4 Oscar για τον Μέντορα της Rolex, Alejandro Gonzalez Innaritu

rolexment1

Με 4 Όσκαρ - Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Φωτογραφίας –τιμήθηκε ο Μεξικανός Alejandro Gonzalez Innaritu, σκηνοθέτης, συμπαραγωγός και σεναριογράφος της καλύτερης φετινής ταινίας των Όσκαρ, το «Birdman».

H ROLEX είναι ιδιαίτερα ευτυχής για τη βράβευση του Alejandro, Μέντορα στην κατηγορία «Κινηματογράφος», στον τωρινό κύκλο του θεσμού Rolex Mentor & Protege Arts Initiative. Ο Αlejandro - γνωστός για τις ρεαλιστικές και διεισδυτικές του ταινίες που πραγματεύονται τις ανθρώπινες σχέσεις, είναι ο Μέντορας του νέου σκηνοθέτη Tom Shoval, από το Ισραήλ, ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος για το σενάριο της ταινίας Aya στη φετινή απονομή.

Ο Αlejandro ήταν ο πρώτος Μεξικανός σκηνοθέτης που το 2006 ήταν υποψήφιος για 7 Όσκαρ για την ταινία «Βαβέλ» .

Ο θεσμός Rolex Mentor & Protege Arts Initiative

Το φιλανθρωπικό πρόγραμμα ROLEX MENTOR AND PROTÉGÉ ARTS INITIATIVE, δημιουργήθηκε το 2002 με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες να μαθητεύσουν έναν ολόκληρο χρόνο δίπλα σε διεθνώς αναγνωρισμένους Μέντορες στους τομείς του Κινηματογράφου, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής, του Θεάτρου, του Χορού, των Εικαστικών Τεχνών και πρόσφατα της Αρχιτεκτονικής, για να αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους και να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Κάθε κύκλος ολοκληρώνεται σε 2 χρόνια και συνοδεύεται από μια χρηματική υποτροφία για κάθε νέο καλλιτέχνη.

Ο 6ος κύκλος των ROLEX MENTOR AND PROTÉGÉ ARTS INITIATIVE, «άνοιξε» φέτος στις 21 Οκτωβρίου, στην φημισμένη Όπερα La Fenice της Βενετίας, με την παρουσία των μεγαλύτερων ονομάτων από τον κόσμο της Τέχνης παγκοσμίως.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospace B70 Orbiter

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες πρωτιές που καθόρισαν την μάρκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design