Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
spot_img

Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά 100%

Παράγεται από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που διασώθηκε από εξαφάνιση χάρη στις προσπάθειες του Βαγγέλη Γεροβασιλείου.

estatevines 1
Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση, η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18-20 °C, ενώ ποσότητα οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα.
Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα.
Σερβίρεται στους 8-10 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: μεσογειακά πιάτα, θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών.

Popular Articles