1987-2017: Το ταξίδι συνεχίζεται για το Βαρούλκο

Ένας στίχος ενός φίλου έγινε το 1987 το όνομα του εστιατορίου που τριάντα χρόνια μετά αποτελεί συνώνυμο της θαλασσινής κουζίνας.

Το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του 1987 και φέτος, 30 χρόνια μετά, εξακολουθεί να εκφράζει τη θαλασσινή κουζίνα.

Η αρχή έγινε στην οδό Διστόμου στον Πειραιά, όπου ο Λευτέρης Λαζάρου έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τη δική του αγαπημένη κουζίνα σε ένα εστιατόριο όπου το ψάρι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει. Διεθνείς προσωπικότητες αλλά και σημαντικοί Έλληνες βρίσκονται καθημερινά στο Βαρούλκο για να δοκιμάσουν τα καινοτόμα τότε και εμβληματικά σήμερα πιάτα του.

Το 1994 το Βαρούλκο βραβεύεται με τον πρώτο Χρυσό Σκούφο, ενώ το 2002 ο Λευτέρης Λάζαρου κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin, διάκριση που το εστιατόριο εξακολουθεί να διατηρεί μέχρι σήμερα, 15 ολόκληρα χρόνια μετά. varoulko 1

Με θέα τη θάλασσα που τόσο αγαπά, ο Λευτέρης Λάζαρου «πειράζει» και αναγεννά τα αγαπημένα του πιάτα και δημιουργεί νέες γεύσεις, ενώ το Varoulko Seaside αναδεικνύεται σε έναν πολυχώρο γεύσης. Αίθουσες για ιδιωτικές και εταιρικές εκδηλώσεις και μεγάλες σάλες στο deck συνθέτουν την εικόνα του Varoulko Seaside έκτοτε.

Το 2016 υπήρξε μια επίσης σημαντική χρονιά για το εστιατόριο, αφού ο Λευτέρης Λαζάρου υποδέχτηκε ξανά στην κουζίνα έναν παλιό μαθητή του. Ο Γιάννης Παρίκος επέστρεψε στο Βαρούλκο ως συνοδοιπόρος πια του Λαζάρου, αναλαμβάνοντας χρέη chef de cuisine.

varoulko 3

Σήμερα ο Λευτέρης Λάζαρου και η ομάδα του σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους. Από αρχές Δεκεμβρίου το εστιατόριο θα σερβίρει δύο ειδικά μενού αφιερωμένα στο Χθες και το Σήμερα του Βαρούλκου. Το «Επετειακό Μενού» αφηγείται την ιστορία του εστιατορίου μέσα από πιάτα που σημάδεψαν την πορεία του όπως o λαχανοντολμάς με γέμιση κιμά γαρίδας και σάλτσα κουρκουμά αλλά και η αχνιστή πεσκανδρίτσα με πουρέ σελινόριζας, φύλλα σέλινου και κρέμα λεμόνι, ενώ το «Νέο Μενού Γευσιγνωσίας» δείχνει το παρόν και το μέλλον του. Το ψητό καλαμάρι ελληνικής αλιείας με κρέμα καπνιστής ρέγκας, κουνουπίδι και ντολμά με ριζότο σουπιάς και το μπαρμπούνι με κρέμα αρακά αρωματισμένο με φιστίκι Αιγίνης, καπνιστό τσάι και τσιπς ρυζιού με μελάνι σουπιάς αποτελούν τις νέες εμπνεύσεις της ομάδας του εστιατορίου.

VAROULKO 1 resize

VAROULKO 2 resize

Με το ίδιο πάθος για δημιουργία της πρώτης μέρας και με τη μοναδική φιλοξενία του Λευτέρη Λαζάρου, το ταξίδι του Βαρούλκου στη θάλασσα των γεύσεων συνεχίζεται.

MOST POPULAR > Features

Sunseeker Launches Three New Yachts At Fort Lauderdale International Boat Show

Sunseeker Launches Three New Yachts At Fort Lauderdale International…

Sunseeker USA Sales Co. Inc. presents its full line-up of luxury performance motor yachts at...

Nordhavn 80 the first project of Vripack and Nordhavn…

Nordhavn 80 is the pure example of an excellent cooperation between two legendary brands: Vripack...