Μνημόνιο Συνεργασίας HELMEPA και RINA HELLAS

Ο Δρ. Γεώργιος Γράτσος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA και ο κ. Σπυρίδων Ζολώτας, Area Manager Ελλάδας και Κύπρου της RINA HELLAS, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών, στα γραφεία της HELMEPA.

Υπογράφουν ο Δρ Γ. Γράτσος, Πρόεδρος της HELMEPA και ο κ. Σπ. Ζολώτας, Area Manager της RINA HELLAS.
Στην πίσω σειρά ο κ. Δ. Μητσάτσος, Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, ο κ. Warwick Norman Πρόεδρος της AUSMEPA,
η κα Κρ. Πρεκεζέ, Εκτελεστική Συντονίστρια της HELMEPA, ο κ. Στ. Χατζηνικολάου, RINA Academy, και στελέχη της Γραμματείας της HELMEPA.

Το Μνημόνιο αφορά την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων καθώς και της κατάρτισης και ευαισθητοποίησης του ανθρώπινου παράγοντα στη ναυτιλία ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας αποτελεσματικής, ασφαλούς και φιλικής προς το περιβάλλον ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Προς τούτο και ως πρώτο βήμα, θα χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει ο Προσομοιωτής Γέφυρας της HELMEPA στο πλαίσιο του Εθελοντικού Συστήματος Διαχείρισης Ικανότητας, ένα σύστημα που ανέπτυξε ο RINA για την αξιολόγηση και τη συνεχή βελτίωση των τεχνικών και μη τεχνικών δεξιοτήτων του προσωπικού πλοίων.

apernvi2

Στιγμιότυπο κατά την επικύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας

Ευχάριστη έκπληξη για όλους ήταν η συμπτωματική επίσκεψη στα γραφεία της HELMEPA κατά την υπογραφή, του κ. Warwick Norman, Προέδρου της Αυστραλιανής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – AUSMEPA και της INTERMEPA, ο οποίος και χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή ως ακόμη μια συνέργεια προς όφελος του ανθρώπινου δυναμικού της ναυτιλίας.

Μετά την υπογραφή, ακολούθησε σύντομη σύσκεψη όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επιμόρφωση των αξιωματικών ΕΝ κάτω από τις παρούσες συνθήκες και τις προκλήσεις της εποχής.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

the art dose giorti technis

The Art dose: Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή τέχνης

Έντονη ατμόσφαιρα γιορτής, με συνοδοιπόρο πάντα την τέχνη και τις μοναδικές δημιουργίες, είχε η βραδιά...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style