"Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά"

megkok1 Ο ιστότοπος για τη γαστρονομία και την ευζωία, The Food & Leisure Guide και η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, συνδιοργανώνουν ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο των «Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών».

Η έννοια του «Μεγάλου Κρασιού», που αποτελεί μετάφραση του γαλλικού «Grand Vin» και που οι αγγλοσάξονες ονομάζουν «Fine Wine», είναι διαρκώς ανοικτή προς συζήτηση και διαπραγμάτευση. Παλιά οινοποιεία, παλιές χρονιές αλλά και πειραματικές οινοποιήσεις, ετικέτες που μετουσιώνουν τη φιλοσοφία του οινοπαραγωγού σε έναν κόσμο που ορίζεται από τη γνώση και την έμπνευση, αυτό είναι το σύμπαν των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών.

Σ' αυτόν ακριβώς τον κόσμο φιλοδοξούν οι οργανωτές να ξεναγήσουν τους οινόφιλους καταναλωτές τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, μέσα από την εκδήλωση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά». Επίτιμοι καλεσμένοι θα είναι η διασημότερη οινογράφος του κόσμου, Jancis Robinson, και ο κριτικός εστιατορίων των Financial Times, Nicholas Lander.

Είκοσι από τα κορυφαία οινοποιεία της χώρας και οι εταιρείες που εισάγουν στην Ελλάδα τα καλύτερα και πιο σημαντικά ξένα κρασιά της αγοράς, θα παρουσιάσουν προς γευστική δοκιμή πάνω από 100 σπουδαία κρασιά, όλα κόκκινα, όλα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Είναι η πρώτη φορά που τα πιο ακριβά ελληνικά κρασιά θα παρουσιαστούν όλα μαζί και θα τεθούν στην κρίση του κοινού, στον ίδιο μάλιστα χώρο με μερικά από τα πιο γνωστά κρασιά της υφηλίου.

Στην εκδήλωση αυτή, ο επισκέπτης καλείται να συμμετάσχει στα έξοδα, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού. Με ένα αντίτιμο 38€, ο επισκέπτης θα παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια αξίας 3€ έκαστο τα οποία θα εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών ώστε να δοκιμάζει ―στο κόστος τους― κρασιά που, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να θεωρηθούν απαγορευτικά λόγω της τιμής τους αλλά και εξαιρετικά δυσεύρετα.

Κάθε κρασί (δόση των 50ml) θα κοστίζει ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κρασιά με τιμή λιανικής γύρω στα 120€ θα μπορούν να δοκιμαστούν με δύο κουπόνια. Φυσικά, κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αγοράζει επιπλέον μπλοκ κουπονιών, εφόσον το επιθυμεί.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από τρια παράλλη events που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον όσων θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να πολλαπλασιάσουν την απόλαυσή τους: στο «Master Class» 50€ Challenge, θα αναμετρηθούν «τυφλά» (χωρίς, δηλαδή, οι γευσιγνώστες να γνωρίζουν την ταυτότητά τους) έξι κρασιά, τρία ελληνικά και τρία ξένα. Στη συνέχεια, στο Cabernet blends: Bordeaux vs Νέος Κόσμος θα δοκιμαστούν έξι κορυφαία κρασιά με βάση την ποικιλία Cabernet Sauvignon, από το Μπορντό, την Καλιφόρνια και την Αυστραλία.

Τέλος, το ίδιο βράδυ, ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου του εστιατορίου Tudor Hall (Ξενοδοχείο King George II), με αφετηρία μερικά σπουδαία κόκκινα κρασιά, θα ετοιμάσει ένα γαστρονομικό δείπνο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Η εκδήλωση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» υποστηρίζεται από μία μεγάλη σαμπάνια, την Veuve Clicquot, η οποία θα είναι παρούσα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για να ξεκουράζει τους ουρανίσκους των γευσιγνωστών και το ίδιο βράδυ για να προϋπαντήσει τους συνδαιτημόνες του γαστρονομικού δείπνου με την ετικέτα της, Grande Dame.

Χορηγός γευστικής απόλαυσης είναι, επίσης, η εταιρεία Arla με μία σειρά από επιλεγμένα τυριά, ενώ ο κύκλος της ευζωίας συμπληρώνεται με τους εξαιρετικούς συντηρητές κρασιών της Miele και με τα εμβληματικά προϊόντα της Mont Blanc, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού που ονομάζουμε «καλή ζωή».

Πληροφορίες για την εκδήλωση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» και για τους συμμετέχοντας και τα κρασιά τους, μπορεί να βρίσκει στην ειδική στήλη του The Food and Leisure Guide που ενημερώνεται καθημερινά.

megkok1

www.fnl-guide.com

 

Τα πιο Δημοφιλη > Life

the art dose giorti technis

The Art dose: Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή τέχνης

Έντονη ατμόσφαιρα γιορτής, με συνοδοιπόρο πάντα την τέχνη και τις μοναδικές δημιουργίες, είχε η βραδιά...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style