H IWC για την 10η ειδική της εκδοση για το Laureus

iwstyleas1

Η IWC Schaffhausen παρουσιάζει το Portofino Automatic Moon Phase 37 Έκδοση “Laureus Sport for Good Foundation”, για να γιορτάσει την τελετή απονομής των Laureus World Sports Awards στο Βερολίνο.

Το ρολόι που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 1.500 τεμαχίων αποτελεί την 10η ειδική έκδοση που κυκλοφορεί η IWC, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το ίδρυμα Laureus Sport for Good. Το σχέδιο που επιλέχθηκε από τον περσινό διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά είναι σκαλισμένο στο πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού, υπενθυμίζοντας ότι ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Laureus για την υποστήριξη του κοινωνικού του έργου.

iwstyleas2

Ο αθλητισμός εξαλείφει τις διαφορές, εμπνέει αυτοπεποίθηση και προάγει το ομαδικό πνεύμα. Αυτό είναι το μότο του Laureus Sport for Good, ενός οργανισμού που πιστεύει στην ενοποιητική δύναμη του αθλητισμού και αξιοποιεί το δυναμικό του, για να προωθήσει την κοινωνική αλλαγή και να προσφέρει ένα καλύτερα υποσχόμενο μέλλον σε παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Από το 2006, η IWC Schaffhausen στηρίζει το ίδρυμα σε ετήσια βάση, κυκλοφορώντας μια ειδική έκδοση των ρολογιών της για να ενισχύσει το έργο του. «Η συνεργασία μας με το Laureus αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δέσμευσής μας για κοινωνική υπευθυνότητα. Το ίδρυμα και οι πρεσβευτές του από τον κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού, είναι ακούραστα και με πάθος αφοσιωμένοι στη βελτίωση της κοινωνίας. Είμαι περήφανος που μπορούμε να υποστηρίζουμε το σπουδαίο και απαραίτητο αυτό έργο για 10η συνεχόμενη χρονιά με την κυκλοφορία μας ξεχωριστής έκδοσης», συνοψίζει ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen.

Για φέτος επιλέχθηκε ένα μοντέλο της οικογένειας Portofino. Το Portofino Automatic Moon Phase 37 Έκδοση “Laureus Sport for Good Foundation” θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό 1.500 τεμαχίων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το καντράν και η ένδειξη της φάσης της σελήνης έχουν το χαρακτηριστικό χρώμα του Laureus μπλε, χαρίζοντας στο ρολόι μια ιδιαίτερη πλαστικότητα και βάθος. Οι δείκτες της ώρας είναι στολισμένοι με 12 διαμάντια, τα οποία σε συνδυασμό με το μπλε Santoni λουράκι από δέρμα αλιγάτορα δίνουν ένα πολύ κομψό ύφος στο ρολόι. Με διάμετρο κάσας 37 χιλιοστά, το ρολόι αυτό είναι επίσης κατάλληλο για τους λάτρεις των ρολογιών με λεπτούς καρπούς. Το ρολόι περιλαμβάνει τον μηχανισμό 35800 και έχει απόθεμα ενέργειας 42 ωρών.

iwstyleas3

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΣΑ
Εκτός από το ξεχωριστό τους μπλε χρώμα, ένα άλλο χαρακτηριστικό των ρολογιών Laureus είναι η εγχάραξη στο πίσω μέρος της κάσας. Κάθε χρόνο, η IWC διοργανώνει έναν διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους που συμμετέχουν στα project του ιδρύματος. Η εξειδικευμένη κριτική επιτροπή εξετάζει όλες τις συμμετοχές και επιλέγει το σχέδιο που τελικά θα χαραχτεί στο πίσω μέρος του ρολογιού. Για την 10η ειδική έκδοση της σειράς, η επιτροπή επέλεξε τη ζωγραφιά της δεκαεξάχρονης Ελένης Παρτάκη από την Κύπρο. Η ζωγραφιά της στη διαγωνιστική κατηγορία «Ώρα για Σπορ» παρουσιάζει αγόρια και κορίτσια να παίζουν με μια μπάλα. Η Ελένη Παρτάκη συμμετέχει στο Peace Players Inter-national Cyprus (PPI), ένα project που ενθαρρύνει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους μαθητές που ζουν στη διαιρεμένη Κύπρο να συμμετέχουν σε κοινούς αγώνες μπάσκετ.

iwstyleas4

ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΗΣ IWC ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ
Για πρώτη φορά, η φετινή τελετή απονομής των Laureus World Sports Awards διεξήχθη στο Βερολίνο. Από την ίδρυση του Laureus Sport for Good το 2000, τα διεθνώς αναγνωρισμένα βραβεία απονέμονται σε διάφορες κατηγορίες. Οι νικητές επιλέγονται από την Laureus World Sports Academy, η οποία σήμερα απαρτίζεται από περισσότερους από 50 θρύλους του κόσμου των σπορ, συμπεριλαμβανομένων του Αμερικάνου δρομέα Edwin Moses και της γερμανίδας αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ, Katarina Witt. Στο gala του Βερολίνου επίσης παρευρέθησαν οι πρεσβευτές της IWC, Nico Rosberg, Oliver Bierhoff and Alexei Nemow.

Η IWC είναι Global Partner του Laureus Sport for Good από το 2005. Το 2007, ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας ίδρυσε σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz Ελβετίας το Laureus Foundation Switzerland. Συνολικά 1,1 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα συγκεντρώθηκαν στην ένατη Laureus Charity Night στο Dübendorf τον προηγούμενο Νοέμβριο, συμπεριλαμβανομένου του ποσού που συγκεντρώθηκε από τη δημοπρασία ενός Portuguese Tourbillon Mystère Rétrograde Unique Piece “Laureus Charity Night”. Τα χρήματα θα διατεθούν σε διάφορα projects που οργανώνει το Ελβετικό ίδρυμα και συγκεκριμένα στα Laureus Girls in Sport και Laureus Street Soccer.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρες μέχρι το Paris 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design