Η IWC Schaffhausen και τα νέα Aquatimer

iwaquatimer1

Η IWC Schaffhausen είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προσθήκη τριών νέων μελών στην οικογένεια των καταδυτικών ρολογιών. Το Aquatimer Chronograph Έκδοση “La Cumbre Volcano”, σε περιορισμένη κυκλοφορία 500 τεμαχίων, είναι αφιερωμένο στο γνωστό ηφαίστειο των νησιών Γκαλαπάγκος.

Παράλληλα, το Aquatimer Automatic 2000 διατίθεται πλέον και στον πολύ ιδιαίτερο συνδυασμό μαύρου και κίτρινου χρώματος. Τέλος, το Aquatimer Automatic Έκδοση “Expedition Jacques-Yves Cousteau” αποτελεί την ειδική έκδοση που κατασκευάστηκε προς τιμήν του Γάλλου πρωτοπόρου των καταδύσεων.

«Τα καταδυτικά ρολόγια είχαν μια ξεχωριστή θέση στη συλλογή μας από την κυκλοφορία των πρώτων Aquatimers το 1967. Διαθέτουν σπορ χαρακτήρα, δυναμισμό και εκπέμπουν μια ξεχωριστή αύρα, καθιστώντας τα ιδανικά για απόλυτες εξορμήσεις τόσο κάτω από το νερό όσο και στο έδαφος», σχολιάζει ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen, συνοψίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Το 2014, η Schaffhausen παρουσίασε μια πλήρως ανανεωμένη συλλογή Aquatimer. Η σειρά τώρα επεκτείνεται με την προσθήκη τριών νέων μοντέλων.

Το Aquatimer Chronograph Έκδοση “La Cumbre Volcano” θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό 500 τεμαχίων. Το ρολόι περιλαμβάνει τον μηχανισμό 89365, που είναι κατασκευασμένος από την IWC. Διαθέτει λειτουργία flyback, απόθεμα ενέργειας 68 ωρών και είναι αδιάβροχο σε πίεση 30 bar. Η διάρκεια της κατάδυσης ρυθμίζεται χρησιμοποιώντας μία εξωτερική /εσωτερική μηχανική περιστρεφόμενη στεφάνη. Ο ευφυής αυτός μηχανισμός που έχει αναπτύξει η IWC, συνδυάζει την ευκρίνεια ενός εσωτερικού περιστρεφόμενου καταδυτικού δακτυλίου με την ευχρηστία μιας εξωτερικής στεφάνης. Το σύστημα IWC SafeDive διασφαλίζει ότι ο εσωτερικός δακτύλιος μπορεί να στραφεί μόνο αριστερόστροφα. Η φωσφορίζουσα επίστρωση στους δείκτες, τους αριθμούς και στην εσωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη εγγυώνται την καλύτερη δυνατή αναγνωσιμότητα κάτω από το νερό.

iwaquatimer2

Με την ειδική αυτή έκδοση, η IWC Schaffhausen ανταποκρίνεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αρχιπέλαγος Γκαλαπάγκος στον Ειρηνικό Ωκεανό. Από το 2009, η εταιρεία συνεργάζεται με το Ίδρυμα Charles Darwin για την διατήρηση του εύθραυστου οικοσυστήματος και της μοναδικής του βιοποικιλότητας. Το περιορισμένης έκδοσης ρολόι είναι αφιερωμένο στο ηφαίστειο La Cumbre που βρίσκεται στη νήσο Fernandina. Η εσωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη, και οι κεντρικοί δείκτες των λεπτών και των δευτερολέπτων στο καντράν έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα συμβολίζοντας την μαινόμενη λάβα. Το σκάλισμα στο πίσω μέρος της κάσας δείχνει το ηφαίστειο να εκρήγνυται. Η κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι καλυμμένη από ένα ματ μαύρο καουτσούκ που προσδίδει μια μοναδική αίσθηση στο ρολόι. Η κάθε κάσα σφραγίζεται με το ίδιο υλικό. Μέρος των εσόδων διατίθενται για την υποστήριξη του Ιδρύματος Charles Darwin.

Το Aquatimer Automatic 2000 της IWC Schaffhausen είναι το νέο μοντέλο που κυκλοφορεί με κίτρινους δείκτες και αριθμούς και μαύρο καντράν. Οι ρίζες του ρολογιού βρίσκονται πίσω στο 1982 σε ένα ρολόι που σχεδιάστηκε από τον Ferdinand A. Porsche για ναρκαλιευτές δύτες. Το Aquatimer Automatic 2000 που είναι αδιάβροχο σε βάθος έως και 2.000 μέτρων, αποτελεί ένα βασικό μέρος του εξοπλισμού, τόσο για ερασιτέχνες όσο και για επαγγελματίες δύτες. Τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 80110, που έχει κατασκευάσει η IWC με αυτόματο κούρδισμα και απόθεμα ενέργειας 44 ωρών. Το ρολόι περιλαμβάνει μία μηχανική εξωτερική/εσωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη, το σύστημα SafeDive και φωσφορίζοντα στοιχεία. Ο μηχανισμός είναι τοποθετημένος σε μια κάσα 46 χιλιοστών από τιτάνιο. Η φιγούρα ενός δύτη που είναι χαραγμένη στο πίσω μέρος και το λουράκι από καουτσούκ συμπληρώνουν τον σπορ χαρακτήρα του ρολογιού.

iwaquatimer3

Με το Aquatimer Automatic Έκδοση “Expedition Jacques-Yves Cousteau”, η IWC Schaffhausen επεκτείνει τη σειρά των ειδικών εκδόσεων προς τιμήν του Γάλλου ωκεανογράφου και πρωτοπόρου των καταδύσεων. Με την ιδιότητα του συνεργάτη του Cousteau Society η IWC συνεισφέρει, μεταξύ άλλων, στην αναπαλαίωση του διάσημου ερευνητικού σκάφους του Cousteau, την Καλυψώ. Το ρολόι περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό καντράν σε βαθύ μπλε χρώμα με ένα καθαρά αυθεντικό design. Στο πίσω μέρος της κάσας από ανοξείδωτο ατσάλι είναι σκαλισμένη η φιγούρα του Jacques-Yves Cousteau με το χαρακτηριστικό του σκουφάκι.

Το ρολόι είναι αδιάβροχο σε πίεση έως και 30 bar, ενώ διαθέτει αυτόματο κούρδισμα και απόθεμα ενέργειας 42 ωρών. Επίσης, περιλαμβάνει μηχανική εσωτερική/ εξωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη, το σύστημα SafeDive και φωσφορίζοντα στοιχεία.

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρες μέχρι το Paris 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design