Τα νέα μοντέλα της συλλογής Portofino

neaportf1

Η συλλογή Portofino από την IWC Schaffhausen εμπλουτίζεται με ένα πολύ όμορφο ρολόι το οποίο ενσωματώνει μια περίτεχνη καινοτομία. Με το νέο μηχανισμό για την ένδειξη της ημέρας και της ημερομηνίας σε μεγάλο μέγεθος, το Portofino Hand-Wound Day & Date γίνεται ένα εκπληκτικά πρακτικό ρολόι.

«Ένας από τους βασικούς στόχους της IWC Schaffhausen, ήταν πάντοτε να κατασκευάζουμε ρολόγια που συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με τον κομψό και καθαρό σχεδιασμό», δήλωσε ο CEO της IWC Georges Kern, σχολιάζοντας το νέο μοντέλο της οικογένειας Portofino. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της IWC, συνδύασαν στο Portofino Hand-Wound Day & Date τη μεγάλη ημερομηνία με την ένδειξη της ημέρας και δημιούργησαν ένα υψηλής αισθητικής ρολόι το οποίο είναι και πολύ εύχρηστο στην πράξη.

Το Portofino Hand-Wound Day & Date που ενσωματώνει τον καινούργιο μηχανισμό 59220 της IWC, ενσαρκώνει τη διαχρονική αισθητική της σειράς Portofino.

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ PORTOFINO

Το καντράν, με τις μεγάλες ενδείξεις για την ημερομηνία, την ημέρα και το απόθεμα ενέργειας και με ένα μικρό δείκτη δευτερολέπτων στη θέση 6, περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό αριθμό ευανάγνωστων ενδείξεων, ενώ παράλληλα διατηρεί τη χαρακτηριστική διακριτική κομψότητα της σειράς Portofino. Δύο μεγάλα ψηφία στη θέση 12, όπου μπορούμε να δούμε την τέλεια συνεργασία δύο επακριβώς συγχρονισμένων δίσκων, εμφανίζουν την ημερομηνία. Ο ένας από τους δύο δίσκους περιέχει τους αριθμούς από το 0 ως το 3 και διαχειρίζεται τις δεκάδες, ενώ ο δεύτερος, ο οποίος περιέχει τα νούμερα από το 0 ως το 9, διαχειρίζεται τις μονάδες.

Την ευθύνη του τέλειου συγχρονισμού των δύο δίσκων αναλαμβάνει ο μηχανισμός 59220, που έχει κατασκευάσει η IWC. Μια επιπλέον ένδειξη που εμφανίζει την ημέρα της εβδομάδας, είναι απευθείας συνδεδεμένη με τον μηχανισμό που ελέγχει την ημερομηνία. Δυο ελαστικοί προωθητικοί ιμάντες, που βρίσκονται τοποθετημένοι ο ένας πάνω στον άλλο, αντλούν ενέργεια από τον κύλινδρο καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Έως τα μεσάνυχτα, έχουν αντλήσει αρκετή ενέργεια ώστε, πρώτα, να μετακινήσουν την ημερομηνία και στη συνέχεια, να μετακινήσουν έναν αστεροειδή τροχό με 7-μύτες ο οποίος με τη σειρά του μετακινεί τον δείκτη στην επόμενη ημέρα της εβδομάδας. Όταν είναι πλήρως κουρδισμένος, ο μηχανισμός μπορεί να λειτουργεί ακριβώς για 192 ώρες.

Σε εκείνο το σημείο, ο κάτοχος του ρολογιού θα πρέπει να επαναφορτίσει το ρολόι κουρδίζοντας την κορόνα, σύμφωνα με την ένδειξη της υπολειπόμενης ενέργειας στο καντράν. Ο μοντέρνος μηχανισμός, με τις μεγάλες γέφυρες με Geneva stripes και κυκλικές πλάκες, είναι ορατός μέσα από το πίσω κάλυμμα το οποίο είναι φτιαγμένο από γυαλί από ζαφείρι.

ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΠΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΤΣΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΥΣΟ
Το Portofino Hand-Wound Day & Date είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, με επάργυρο καντράν, δείκτες και ενδείξεις από ρόδιο και ένα μαύρο δερμάτινο λουράκι Santoni. Η έκδοση του κόκκινου χρυσού περιλαμβάνει καντράν από σχιστόλιθο, επίχρυσους δείκτες και ενδείξεις από κόκκινο χρυσό 18 καρατίων μαζί με ένα καφέ δερμάτινο λουράκι Santoni. Η παγκοσμίου φήμης Ιταλική βιομηχανία παπουτσιών κατασκευάζει υψηλής ποιότητας λουράκια αποκλειστικά για την IWC Schaffhausen.

Μια ιδιαίτερη επεξεργασία κατά την κατασκευή, καλύπτει το δέρμα με μια πατίνα, που τους προσδίδει μια χαρακτηριστική χρωματική διαβάθμιση. Η τεχνική αυτή κάνει το δέρμα να φαίνεται σα να έχει προσεκτικά συντηρηθεί για πολλά χρόνια, ενώ στην πραγματικότητα είναι ολοκαίνουργιο. Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα των παπουτσιών Santoni, είναι η πορτοκαλί δερμάτινη φόδρα, η οποία τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά από κάθε λουράκι. Η γοητεία και η αισθητική σφραγίδα της ζωής στη νότια Ευρώπη ενώνονται στην τέλεια δεξιοτεχνία που χρησιμοποιείται τόσο στα ρολόγια όσο και στα λουράκια τους.

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρες μέχρι το Paris 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design