Νέο Volvo S60 Cross Country

volvos63

Η Volvo παρουσιάζει το Νέο S60 Cross Country. Η Volvo κάνει για μία ακόμα φορά ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός, αυτή τη φορά στην κατηγορία των σεντάν.

Παρουσιάζει το Νέο S60 Cross Country, το πρώτο premium σεντάν με τις ίδιες ικανότητες και τα ίδια στιβαρά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όπως και τα υπόλοιπα Cross Country μοντέλα της. Η αποκάλυψη του S60 Cross Country θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ (NAIAS), που ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα.

Το μακρινό 1997, η Volvo ήταν η πρώτη premium μάρκα αυτοκινήτων που πρόσφερε αυξημένη ικανότητα παντός δρόμου στα μοντέλα της με wagon αμάξωμα, με το ανάλογο απαραίτητο μοναδικό στυλ. Τότε παρουσίασε για πρώτη φορά το V70 Cross Country, δημιουργώντας την crossover κατηγορία που από την αρχή απέκτησε φανατικούς οπαδούς και σταδιακά παρουσίασε ραγδαία άνοδο.

«Το S60 Cross Country είναι ο μόνος ανταγωνιστής στην κατηγορά των crossover σεντάν. Εντοπίσαμε μια σαφή προοπτική στην αγορά για ένα πιο ικανό σεντάν με υψηλότερο αμάξωμα και στιβαρά, ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

volvos61

Το S60 Cross Country απευθύνεται σε ανθρώπους που αναζητούν ένα συναρπαστικό και ικανό να κινηθεί σε κάθε δρόμο σεντάν, με τα σαφή πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα crossover», λέει ο Αλαίν Βισσέρ (Alain Visser), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Marketing, Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών της Volvo Cars.

Όπως και το V60 Cross Country, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το S60 Cross Country διαθέτει αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, 65 mm (2,5 ίντσες). Παράλληλα, εφοδιάζεται με το ίδιο σύστημα τετρακίνησης (AWD), κάτι που το καθιστά το μόνο ικανό και κομψό crossover σεντάν παντός δρόμου στην αγορά. Στην Ευρώπη, το S60 Cross Country θα διατίθεται επίσης με κίνηση μόνο εμπρός.

Το S60 Cross Country θα εξοπλίζεται με τον πανίσχυρο κινητήρα βενζίνης T5 με τετρακίνηση (AWD) και απόδοση 254 ίππους (τιμή για την Ευρώπη, στις ΗΠΑ η ισχύς θα περιορίζεται στους 250 ίππους).

Η προσθιοκίνητη έκδοση θα χρησιμοποιεί τον diesel κινητήρα D4 190 ίππων, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια κινητήρων Drive-E της Volvo και προσφέρει έναν χωρίς συμβιβασμούς μοναδικό συνδυασμό οικονομίας και επιδόσεων.

volvos62

Θα λανσαριστεί επίσης μια έκδοση diesel D4 με τετρακίνηση (AWD) βασιζόμενη στον καταξιωμένο 5-κύλινδρο κινητήρα diesel 2,4 λίτρων.

Το νέο μοντέλο θα "φοράει" ζάντες τόσο 18" όσο και 19", με ελαστικά υψηλού προφίλ, που προσφέρουν άνεση αλλά και προδιαθέτουν αισθητικά για κίνηση παντός δρόμου ενώ περιορίζουν τον θόρυβο από τον δρόμο και προσφέρουν επιπλέον αυξημένη προστασία των τροχών όταν απαιτείται.

Το S60 Cross Country αναμένεται να είναι διαθέσιμο για παραγγελία στις αρχές του καλοκαιριού. Οι εκδόσεις που θα λανσαριστούν στην ελληνική αγορά θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Η Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ (North American International Auto Show) διεξάγεται στη μεγαλούπολη των ΗΠΑ 12-25 Ιανουαρίου 2015.

 www.volvocars.gr

 

Τα πιο Δημοφιλη > Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιουργεί για…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία του Matteo Thun...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style