Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Η Synergy Yacht Sales ανακοινώνει τη διοργάνωση του 2ου Dufour Sailing Cup

Προώθηση και στηρίξη της Τοπικής Κοινότητας στο 2ο Dufour Sailing Cup στην Πρέβεζα στις 19 Οκτωβρίου 2024 υπο την Αιγίδα του ΠΟΙΑΘ!


Η Synergy Yacht Sales ανακοινώνει με περηφάνια τη διοργάνωση του 2ου Dufour Sailing Cup στην Πρέβεζα, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2024, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ). Αυτό το γεγονός δεν είναι μόνο μια γιορτή για τα 60 χρόνια των σκαφών Dufour στη Γαλλία, αλλά και μια σημαντική ευκαιρία για την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων, την προώθηση της ιστιοπλοΐας στους νέους και την ευαισθητοποίηση για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

ΠΟΙΑΘ – Μια Πορεία Αριστείας

Ο ΠΟΙΑΘ, με περισσότερα από 90 χρόνια ιστορίας, είναι ο κορυφαίος ναυταθλητικός όμιλος στην Ελλάδα για την προώθηση της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης. Από την ίδρυσή του το 1931, ο όμιλος έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στη χώρα, έχοντας διοργανώσει κορυφαίες διεθνείς και εθνικές διοργανώσεις και συμβάλλοντας στην ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιου ναυταθλητικού προορισμού.
Ο ΠΟΙΑΘ έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το έργο του στην ιστιοπλοΐα και τη ναυτοσύνη, ενώ κατέχει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του ιστιοπλοϊκού πολιτισμού στη χώρα. Με την εμπειρία και την αφοσίωση που φέρνει η μακρά ιστορία του, ο ΠΟΙΑΘ είναι η κύρια δύναμη πίσω από τη συνεχή προώθηση της ναυταθλητικής παιδείας και της προστασίας των θαλασσών μας.

Υπό την Ηγεσία του κ. Αλέξανδρου Μαραγκουδάκη

Ο τωρινός Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, κ. Αλέξανδρος Μαραγκουδάκης, με πλούσια εμπειρία και γνώση στον τομέα της ιστιοπλοΐας, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ομίλου. Με πάνω από δύο δεκαετίες εμπλοκής στη ναυτική κοινότητα, ο κ. Μαραγκουδάκης έχει βραβευτεί για τη συνεισφορά του στην προώθηση της ιστιοπλοΐας, αλλά και για τις πρωτοβουλίες του στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Υπό την ηγεσία του, ο ΠΟΙΑΘ συνεχίζει να ηγείται στον τομέα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, ενώ προωθεί την κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη.

Οικονομικός και Κοινωνικός Αντίκτυπος

Το Dufour Sailing Cup είναι περισσότερο από έναν αγώνα· είναι μια πλατφόρμα για την τοπική οικονομική ανάπτυξη. Το γεγονός προσελκύει λάτρεις της ιστιοπλοΐας, τουρίστες και επαγγελματίες της βιομηχανίας, παρέχοντας μια ώθηση στις τοπικές επιχειρήσεις στην Πρέβεζα. Εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα θα ωφεληθούν από την αύξηση της επισκεψιμότητας και των δαπανών, ενισχύοντας τη ζωντάνια της κοινότητας.

Προώθηση της Ιστιοπλοΐας στους Νέους

Ένας από τους κύριους στόχους αυτού του γεγονότος είναι να εμπνεύσει τη νέα γενιά ιστιοπλόων. Μέσω εργαστηρίων και επιδείξεων, στοχεύουμε να εισαγάγουμε τους νέους στις χαρές και τα οφέλη της ιστιοπλοΐας. Συνεργαζόμενοι με τοπικές σχολές και οργανισμούς, ελπίζουμε να καλλιεργήσουμε μια αγάπη για την ιστιοπλοΐα, ενθαρρύνοντας την ομαδική εργασία, τη πειθαρχία και το σεβασμό προς τη θάλασσα.

Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα

Στην ευθυγράμμιση με τη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα, το Dufour Sailing Cup δίνει έμφαση σε οικολογικές πρακτικές. Θα παρουσιάσουμε καινοτομίες στην τεχνολογία ιστιοπλοΐας που ελαχιστοποιούν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και είμαστε αφοσιωμένοι στην προώθηση υπεύθυνων πρακτικών ιστιοπλοΐας μεταξύ των συμμετεχόντων και των θεατών. Επισημαίνοντας αυτές τις πρωτοβουλίες, ελπίζουμε να ενθαρρύνουμε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τη διατήρηση των θαλάσσιων περιβαλλόντων για τις επόμενες γενιές.

Εμπλοκή της Κοινότητας και Πολιτιστική Εμπειρία

Το γεγονός προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες και στους θεατές να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα της Πρέβεζας. Οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν τοπική κουζίνα, αρχιτεκτονική, τέχνες και παραδόσεις, ενισχύοντας τις συνδέσεις μεταξύ επισκεπτών και κατοίκων. Το γεγονός, λοιπόν, ενθαρρύνει την ανάπτυξη της κοινότητας και τη συνεργασία μεταξύ της ιστιοπλοΐας και τι μπορεί να προσφέρει προς τους τοπικούς φορείς.

H Skipper ONDECK είναι χορηγός επικοινωνίας του 2ο Dufour Sailing Cup στηρίζοντας την σημαντική αυτή διοργάνωση. 

 

 

Popular Articles