Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς Refugees Welcome - Πρόσκληση για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

posterref1

Χιλιάδες πρόσφυγες, προσπαθώντας να διαφύγουν από την κόλαση που επικρατεί στις χώρες τους, καταφθάνουν τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, με τις τοπικές αρχές αλλά ιδιαίτερα το ίδιο το κράτος να μην μπορεί να ανταπεξέλθει πλέον στο βάρος αυτό.

Κάθε μέρα "το προσφυγικό" γίνεται όλο και πιο δύσκολο στη διαχείριση και αντιμετώπισή του, με την τοπική κοινωνία να έχει φτάσει στα όρια των αντοχών και των δυνατοτήτων της. Οι άνθρωποι αυτοί φτάνουν εξαντλημένοι κυρίως στα νησιά που βουλιάζουν πλέον από το βάρος των μεταναστών και χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω υποδομές και δυνατότητες φιλοξενίας, έχουν ανάγκη για βασικά είδη επιβίωσης.

Για αυτό τον λόγο, τo ΔΣ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς σας προσκαλεί το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα να συλλέξουμε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια για τους πρόσφυγες.

«Το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται και επειδή σε καταστάσεις τέτοιας κρίσης, αυτό που κυρίως μετράει είναι οι πράξεις.
Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι ίδιοι με εμάς, διωγμένοι από χώρες που καταστρέφονται, που κατακλύζονται από πολέμους ιμπεριαλιστικούς ή εμφυλίους, επιζήσαντες από ναυάγια, ναρκοπέδια, που υπομένουν τα πάντα μέχρι να φτάσουν εδώ, για να γίνουν θύματα της ανεξέλεγκτης φασιστικής βίας του κράτους και του παρακράτους.
Όλοι πλέον ξέρουμε τι είναι κρίση, όλοι βλέπουμε γύρω μας την εξαθλίωση, Όλοι ξέρουμε ποιοι υποφέρουν από αυτή» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΟΠ κ.Γιάννης Παπαδημητρίου.

Συλλέγουμε λοιπόν, τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα για τους πρόσφυγες, οι οποίοι αντικρίζουν μεγάλο πρόβλημα σίτισης, έλλειψης φαρμάκων και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

posterref2
ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ:
1. Είδη προσωπικής υγιεινής, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, υγρά σαπούνια, χαρτιά υγείας, μωρομάντηλα, ξυραφάκια, πάνες και αντισηπτικά.
2. Τα εξής είδη ρουχισμού ΜΟΝΟΝ (πλυμένα και σε καλή κατάσταση) κάλτσες, κασκόλ, σκούφοι, γάντια, αδιάβροχα, μπουφάν, παντελόνια άνετα χειμωνιάτικα, πουλόβερ, φούτερ, ζακέτες.
3. Εσώρουχα γυναικεία-ανδρικά-παιδικά καινούργια ή σε πολύ καλή κατάσταση.
4. Παπούτσια παιδικά και ενηλίκων Νο 36-45 κατά προτίμηση μπότες (χωρίς τακούνια), αθλητικά αδιάβροχα (όχι πάνινα) ή άρβυλα.
5. Κουβέρτες, υπνόσακους, σακίδια, φακούς και μπαταρίες.
6. Γάλα μακράς διαρκείας (όχι εβαπορέ), βρεφικές τροφές σε βαζάκια λαχανικά ή φρούτα, φρυγανιές-κράκερ, θρεπτικά μπισκότα χωρίς γέμιση, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια.
7. Κονσέρβες (που δεν χρειάζονται ανοιχτήρι, όχι χοιρινό), ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, νερά και φυσικούς χυμούς (μικρές συσκευασίες).
8. Μικρά και ελαφρά παιχνίδια για παιδιά, καθαρά καινούργια ή/και επισκευασμένα (όχι πολεμικά, όχι παιχνίδια με μπαταρίες).
'Οχι άλλα ρούχα ή προϊόντα που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες!

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του ομίλου 210 4177636, 210 4225076.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

the art dose giorti technis

The Art dose: Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή τέχνης

Έντονη ατμόσφαιρα γιορτής, με συνοδοιπόρο πάντα την τέχνη και τις μοναδικές δημιουργίες, είχε η βραδιά...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style