H IWC Schaffhausen τιμά τον Rudolf Caracciola

CARACCIOLA1

Σηματοδοτώντας την έναρξη του Rallye Passione Caracciola, η IWC παρουσιάζει δυο ειδικές εκδόσεις ρολογιών από την οικογένεια Ingenieur.

Το Ingenieur Chronograph Έκδοση “Rudolf Caracciola” είναι αφιερωμένο στον εξαιρετικά ταλαντούχο οδηγό αγώνων της δεκαετίας του 1930, ενώ το Ingenieur Chronograph Έκδοση “W 125” τιμά το θρυλικό Silver Arrow της Mercedes-Benz. Και τα δύο μοντέλα διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό 750 τεμαχίων σε ολόκληρο τον κόσμο και ενσωματώνουν το νέο μηχανισμό 69370 που έχει κατασκευάσει η IWC.

Με την τεράστια δύναμη και τις βρυχώμενες μηχανές τους, τα σπορ και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του παρελθόντος εξακολουθούν να προκαλούν μεγάλο ενθουσιασμό στους θαυμαστές τους. Παράλληλα, τα κλασικά αυτά αυτοκίνητα συμβολίζουν τη διαχρονική κομψότητα των μηχανικών ρολογιών υψηλής ποιότητας. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η IWC Schaffhausen είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με τους ιστορικούς αγώνες αυτοκινήτων. «Το Rallye Passione Caracciola τιμά τη μνήμη ενός εκ των μεγαλύτερων οδηγών αγώνων όλων των εποχών και αποτελεί σημείο συνάντησης μιας μοναδικής συλλογής καλοδιατηρημένων vintage αυτοκινήτων και των ιδιοκτητών τους. Είμαστε περήφανοι που έχουμε την τιμή να υποστηρίξουμε το μοναδικό αυτό γεγονός για δεύτερη φορά με την ιδιότητα του partner», αναφέρει ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen.

CARACCIOLA2

Μετά την προαναγγελία τους στο Goodwood Members’ Meeting στην Αγγλία και σηματοδοτώντας την έναρξη του Rallye Passione Caracciola, η IWC παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις της οικογένειας ρολογιών Ingenieur, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τους ιστορικούς αγώνες αυτοκινήτων. Ένα από τα πιο περίοπτα χαρακτηριστικά τους είναι η απλότητα της κάσας. Διαφέρει από την τεχνικού χαρακτήρα σχεδίαση του Gérald Genta που χρησιμοποιήθηκε παλαιότερα σε αυτή την οικογένεια ρολογιών και προσθέτει στα δύο νέα μοντέλα μια ιδιαίτερη κομψότητα.

Από τεχνικής άποψης, ο νέος μηχανισμός 69370 που έχει κατασκευάσει η IWC και για τα δύο ρολόγια είναι κορυφαίος. Αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της τεχνογνωσίας που διαθέτει η εταιρεία στην κατασκευή μηχανισμών, και βασιζόμενη στην Ελβετική ακρίβεια και τεχνογνωσία, θέτει νέα στάνταρ ποιότητας και αξιοπιστίας. Το Ingenieur Chronograph Έκδοση “Rudolf Caracciola” τιμά τη μνήμη του θρυλικού οδηγού αγώνων Rudolf Caracciola. Στη δεκαετία του 1930, ο κορυφαίος οδηγός της Mercedes κέρδισε τρία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και είδε πρώτος την καρό σημαία στους 144 από τους 204 αγώνες στους οποίους τερμάτισε. Χάρη στις ιδιαίτερες ικανότητες του να οδηγεί σε βρεγμένες πίστες, ο πρωταθλητής ήταν γνωστός και ως ο «Βασιλιάς της Βροχής».

CARACCIOLA3

Η κάσα του χρονογράφου που κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 750 τεμαχίων είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι. Το καντράν σε χρώμα σχιστόλιθου και το ανάγλυφο ταχύμετρο μαζί με τους δείκτες και τις απλίκες από ρόδιο, προσδίδουν στο ρολόι ένα τεχνικό, αλλά ιδιαίτερα κομψό ύφος. Το ρολόι συνοδεύεται από ένα καφέ λουράκι από δέρμα μόσχου, η διακόσμηση του οποίου θυμίζει τα καθίσματα των παλαιών αγωνιστικών αυτοκινήτων. Το Ingenieur Chronograph Έκδοση “W 125” αποτίει φόρο τιμής στην Silver Arrow W 125 της Mercedes-Benz. Εβδομήντα οκτώ χρόνια μετά, στο τιμόνι μιας Mercedes-Benz W 125 με μηχανή V12, ο Rudolf Caracciola έπιασε τα 432,7 χιλιόμετρά την ώρα στον αυτοκινητόδρομο Frankfurt–Darmstadt. Η ταχύτητα αυτή ήταν η μεγαλύτερη που είχε καταγραφεί ποτέ εκείνη την εποχή σε δημόσιο δρόμο. Η κάσα του ρολογιού που κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 750 τεμαχίων είναι φτιαγμένη από τιτάνιο. Το επάργυρο καντράν δημιουργεί μια έντονη αντίθεση με τους μαύρους δείκτες και τις απλίκες.

Τα δύο totalizers, ο μικρός δείκτης των δευτερολέπτων και το ταχύμετρο θυμίζουν τη διάταξη των οργάνων στο cockpit της W 125. Το ρολόι επίσης συνοδεύεται από πολυτελές λουράκι από μαύρο δέρμα μόσχου.

CARACCIOLA4 v

ΕΝΑ GALA-ΔΕΙΠΝΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η IWC γιόρτασε την εκκίνηση του Rallye Passione Caracciola με ένα επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Dolder Grand της Ζυρίχης, όπου παρευρέθησαν όλοι οι οδηγοί και πολλοί επίτιμοι καλεσμένοι. Ανάμεσα τους ήταν και ο Γερμανός οδηγός αγώνων και νικητής του Le Mans, Jochen Maas, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη φάση του αγώνα. Το Rallye Passione Caracciola διοργανώνεται φέτος για δεύτερη φορά. Κλασικά αυτοκίνητα διάφορων εταιρειών τα οποία έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980 μπορούν να συμμετάσχουν. Η διαδρομή περιλαμβάνει 4 πίστες, από το Regensdorf via Berne, Interlaken, Andermatt και Ambrì στο Lugano, όπου θα διοργανωθεί η τελετή βράβευσης. Στα highlights της διοργάνωσης περιλαμβάνεται μια επίσκεψη στην πίστα του Bremgarten, όπου διεξήχθη το Ελβετικό Grand Prix του 1930 καθώς και μια track day με συμμετοχή αυτοκινήτων επιδόσεων της Mercedes-AMG στο αεροδρόμιο του Ambrì-Piotta

 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρες μέχρι το Paris 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design