημεριανό και βραδινό, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην οδό Αιόλου – ένας από τους πιο όμορφους, ιστορικούς και γεμάτους ζωντάνια δρόμους της Αθήνας.
Διαβάστε ακόμη: To Μεγάλη Βρεταννία στη Gold List του Conde Nast Traveler
Στο χώρο του ισογείου, στη γωνιά του deli, διατίθεται μια προσεγμένη συλλογή προϊόντων, επιλεγμένων για την κουζίνα σας αλλά και για δώρα. Τα εξαιρετικής ποιότητας αλλαντικά της MetaMeat, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, τυριά από Έλληνες παραγωγούς και περισσότερες από 150 ετικέτες ελληνικών κρασιών, μεταξύ των οποίων και οι ετικέτες που απαρτίζουν την λίστα των 50 Great Greek Wines συμπληρώνουν την εμπειρία. Το κρασί παίζει σημαντικό ρόλο στο ATENO, με την επιμέλεια της επιλογής των κρασιών να έχει γίνει από τον Γιάννη Καρακάση, MW.
*Απαραίτητη η κράτηση για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
ATENO Cook & Deli: Αιόλου 52 Μιλτιάδου, Αθήνα
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210 3223223