IWC Schaffhausen: δύο ειδικές εκδόσεις

iw1 Μαζί με τους πρεσβευτές και νικητές της FORMULA ONE Nico Rosberg και Lewis Hamilton, ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας, IWC Schaffhausen, δημιούργησε δύο ειδικές εκδόσεις ρολογιών, σε περιορισμένο αριθμό 250 κομματιών η καθεμία. 

Λίγες μέρες πριν από το Grand Prix της Σιγκαπούρης, οι δύο Silver Arrow οδηγοί, παρουσίασαν ο καθένας το δικό του προσωπικό ρολόι Ingenieur Chronograph. Επίσης, η IWC Schaffhausen ανακοίνωσε την ανανέωση της τρέχουσας συνεργασίας με την MERCEDES AMG PETRONAS Formula One™ Team.

Εκτός από το επαγγελματικό τους ενδιαφέρον για τη FORMULA ONE, ο Lewis Hamilton και ο Nico Rosberg μοιράζονται, επίσης, το ίδιο πάθος για τα μηχανικά ρολόγια. Ως πρεσβευτές της IWC Schaffhausen, είχαν άποψη για τον σχεδιασμό των δικών τους ρολογιών, και, πριν από τις πρώτες προπονήσεις στην πίστα, εμφανίστηκαν σε μια εκδήλωση της IWC στη Σιγκαπούρη για την παρουσίαση των ρολογιών τους.

«Ο Lewis και ο Nico δεν είναι μόνο δύο μοναδικές προσωπικότητες και απίστευτα επιτυχημένοι αθλητές, αλλά είναι επίσης και πολύ δημιουργικοί. Και οι δύο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιδέα του λανσαρίσματος των δύο περιορισμένων εκδόσεων ρολογιών. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα ασυνήθιστα ρολόγια θα είναι εξίσου δημοφιλή με τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τους γνώστες του ρολογιών», εξηγεί ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen.

Πράγματι, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, το Ingenieur Chronograph Έκδοση "Lewis Hamilton" έχει μια ξεχωριστή τεχνική γοητεία, ενώ το Ingenieur Chronograph Έκδοση "Nico Rosberg" έχει μια πιο ελαφριά και σπορ εμφάνιση. Οι κύριοι στόχοι της συνεργασίας με την IWC και των δύο σπουδαίων οδηγών ήταν να εξοπλίσει τους δύο συμπαίκτες με δύο εξατομικευμένα και χαρακτηριστικά ρολόγια και να προσαρμόσει την έννοια των «μηχανικών επιδόσεων» στους επιτυχημένους οδηγούν των Silver Arrow.

«Ο Lewis και ο Nico μάς εξέπληξαν με τις ιδέες τους για το πώς θα ήθελαν να μοιάζουν τα ρολόγια τους» λέει ο Christian Knoop, Creative Director της IWC Schaffhausen. «Αμέσως καταλαβαίνεις ότι και οι δύο έχουν μια έλξη για τα ρολόγια. Έδειξαν κατανόηση και αισθητική ευαισθησία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού και η συμβολή τους στο τελικό αποτέλεσμα ήταν μεγάλη».

iw4

Στη συλλογή Ingenieur 

Το γεγονός ότι επιλέχθηκαν ρολόγια από την οικογένεια Ingenieur δεν ήταν τυχαίο. Πρώτον, το ρολόι αυτό είναι η επιτομή της χρονομέτρησης των σπορ και δεύτερον, η συλλογή Ingenieur αποτίνει φόρο τιμής στην παγκόσμια συνεργασία μεταξύ IWC και MERCEDES AMG PETRONAS, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως το τιτάνιο, τα ανθρακονήματα και το κεραμικό. Και για τους δύο, το μόνο υλικό για τη δημιουργία της κάσας ήταν το τιτάνιο. Με σατινένιο φινίρισμα, το ανοιχτό γκρι μέταλλο, που χρησιμοποιείται επίσης και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν ιδιαίτερα ελκυστικό.

Τα ανθεκτικά ρολόγια έχουν εξοπλιστεί με έναν από τους πιο αποδοτικούς μηχανισμούς, τον 89361, κατασκευασμένος εξολοκλήρου από την IWC. Ειδικά κατασκευασμένο για το design αυτού του μηχανισμού, το διπολικό σύστημα κουρδίσματος, είναι μία από τις πιο αποδοτικές μονάδες που χρησιμοποιούνται στους μηχανισμούς της υψηλής ωρολογοποιίας από την IWC. Το υπό-καντράν, στο πάνω μέρος, αθροίζει με σαφήνεια την ώρα και τα λεπτά ενώ καταγραμμένοι χρόνοι έως κ ένα λεπτό μετρώνται από τον κεντρικό δείκτη δευτερολέπτων. Ένα άλλο πολύ πρακτικό χαρακτηριστικό για όποιον συχνάζει στις πίστες του κόσμου είναι η λειτουργία flyback για τη μέτρηση του χρόνου των pit-stop. Και οι δύο ειδικές εκδόσεις, που η κάθε μια περιορίζεται σε 250 ρολόγια, έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην πίσω πλευρά τους: μέσα στην κάσα τιτανίου είναι ένα μενταγιόν από ίνες άνθρακα, που φαίνεται να έχει σημάδια φθοράς. Το πιστοποιητικό που παρέχεται με κάθε ρολόι επιβεβαιώνει ότι το υλικό αυτό προέρχεται από ένα από τα αυτοκίνητα Silver Arrow που χρησιμοποιούνταν από την MERCEDES AMG PETRONAS. Το πίσω μέρος του ρολογιού είναι σφραγισμένο με ένα, ανθεκτικό στο νερό, γυαλί κατασκευασμένο από ζαφείρι που φέρει το προσωπικό λογότυπο του Nico Rosberg ή του Lewis Hamilton.

TO ΡΟΛΟΙ TOY LEWIS HAMILTON

Όταν ο Lewis Hamilton επισκέφτηκε το εργοστάσιο της IWC, ένα χρόνο πριν, είχε εντυπωσιαστεί από την τεχνογνωσία και την πρωτοποριακή προσέγγιση των ωρολογοποιών της εταιρείας. «Η περιήγηση μου στις εγκαταστάσεις, μου έδειξε πόση περηφάνια, πάθος και δέσμευση κρύβεται πίσω από την εκπληκτική επιτυχία της IWC». Συμμετείχε στη συνέχεια σε ένα εργαστήριο με την ομάδα σχεδιασμού για να δοκιμάσουν τις επιπτώσεις των διαφόρων υλικών, τα χρώματα και τη δομή της επιφάνειας. «Ήθελα να έχω ένα ρολόι με πολλά τεχνολογικά χαρακτηριστικά» λέει ο Lewis Hamilton. «Με το ανθρακί καντράν του, τα μπουτόν, τη στεφάνη, το προστατευτικό της στεφάνης, και τις κεφαλές των βιδών του από οξείδιο ζιρκονίου, αυτό το ρολόι αντανακλά απευθείας τα υλικά υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στην FORMULA ONE». Ο οδηγός της FORMULA ONE προτιμά μεταλλικά μπρασελέ και επέλεξε το τιτάνιο, ανθεκτικό και φιλικό προς το δέρμα, για το Ingenieur Chronograph Έκδοση "Lewis Hamilton". Έτσι ο οδηγός, λάτρης της τεχνολογίας δημιούργησε το πρώτο ρολόι με μπρασελέ, σε ολόκληρη την συλλογή της IWC, σε τιτάνιο.

iw2

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ NICO ROSBERG

Ως έφηβος ο Nico Rosberg πήρε δώρο από τον πατέρα του ένα ρολόι IWC και από τότε έχει στενούς δεσμούς με τον Ελβετικό Οίκο Υψηλής Ωρολογοποιίας. Πέρυσι, σε μια εκδήλωση της IWC στο Μόναχο ο Nico Rosberg αντάλλαξε την αγωνιστική στολή του για τη φόρμα ενός ωρολογοποιού και συμμετέχοντας σε ένα αποκλειστικό μάθημα ωρολογοποιίας έδειξε το πώς νιώθει για την τεχνολογία και την υψηλή δεξιοτεχνία.

«Για μένα, τα ρολόγια της IWC αποτελούν την επιτομή όχι μόνο στην πολύπλοκη τεχνολογία και στην απαράμιλλη απόδοση, αλλά και στο πάθος και τα συναισθήματα», με αυτά τα λόγια συνοψίζει τις εντυπώσεις του ο Nico Rosberg. «Αυτά ήταν και τα στοιχεία που ήθελα το ρολόι μου να έχει. Ήμουν σίγουρος ότι ο συνδυασμός των αγαπημένων μου υλικών, τιτάνιο, μαύρο λουράκι και το φωτεινό καντράν θα δημιουργούσαν μια εντυπωσιακή αντίθεση».

Ο ίδιος, μαζί με τον Christian Knoop, έφτιαξε τα αρχικά σχέδια για το Ingenieur Chronograph Έκδοση "Nico Rosberg". Το επαργυρωμένο καντράν δίνει στην κάσα, από τιτάνιο, προστασία της στεφάνης και στις κεφαλές των βιδών από οξείδιο ζιρκονίου μια ελαφριά, σπορ εμφάνιση. Οι κίτρινοι δείκτες δευτερολέπτων και το totalizer στη θέση «12» θυμίζουν το κίτρινο neon κράνος, που ήταν σήμα κατατεθέν του Nico Rosberg για επτά χρόνια. Το ρολόι διατίθεται σε λουράκι από καουτσούκ, που έχει μια πρόσθετη πινελιά πολυτέλειας, με ανάγλυφο διακοσμητικό από δέρμα μοσχαριού και γκρι καπιτονέ ραφές.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ MERCEDES AMG PETRONAS

Η IWC Schaffhausen είναι, επίσης, στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της τρέχουσας συνεργασίας με την MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team ™ για τα επόμενα 3 χρόνια. Η IWC έγινε Επίσημος Engineering Partner της ομάδας, κατά την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν 2013, και επιβεβαίωσε σήμερα τη δέσμευσή της μέχρι το τέλος της σεζόν 2018. «Εμάς και τους τεχνικούς της αγωνιστικής ομάδας μάς συνδέει ένα κοινό πάθος για την εξαιρετική μηχανική, την εξειδικευμένη δεξιοτεχνία και την καινοτομία», λέει ο Georges Kern.

«Και με τους οδηγούς της ομάδας μοιραζόμαστε την επιθυμία να προσφέρουμε απόλυτη ακρίβεια και ασύγκριτη απόδοση». Η IWC Schaffhausen και η AMG, η μάρκα των επιδόσεων της Mercedes-Benz, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για μια μακροπρόθεσμη συνεργασία από το 2004. Η συνεργασία τους έχει βασιστεί σε μια αμοιβαία επιθυμία να εξερευνήσουν τα όρια της μηχανικής και της προηγμένης τεχνολογίας.

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospace B70 Orbiter

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες πρωτιές που καθόρισαν την μάρκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design