Η Salty Bag στο TEDxAthens 2014

salty1 Η ιδρυτική ομάδα της Salty Bag αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του TEDxAthens να σχεδιάσει ένα νέο μοντέλο ειδικά για τους συνέδρους της φετινής διοργάνωσης του διεθνώς αναγνωρισμένου θεσμού που υποστηρίζει την καινοτομία.

Το TEDxAthens, διοργανώνεται από το 2009 και φέρνει κοντά ανθρώπους που εμπνέουν με το λόγο, τη σκέψη και την καινοτόμο δράση τους.

Με σταθερό άξονα την καινοτομία, η φετινη διοργάνωση απευθύνθηκε στην Salty Bag, την πρώτη ελληνική εταιρεία upcycling, για να παράγει τις τσάντες των συνέδρων.

Ο Στρατής Ανδρεάδης, ο Σπύρος Ντάικος και η Χρύσα Χαλικιοπούλου, συνιδρυτές της Salty Bag, πρωτοπορώντας, αποδέχτηκαν την πρόκληση να χρησιμοποιήσουν άλλο υλικό, εκτος ιστιοπλοϊκών πανιών, και έπειτα από σχετική έρευνα κατέληξαν στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο φεστιβάλ πειραματικής αρχιτεκτονικής HELLAΣΤΟCK.

Κάπως έτσι, 5.000 τ.μ. υλικού οικοδομικών μεγασάκων, μετατράπηκαν υπό το design βλέμμα της Χρύσας Χαλικιοπούλου και της ομάδας Salty Bag σε tote bags με το χαρακτηριστικό σήμα C που είναι το μόττο του φετινού TEDxAthens: C for Conclusions.

Με γνώμονα την πίστη στις αξίες της εταιρείας, η καθε τσάντα, creatively upcycled by Salty Bag, θα εχει το δικό της QR code που θα παραπέμπει στην ιστορία του υλικού.

salty3

Μάλιστα, όπως και για κάθε τσάντα της εταιρείας η ιστορία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τελικού προϊόντος : σε αυτήν την περίπτωση το υλικό κατασκευάστηκε στην Ελλάδα από τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ταξίδεψε στην Αθήνα για να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού αρχιτεκτονικής και να μετατραπεί σε μία «αιωρούμενη πόλη» και μετέπειτα ανακυκλώθηκε από την ομάδα της Salty Bag στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το TEDxAthens.

Ο Στρατής Ανδρεάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ιστορία της αιωρούμενης πόλης και η αξιοποίηση ενός πρωτόγνωρου υλικού αποτέλεσαν για εμάς, πρόκληση.

Ο συνδυασμός των δύο ωστόσο, ταυτίζεται με τη φιλοσοφία και τους πάγιους στόχους της Salty Bag κι έτσι η πρόκληση αυτή έγινε πηγή έμπνευσης για μία τσάντα υψηλής αισθητικής και στοχευμένης σχεδίασης».

salty2

Το μοντέλο Salty Bag TEDx θα δίνεται δωρεάν στους συνέδρους του TEDxAthens 2014 που θα λάβει χώρα στις 15 Νοεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ όπως μας δήλωσε ο Σπύρος Ντάικος με τον αυθορμητισμό που τον διακατέχει, όλη η ομάδα της Salty Bag, μας προετοιμάζει για πολλές νέες εκπλήξεις μέσα στο 2015.

  salty1

 

 www.saltybag.com

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Life

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino…

Σημαντική διάκριση με τέσσερα βραβεία στα Sports Marketing Awards 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style