Quantcast

Αrt Athina 2017

Ο μεγάλος κριτής, το κοινό, ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης επικροτώντας το νέο πρόσωπο του θεσμού τόσο με την προσέλευση του, όσο και με τα σχόλια του.

Από τις πρώτες ώρες που άνοιξε τις πύλες της η Art Athina, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο γήπεδο TaeΚwonDo του Παλαιού Φαλήρου, η επισκεψιμότητα ήταν μεγάλη.

Οι καλεσμένοι συλλέκτες στο πλαίσιο του VIP προγράμματος είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των 58 ελληνικών και ξένων γκαλερί που συμμετείχαν στην φετινή διοργάνωση. Λίγες ώρες αργότερα οι προσκεκλημένοι άρχισαν να καταφτάνουν για να ενημερωθούν στις τελευταίες προτάσεις της ελληνικής και διεθνούς εικαστικής σκηνής όπως καταγράφηκαν από τις αίθουσες τέχνης.

artathena 2

Την 22η διοργάνωση εγκαινίασε το βράδυ της Πέμπτης η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.

Την Υπουργό συνόδευε ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου Βαγγέλης Πολίτης και υποδέχτηκαν η πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννα Γραμματοπούλου, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina Σταματία Δημητρακοπούλου, η καλλιτεχνική σύμβουλος της διοργάνωσης Ξένια Καλπακτσόγλου, ο συντονιστής της φουάρ Αντώνης Κούρκουλος και ο Βαγγέλης Χαραλάμπους εκ μέρους της εταιρείας παραγωγής Be Best.

artathena 3

Η Λυδία Κονιόρδου επί δύο και πλέον ώρες ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης. Συνομίλησε με καλλιτέχνες και γκαλερίστες εκφράζοντας και έμπρακτα την υποστήριξη της στον θεσμό.

Τις επόμενες τρεις μέρες διευθυντές μουσείων, επιμελητές εκθέσεων, ιστορικοί τέχνης και κυρίως άτομα όλων των ηλικιών έδωσαν το «παρών» στη διοργάνωση με αμείωτη και σταθερή ροή.

Οι επισκέπτες διέθεσαν κατά μέσο όρο τουλάχιστον δύο ώρες περιηγούμενοι όχι μόνο στον κυρίως εκθεσιακό χώρο – την καρδιά της Art Athina- αλλά και στις προτάσεις του παράλληλου προγράμματος που αποτελούσαν μία από τις πολλές καινοτομίες της φετινής Art Athina, με αφιερώματα στο ντιζάιν, την βίντεο τέχνη, την πολύχρονη ιστορία του θεσμού αλλά και στο έργο δύο σπουδαίων καλλιτεχνών που «έφυγαν» πρόσφατα από τη ζωή του Γιάννη Κουνέλλη σε συνεργασία με το ίδρυμα Ι. Φ. Κωστοπούλου και του Δημήτρη Μυταρά σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη- Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου.

artathena 1

 

Τα πιο Δημοφιλη > Life

[Promo] Miele: Η πιο ολοκληρωμένη πρόταση για το σκάφος…

Διατηρώντας τις υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές με τις οποίες έχει συνδέσει το όνομά της και εμπλουτίζοντας...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Χρήστος Κωστόπουλος, Yachting Sales Manager Jotun Hellas

Σεμινάριο χρωμάτων για τα Mega Yachts α…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες ναυπηγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Σπανόπουλος...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

O Πλοίαρχος Νικ. Παγώνης παραδίδει τις υπογεγραμμένες αιτήσεις εγγραφής στον κ. Μιχ. Δαλακούρα με φόντο τη σημαία της HELMEPA και τoυς (αριστερά προς δεξιά) Κώστα Τριανταφύλλου, Assistant Executive Coordinator και Δημήτρη Γιάκο, Membership Services της HELMEPA  και τον Πλοίαρχο Γεράσιμο Λυμπεράτο

H Royal Caribbean Cruises νέο μέλος της …

Ο Πλοίαρχος Νικ. Παγώνης, Associate Vice President-Fleet Captain της Royal...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

ROLEX DEEPSEA

Τα νέα μοντέλα της Rolex στην Baselworld…

Η Rolex παρουσίασε τα νέα της μοντέλα κατά τη διάρκεια...

Style