Ένα exclusive ρολόι Portugieser της IWC πουλήθηκε σε δημοπρασία

 

Το απόγευμα του Σαββάτου διοργανώθηκε στο Dübendorf Hangar που βρίσκεται κοντά στη Ζυρίχη, το 11ο Laureus Charity Night.

Οι περίπου 700 καλεσμένοι -μεταξύ των οποίων και αρκετοί celebrities από τον χώρο των σπορ, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της κοινωνίας- συγκέντρωσαν περίπου 3.000.000 ελβετικά φράγκα για την υποστήριξη των φιλανθρωπικών έργων που διεξάγει το Laureus Foundation της Ελβετίας. Η δημοπρασία του exclusive ρολογιού Portugieser Tourbillon Rétrograde Chronograph Edition “Laureus Sport for Good Foundation” της IWC Schaffhausen συγκέντρωσε το ποσό των 200.000 ελβετικών φράγκων, ενώ ένα Mercedes-AMG supercar “Project ONE” κέρδισε ο πλειοδότης με το ποσό των 2.106.000 ελβετικών φράγκων.

Παιδιά και νέοι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ζουν στην Ελβετία όπως και στον υπόλοιπο κόσμο. Το Laureus διοργανώνει κοινωνικά αθλητικά projects προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες στους νέους αυτούς ανθρώπους και επιτελώντας έργο πρόληψης. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το ποσό που θα δωριστεί φέτος. Είναι η πιο ανταποδοτική απόδειξη του ότι η δουλειά που κάνει το Laureus Foundation της Ελβετίας εκλαμβάνεται ως ουσιαστική και χαίρει ευρείας υποστήριξης», αναφέρει ο Linus Fuchs, Managing Director στην IWC Schaffhausen Switzerland και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Laureus Foundation της Ελβετίας.

Πολλοί VIP καλεσμένοι
Οικοδεσπότης του Laureus Charity Night ήταν ο γνωστός Ελβετός αθλητικός εκφωνητής Rainer Maria Salzgeber και η κόρη του Cloé. Συμπαρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο θρυλικός εκφωνητής αγώνων μποξ Michael Buffer ο οποίος επαναλάμβανε το σλόγκαν του «Let’s get ready to rumble». Μεταξύ των καλεσμένων που βρέθηκαν στο red carpet ήταν ο νικητής του τρίαθλου Ronnie Schildknecht, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου και των Ελβετικών Ολυμπιακών Jürg Stahl, οι πρεσβευτές του Laureus Jan Frodeno και David Coulthard καθώς και ο νέος CEO του Laureus, Jonathan Hill. Το παρόν έδωσε επίσης ο θρύλος των σπορ Edwin Moses, ο απόστρατος Ελβετός ποδηλάτης Fabian Cancellara και ο πρώην ποδοσφαιριστής Cafu, όλοι μέλη του Laureus World Sports Academy.

Portugieser fr 2

Στη σκηνή εμφανίστηκε ο Ελβετός τραγουδιστής Baschi τον οποίον συνόδευαν οι Laureus Kids και η Ελβετική μπάντα Pegasus. Τη βραδιά έκλεισε ο Christian Stucki, νικητής του φετινού «Unspunnen Schwinget» παραδίδοντας μια επιταγή 2.935.927 ελβετικών φράγκων στο Laureus Foundation της Ελβετίας.

Η δημοπρασία του Portugieser Tourbillon Rétrograde Chronograph Edition “Laureus Sport for Good Foundation” συνετέλεσε στη συγκέντρωση του σημαντικού αυτού ποσού. Ο μηχανισμός 89900, που έχει κατασκευάσει η IWC, παρέχει στο μοναδικό αυτό ρολόι Portugieser με το μπλε καντράν τρεις μηχανισμούς, το tourbillon, την παλινδρομική ένδειξη της ημερομηνίας και τον χρονογράφο με λειτουργία flyback. Το pallet και το escape wheel είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη με επίστρωση διαμαντιών. Η εξαιρετικά σκληρή, χαμηλής τριβής επιφάνεια του υλικού αυτού διασφαλίζει την απαραίτητη ολισθηρότητα για την τροφοδοσία του αποθέματος ενέργειας 68 ωρών. Το μοναδικό αυτό ρολόι με κάσα από πλατίνα κέρδισε ο πλειοδότης των 200.000 ελβετικών φράγκων.

Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει μια ζωή
Το Laureus Foundation της Ελβετίας ιδρύθηκε από την IWC Schaffhausen και τη Mercedes-Benz Ελβετίας το 2006 σαν παρακλάδι του International Laureus Sport for Good Foundation. Στόχος του Laureus Foundation της Ελβετίας είναι να βελτιώνει διαρκώς τις ζωές όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στην Ελβετία. Η βασική του επιδίωξη δεν είναι η επιτυχία αλλά η απόλαυση της γυμναστικής και των κοινών δραστηριοτήτων. Το Laureus υποστηρίζει περισσότερα από 10.000 χιλιάδες παιδιά στην Ελβετία μέσω των 4 φιλανθρωπικών, αθλητικών δραστηριοτήτων που διοργανώνει κάθε χρόνο. Το Laureus Charity Night αποτελεί το πιο σημαντικό event του ιδρύματος για τη συγκέντρωση χρημάτων και διοργανώνεται κάθε χρόνο το φθινόπωρο από το 2007.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Η Puma γιόρτασε το άνοιγμα του νέου flagship store…

Celebrities, influencers, καθώς και εκπρόσωποι των media παρευρέθηκαν στο experiential opening event της Puma.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

TAG Heuer Carrera Chronograph: Διαχρονικ…

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός...

Style