Quantcast

Το Aquatimer συναντά τους Θαλάσσιους Θηρευτές

H IWC Schaffhausen κατασκεύασε μια ειδική έκδοση του καταδυτικού ρολογιού Aquatimer σε περιορισμένο αριθμό 500 τεμαχίων, τα οποία περιλαμβάνουν την εγχάραξη ενός σφυροκέφαλου καρχαρία στο πίσω μέρος της κάσας τους.

Τα Aquatimer Chronograph Έκδοση “Sharks” συνοδεύονται από ένα αντίγραφο του ομότιτλου βιβλίου του Michael Muller. Η συλλεκτική έκδοση του βιβλίου της εκδοτικής εταιρείας TASCHEN φέρει την υπογραφή του γνωστού φωτογράφου και περιβάλλεται από μια μεταλλική θήκη που το προστατεύει από τα δαγκώματα καρχαρία. Ο Αμερικανός φωτογράφος που έγινε διάσημος από τα πορτραίτα των χολιγουντιανών αστέρων που δημιούργησε, έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο για να καταγράψει τα διάφορα είδη καρχαρία διαθέτοντας μια αξεπέραστη τεχνική ικανότητα.

Πολλά είδη καρχαρία απειλούνται με εξαφάνιση σήμερα. Περισσότερα από 100 εκατομμύρια καρχαρίες αλιεύονται κάθε χρόνο, ενώ η διαρκής υπεραλίευση των θαλασσών εξαντλεί τους διατροφικούς τους πόρους. «Η προστασία των απειλούμενων ειδών αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία της κοινωνικής προσφοράς της IWC στον τομέα του περιβάλλοντος. Για το λόγο αυτό, ξεκινήσαμε το 2009 εντατική συνεργασία με το Charles Darwin Foundation, το οποίο υλοποιεί ποικίλες εκστρατείες, όπως αυτή για τη διατήρηση των πληθυσμών των καρχαριών στο Θαλάσσιο Καταφύγιο των Γκαλαπάγκος», σχολιάζει ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen. Στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση την κοινής γνώμης σχετικά με την απειλή της εξαφάνισης των καρχαριών, η IWC κατασκευάζει μια ειδική έκδοση του καταδυτικού ρολογιού Aquatimer.

aquatimer2

Το Aquatimer Chronograph ΄Έκδοση “Sharks” κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 500 τεμαχίων. Στο πίσω μέρος της κάσας του υπάρχει σκαλισμένη μια ομάδα σφυροκέφαλων καρχαριών που κολυμπά. Το ξεχωριστό του γκρι καντράν είναι εμπνευσμένο από το χρώμα των καρχαριών. Η κάσα του ρολογιού είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και χρησιμοποιεί τον μηχανισμό 89365, που έχει κατασκευάσει η IWC. Ο χρονογράφος είναι αδιάβροχος σε πίεση 30 bar και διαθέτει λειτουργία flyback, αυτόματο κούρδισμα και απόθεμα ενέργειας 68 ωρών. Ο χρόνος της κατάδυσης ρυθμίζεται από μία μηχανική εσωτερική/ εξωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη. H πρωτοποριακή αυτή κατασκευή της IWC συνδυάζει την εξαιρετική αναγνωσιμότητα μιας εσωτερικά περιστρεφόμενης στεφάνης με την ευκολία της χρήσης μιας εξωτερικής. Το σύστημα SafeDive διασφαλίζει ότι η εσωτερική στεφάνη μπορεί να ρυθμιστεί μόνο προς την αριστερόστροφη κατεύθυνση. Η φωσφορίζουσα επίστρωση στο καντράν, τους δείκτες και η εσωτερική στεφάνη παρέχουν τη βέλτιστη αναγνωσιμότητα κάτω από το νερό.

ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΘΗΚΗ
Αυτό το αποκλειστικό ρολόι Aquatimer προσφέρεται μαζί με το βιβλίο «Sharks» του Michael Muller. Ο Αμερικανός φωτογράφος έγινε διάσημος για τα πορτραίτα των κορυφαίων ηθοποιών, μουσικών και αθλητών που δημιούργησε. Αλλά κατά την τελευταία δεκαετία, ο Muller αφιερώθηκε στο έργο του για τους καρχαρίες. Κολυμπά μαζί με τους θαλάσσιους θηρευτές χωρίς να φοράει τη συνηθισμένη προστατευτική σιδερένια θήκη, και τους πλησιάζει κρατώντας ένα υποβρύχιο στροβοσκοπικό λαμπτήρα των 1.200 watt. Έτσι, έχει τη δυνατότητα να φωτογραφίζει τους καρχαρίες με την ίδια τεχνική τελειότητα που χαρακτηρίζει τις φωτογραφίσεις που πραγματοποιεί στο στούντιο του στο Χόλυγουντ. Ο φημισμένος εκδοτικός οίκος TASCHEN συγκέντρωσε τις εντυπωσιακές του φωτογραφίες και τις εκτύπωσε δημιουργώντας ένα υπερμέγεθες πολυτελές εικονογραφημένο λεύκωμα. Το βιβλίο φέρει την υπογραφή του φωτογράφου και διατίθεται σε μια σιδερένια θήκη, η οποία εγγυάται την προστασία από δαγκώματα καρχαρία. Το πακέτο «Sharks», το οποίο περιλαμβάνει ένα ρολόι περιορισμένης κυκλοφορίας και ένα αντίτυπο του βιβλίου που κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων, διατίθεται προς πώληση από τα καταστήματα της IWC.

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Δημιουργήστε το δικό σας IWC Ingenieur Chronograph

Η ΙWC Schaffhausen κυκλοφορεί ένα νέο τεχνολογικό προϊόν που προσφέρει την ευκαιρία στους πελάτες της...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Χρήστος Κωστόπουλος, Yachting Sales Manager Jotun Hellas

Σεμινάριο χρωμάτων για τα Mega Yachts α…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες ναυπηγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Σπανόπουλος...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

O Πλοίαρχος Νικ. Παγώνης παραδίδει τις υπογεγραμμένες αιτήσεις εγγραφής στον κ. Μιχ. Δαλακούρα με φόντο τη σημαία της HELMEPA και τoυς (αριστερά προς δεξιά) Κώστα Τριανταφύλλου, Assistant Executive Coordinator και Δημήτρη Γιάκο, Membership Services της HELMEPA  και τον Πλοίαρχο Γεράσιμο Λυμπεράτο

H Royal Caribbean Cruises νέο μέλος της …

Ο Πλοίαρχος Νικ. Παγώνης, Associate Vice President-Fleet Captain της Royal...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

ΤUDOR BLACK BAY GMT

Οι νέες δημιουργίες της Tudor

Κατά τη διάρκεια της Baselworld 2018 η Tudor παρουσίασε τις...

Design