Ο φωτογράφος Βαγγέλης Κύρης στην έκθεση “Emotions of the Athletic body” του Giorgio Armani

emotions1

"Emotions of the Athletic body", ονομάζεται η καινούργια φωτογραφική έκθεση που διοργανώνει ο Ιταλός σχεδιαστής Giorgio Armani.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους φωτογράφους παγκοσμίως λαμβάνουν μέρος, με καινούργιες ή παλιές φωτογραφίες, απεικονίζοντας τη δυνατή σύνδεση του σχεδιαστή με τον Αθλητισμό. Ένας από τους συμμετέχοντες είναι ο Έλληνας φωτογράφος Βαγγέλης Κύρης.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες αποτελούσαν πάντα μια ωραία θεματολογία για τη φωτογραφία λόγω της φυσικής τους κατάστασης. Αυτή η παρατήρηση είχε κεντρίσει και το ενδιαφέρον του Βαγγέλη Κύρης, ο οποίος είχε καλέσει ανά περιόδους, μπροστά στο φωτογραφικό του φακό μεγάλα ονόματα του αθλητισμού. Με αφορμή το βιβλίο του Giorgio Armani ‘Facce da Sport/Faces of Sport’ το 2004 φωτογράφισε με ρούχα και εσώρουχα του σχεδιαστή αθλητές και αθλήτριες όπως τον Κώστα Θάνου, τις Κλέλια και Άννυ Πανταζή καθώς και το Λάμπρο Παπακώστα. Με τις εικόνες αυτές επιλέχθηκε, ανάμεσα σε πολλούς φωτογράφους, να λάβει μέρος στην τωρινή έκθεση του Armani "Emotions of the Athletic body" αποτυπώνοντας τη δική του ματιά για τον αθλητισμό.

emotions2

"Ο αθλητισμός ήταν ανέκαθεν ένα από τα πάθη μου", λέει ο σχεδιαστής, "πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει τις ιδιότητες που μας βοηθούν να βελτιωθούμε ως άνθρωποι: αφοσίωση, θυσία, επιμονή και δύναμη για θέληση. Είναι όσο ευεργετικό το σώμα για το πνεύμα, καθώς δείχνει ότι δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς αφοσίωση". Με την ενέργεια αυτή ο σχεδιαστής θα στηρίξει τους Special Olympics, την οργάνωση του αθλητισμού για τα άτομα με διανοητική αναπηρία.

emotions3

Βαγγέλης Κύρης

Η έκθεση λαμβάνει μέρος στο μουσείο Armani/Silos, Via Bergognone, 40, 20144 Milano, Italy. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό έωε τις 27 Νοεμβρίου 2016. Οι συμμετέχοντες φωτογράφοι: Norman Watson, Steven Klein, Richard Phibbs, Kurt Markus, Howard Schatz, Aldo Fallai, Scotty Cunningham, Gianfranco Gorgoni, Francesco Escalar, Vangelis Kyris, Eric Nehr, Tom Munro, Cliff Watts, Stefano Guindani, David McKnight, Mert Alas & Marcus Piggott.

emotions4

 

Τα πιο Δημοφιλη > Life

the art dose giorti technis

The Art dose: Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή τέχνης

Έντονη ατμόσφαιρα γιορτής, με συνοδοιπόρο πάντα την τέχνη και τις μοναδικές δημιουργίες, είχε η βραδιά...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style