Quantcast
Project Castor construction update: hull and superstructure are now joined together

Project Castor construction update: hull and superstructure are now joined together

Heesen is proud to announce that on Saturday 3 November 2018, the hull and superstructure of Project Castor were joined together at the facility in Oss.

Alia Yachts Virgen del Mar VI all details from her designers

Alia Yachts Virgen del Mar VI all details from her designers

Built of steel and aluminium for global cruising with an impressive range. At 235 gross tons M/Y Virgen del Mar VI has equally remarkable volume for her size.

Ken Freivokh's inspired design for a new 77m Turquoise Yacht

Ken Freivokh's inspired design for a new 77m Turquoise Yacht

Turquoise Yachts has once again teamed up with Ken Freivokh Design to create an exceptional new project. Quantum, based on the highly successful 77-meter Turquoise platform, benefits from Freivokh’s inspired exterior and interior design exhibiting many original characteristics.

 Totally custom OTAM 85 GTS reached the halfway point in the build process

Totally custom OTAM 85 GTS reached the halfway point in the build process

OTAM is delighted to announce that the totally custom OTAM 85 GTS has reached the halfway point in the build process as construction continues on schedule.

 Behind the scenes of the all new sport cruiser RIB Explorer 40

Behind the scenes of the all new sport cruiser RIB Explorer 40

Versatility, performance and an ever so close attention paid to detailing and materials. These are the concepts that are at the basis of all the RIBs produced by the Greek TECHNOHULL® shipyard and are all perfectly integrated in their new Explorer 40.

Bavaria Yachts is relying on 100 percent “Made in Giebelstadt”

Bavaria Yachts is relying on 100 percent “Made in Giebelstadt”

The future development of Bavaria is taking clear shape: The yacht builder, respected worldwide for its good price/performance ratio, will once again build its boats one hundred percent in Germany.

Previous Next Play Pause
Project Castor construction update: hull and superstructure are now joined together Project Castor construction update: hull and superstructure are now joined together
Alia Yachts Virgen del Mar VI all details from her designers Alia Yachts Virgen del Mar VI all details from her designers
Ken Freivokh's inspired design for a new 77m Turquoise Yacht Ken Freivokh's inspired design for a new 77m Turquoise Yacht
 Totally custom OTAM 85 GTS reached the halfway point in the build process Totally custom OTAM 85 GTS reached the halfway point in the build process
 Behind the scenes of the all new sport cruiser RIB Explorer 40 Behind the scenes of the all new sport cruiser RIB Explorer 40
Bavaria Yachts is relying on 100 percent “Made in Giebelstadt” Bavaria Yachts is relying on 100 percent “Made in Giebelstadt”

1987-2017: Το ταξίδι συνεχίζεται για το Βαρούλκο

Ένας στίχος ενός φίλου έγινε το 1987 το όνομα του εστιατορίου που τριάντα χρόνια μετά αποτελεί συνώνυμο της θαλασσινής κουζίνας.

Το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του 1987 και φέτος, 30 χρόνια μετά, εξακολουθεί να εκφράζει τη θαλασσινή κουζίνα.

Η αρχή έγινε στην οδό Διστόμου στον Πειραιά, όπου ο Λευτέρης Λαζάρου έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τη δική του αγαπημένη κουζίνα σε ένα εστιατόριο όπου το ψάρι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει. Διεθνείς προσωπικότητες αλλά και σημαντικοί Έλληνες βρίσκονται καθημερινά στο Βαρούλκο για να δοκιμάσουν τα καινοτόμα τότε και εμβληματικά σήμερα πιάτα του.

Το 1994 το Βαρούλκο βραβεύεται με τον πρώτο Χρυσό Σκούφο, ενώ το 2002 ο Λευτέρης Λάζαρου κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin, διάκριση που το εστιατόριο εξακολουθεί να διατηρεί μέχρι σήμερα, 15 ολόκληρα χρόνια μετά. varoulko 1

Με θέα τη θάλασσα που τόσο αγαπά, ο Λευτέρης Λάζαρου «πειράζει» και αναγεννά τα αγαπημένα του πιάτα και δημιουργεί νέες γεύσεις, ενώ το Varoulko Seaside αναδεικνύεται σε έναν πολυχώρο γεύσης. Αίθουσες για ιδιωτικές και εταιρικές εκδηλώσεις και μεγάλες σάλες στο deck συνθέτουν την εικόνα του Varoulko Seaside έκτοτε.

Το 2016 υπήρξε μια επίσης σημαντική χρονιά για το εστιατόριο, αφού ο Λευτέρης Λαζάρου υποδέχτηκε ξανά στην κουζίνα έναν παλιό μαθητή του. Ο Γιάννης Παρίκος επέστρεψε στο Βαρούλκο ως συνοδοιπόρος πια του Λαζάρου, αναλαμβάνοντας χρέη chef de cuisine.

varoulko 3

Σήμερα ο Λευτέρης Λάζαρου και η ομάδα του σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους. Από αρχές Δεκεμβρίου το εστιατόριο θα σερβίρει δύο ειδικά μενού αφιερωμένα στο Χθες και το Σήμερα του Βαρούλκου. Το «Επετειακό Μενού» αφηγείται την ιστορία του εστιατορίου μέσα από πιάτα που σημάδεψαν την πορεία του όπως o λαχανοντολμάς με γέμιση κιμά γαρίδας και σάλτσα κουρκουμά αλλά και η αχνιστή πεσκανδρίτσα με πουρέ σελινόριζας, φύλλα σέλινου και κρέμα λεμόνι, ενώ το «Νέο Μενού Γευσιγνωσίας» δείχνει το παρόν και το μέλλον του. Το ψητό καλαμάρι ελληνικής αλιείας με κρέμα καπνιστής ρέγκας, κουνουπίδι και ντολμά με ριζότο σουπιάς και το μπαρμπούνι με κρέμα αρακά αρωματισμένο με φιστίκι Αιγίνης, καπνιστό τσάι και τσιπς ρυζιού με μελάνι σουπιάς αποτελούν τις νέες εμπνεύσεις της ομάδας του εστιατορίου.

VAROULKO 1 resize

VAROULKO 2 resize

Με το ίδιο πάθος για δημιουργία της πρώτης μέρας και με τη μοναδική φιλοξενία του Λευτέρη Λαζάρου, το ταξίδι του Βαρούλκου στη θάλασσα των γεύσεων συνεχίζεται.

Latest News

Lifestyle

LUXURY & STYLE

Baselworld 2018: Breguet at the World watch and Jewellery…

Breguet has consistently displayed an ability to reinvent itself through its countless innovations that have...

Events & Regattas

Inside Galeon Shipyard

We travelled to Poland to visit the country’s largest shipyard, the famous Galeon Yachts. We...