H IWC Schaffhausen και το Laureus στην Ουγκάντα

ilaureus1

Η IWC Schaffhausen ταξίδεψε στην Ουγκάντα για να παρουσιάσει το Ingenieur Automatic Edition “Laureus Sports for Good Foundation”, το όποιο στο πίσω μέρος του έχει σκαλισμένη μια ζωγραφιά της δεκατριάχρονης Nakayenga Zahara.

Κατά την τελετή βράβευσης που έγινε στο τοπικό σχολείο, εκατοντάδες παιδιά και υπάλληλοι του προγράμματος COBAP που υποστηρίζεται από το Laureus συνόδεψαν την Nakayenga και την περήφανη μητέρα της στην εκδήλωση για τον εορτασμό της επιτυχίας της που επιβραβεύθηκε με ένα έτος σχολικής εκπαίδευσης.

Η IWC Schaffhausen, στο πλαίσιο της διαρκούς της υποστήριξης και δέσμευσης προς το Laureus Sport for Good Foundation, επισκέφθηκε τα γραφεία του Community Based AIDS Programme (COBAP), το τοπικό γυμναστήριο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πυγμαχίας, καθώς και το τοπικό σχολείο όπου η Nakayenga Zahara, η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού ζωγραφικής της IWC, κέρδισε ένα έτος σχολικής εκπαίδευσης.

Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και χαρούμενη και η υποδοχή των εκπροσώπων της IWC Schaffhausen και του Laureus Sport for Good Foundation έγινε με τυμπανοκρουσίες. Η ζωγραφιά της Nakayenga Zahara αντανακλά με ομορφιά τις αξίες της IWC: πάθος, δέσμευση, υπευθυνότητα και αποδοτικότητα. «Ως μια εταιρεία που πιστεύει σταθερά στις βιώσιμες δράσεις, είμαστε περήφανοι που συμπλέουμε με το σημαντικό και ουσιαστικό έργο του Laureus Sport for Good Foundation», δήλωσε ο CEO της IWC Georges Kern. H IWC στηρίζει τα προγράμματα του Laureus σε παγκόσμιο επίπεδο με την ετήσια κυκλοφορία ενός limited-edition ρολογιού με καντράν σε χρώμα Laureus blue, το χρώμα της ελπίδας, ενώ η κάσα του έχει σκαλισμένη μια εικόνα η οποία επιλέγεται μέσα από τις συμμετοχές του διαγωνισμού, στον οποίο λαμβάνουν μέρος νέα παιδιά από τα τοπικά project του Laureus. Όπως με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις, μέρος των εσόδων από την πώληση του ρολογιού δωρίζεται στο Ίδρυμα.

Ο Edwin Moses, Πρόεδρος του Laureus World Sports Academy, και ο Tegla Loroupe, ο Κενυάτης δρομέας και μαραθωνοδρόμος και μέλος της Ακαδημίας Laureus World Sports, παραβρέθηκαν στην τελετή. «Η σχέση μας με τον παγκόσμιο συνεργάτη μας, την IWC Schaffhausen, ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια. Τα έσοδα από την πώληση αυτού του ρολογιού, θα διατεθούν για την υποστήριξη των δράσεων του Laureus, κάτι που δίνει στα παιδιά ελπίδα και τους επιτρέπει να ονειρεύονται. Η χρήση αθλημάτων με στόχο την κοινωνική αλλαγή έχει εμφανή αποτελέσματα και θέλω να ευχαριστήσω την IWC για την πολύτιμη υποστήριξη της», δήλωσε ο Moses.

ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ
H δεκατριάχρονη Nakayenga μεγάλωσε στη φτωχή επαρχία της Nakulabye κοντά στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντα. Η περιοχή έχει πληγεί σοβαρά από τον ιό HIV/AIDS και πολλά από τα παιδιά που βρίσκονται εκεί έχουν μολυνθεί. Το κέντρο COBAP παρέχει υγειονομική φροντίδα και επανένταξη στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Τα παιδιά αυτά μπορούν πλέον να ασχοληθούν με διάφορα σπορ όπως στίβο, μποξ, πιγκ-πονγκ, βόλεϊ και ποδηλασία χάρη στη χρηματοδότηση που παρέχει το Ίδρυμα.

Οι υπάλληλοι του COBAP διοργανώνουν αθλητικά events και παρέχουν ενημέρωση στους κατοίκους για το HIV/AIDS κατά τη διάρκεια ημίωρων διαλειμμάτων. Από την έναρξη του project και μετά, η εξάπλωση του HIV έχει επιβραδυνθεί, ενώ η χρήση ναρκωτικών από νεαρά άτομα βρίσκεται σε διαρκή μείωση. Μάλιστα, ένα από τα παιδιά αυτά σήμερα αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας.

Η αποστολή του Ιδρύματος Laureus Sport for Good είναι να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της άθλησης για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων, μέσα από ένα πρόγραμμα που τρέχει σε παγκόσμιο επίπεδο και περιλαμβάνει δράσεις κοινοτικής ανάπτυξης μέσα από τα σπορ. Το Laureus υποστηρίζει πάνω από 150 projects παγκοσμίως και από την έναρξη του το 2000 έχει συγκεντρώσει πάνω από 85 εκ. ευρώ για δράσεις που έχουν βελτιώσει τη ζωή εκατομμυρίων νεαρών ανθρώπων.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino…

Σημαντική διάκριση με τέσσερα βραβεία στα Sports Marketing Awards 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style