Εορταστικός Δεκέμβριος στο Μουσείο Ηρακλειδών

Ο Δεκέμβριος για το Μουσείο Ηρακλειδών είναι ένας γεμάτος μήνας

Διαλέξεις, εργαστήρια για παιδιά κάθε ηλικίας και για ενήλικες, δραστηριότητες για παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους και φυσικά, το Εορταστικό ρα παμ παμ παμ, x-mas camp ειδικά για εσάς και τα παιδιά σας ώστε οι διακοπές να είναι ευκαιρία δημιουργικής διασκέδασης.

Πέρα από τα παραπάνω, στο Πωλητήριο του Μουσείου μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία υψηλής ποιότητας και κορυφαίας αισθητικής δώρων για κάθε ηλικία και κάθε βαλάντιο.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, ο Δρ. Ιστορίας των Επιστημών Δημήτρης Πετάκος, στο εργαστήρι Ανατολή και Δύση: Δύο διαφορετικοί πολιτισμοί, δύο διαφορετικοί κόσμοι, σας προσκαλεί να αναζητήσετε μαζί του την απάντηση στο απλό ερώτημα «Γιατί η επιστήμη δεν γεννήθηκε στην Κίνα αλλά στη Δυτική Ευρώπη τον 17ο αιώνα;»

Την ίδια μέρα και ώρα, η εικαστικός και Ιστορικός Δυτικού Εσωτερισμού, Ρωξάνη Γιάννου, στο πλαίσιο σειράς ομιλιών της που προσεγγίζουν την πνευματικότητα στην καθ’ ημάς Δύση και την Άπω Ανατολή, θα μιλήσει για τον Διαλογισμό στην ευρωπαϊκή και ασιατική παράδοση: σώμα και πνεύμα σε δυναμική αρμονία και η ιδιαίτερη τεχνική του Qi Gong.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι ντυθείτε κατάλληλα για περίπατο, βάλτε σ’ ένα σακίδιο ένα νεράκι, ένα μολύβι κι ένα μπλοκάκι, ίσως κολατσιό και φωτογραφική μηχανή κι ελάτε στις 11:30 στο Μουσείο Ηρακλειδών για έναν περίπατο που στόχο έχει να δείτε το Θησείο, αλλιώς! καθώς αποτελεί «υπαίθριο μουσείο» τέχνης και αρχιτεκτονικής με μνημεία και κατάλοιπα όλων των εποχών, που αφηγούνται τη μακραίωνη ιστορία της Αθήνας. Ανακαλύψτε την με ξεναγό την αρχαιολόγο Λίλα Πατσιάδου.

Την ίδια μέρα, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, το Μουσείο μετατρέπεται σε Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Δώρων. Οι μικροί μας φίλοι και οι συνοδοί τους, ας σηκώσουν τα μανίκια γιατί τους περιμένει δουλειά και ένας σωρός οικολογικών δημιουργιών στο CHRISTMAS GIFT FACTORY που στήνει η εικαστικός Ελένη Παπαδάκη.

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου δεν θέλουμε πινέλα, θα ζωγραφίσουμε τα Χριστούγεννα με το μουστάκι του Νταλί! Πάλι η εικαστικός Ελένη Παπαδάκη, θα βοηθήσει τα παιδιά να δημιουργήσουν αντλώντας έμπνευση από το έργο του μεγάλου ζωγράφου.

Από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι την 5η Ιανουαρίου, στην οδό Ηρακλειδών θα αντηχεί το ρα παμ παμ παμ, x-mas camp.

mouseio hrakleidon002 resize

Μαθηματικοί, δάσκαλοι ρομποτικής, εικαστικοί, μουσειοπαιδαγωγοί περιμένουν τους μικρούς μας φίλους σε ένα ολοήμερο πρόγραμμα μάθησης, τέχνης και παιχνιδιού. Οι γονείς έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα τριήμερο, ένα τετραήμερο ή ένα εφταήμερο πρόγραμμα και τα παιδιά ανάμεσα σε ατέλειωτη και δημιουργική διασκέδαση!

Παράλληλα, συνεχίζονται τα ταξίδια στην Ράχη του Ήσυχου Δράκου Τζιγκ Λογκ το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, το Παίζοντας Κινέζοντας στις 9 και 16 Δεκεμβρίου καθώς και τα Κυριακάτικα εργαστήρια μας, με τους Λιλιπούτειους Μηχανικούς να ξεκινούν τον δεύτερο κύκλο τους στις 3 Δεκεμβρίου, την ίδια μέρα που ξεκινά και ο δεύτερος κύκλος του Lego Wedo και ο τρίτος κύκλος του Mathtech, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Στις 10 Δεκεμβρίου ξεκινά επίσης ο δεύτερος κύκλος του Stemath. Φυσικά «τρέχει» και το μεγάλο πρόγραμμα LEGO Mindstorms που θα λήξει τον Μάιο του 2018.

Μην ξεχνάτε ότι καθημερινά και το Σαββατοκύριακο, από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα και τις Πέμπτες ως τις 8 το βράδυ, και τα δυο κτίριά μας είναι ανοιχτά και σας περιμένουν να επισκεφθείτε την μοναδική και άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση της Αρχαίας Κινεζικής Τεχνολογίας.
Καθημερινά επίσης, εκτός Δευτέρας και Τρίτης, λειτουργούν και τα διαδραστικά μας, η κατασκευή χαρτιού και οι εκτυπώσεις με τις παραδοσιακές κινεζικές μεθόδους.

Τέλος, στο Πωλητήριό μας, μπορείτε να βρείτε προϊόντα κορυφαίας αισθητικής και ποιότητας ώστε να καλύψετε τις ανάγκες σας για δώρα σε άλλους ή στον εαυτό σας, σε εξαιρετικές τιμές.

MOST POPULAR > Features

Introducing the Aimé Leon Dore: Technohull 38 Grand Sport

Introducing the Aimé Leon Dore: Technohull 38 Grand Sport

Aimé Leon Dore and Technohull proudly present their first collaborative project, a bespoke 38 Grand...

Hylas 57 in closing stages of production

Hylas Yachts is excited to report that Hulls No. 1 and 2 of the new...