Ξεκίνησε η εκστρατεία HELMEPA στη Χίο

ekstrhel5

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, εγκαινιάστηκε στη Χίο η Έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες» της HELMEPA σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Η Έκθεση είναι μέρος της «Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού» που υποστηρίζει το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF)* στη Μ. Βρετανία.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς, ο βουλευτής Ν. Μηταράκης, ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Θ. Γρυμπίρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, κ. Ι. Αρχοντάκης, η Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου, Δρ. Ε. Βουτιέρου, η Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας του Παν/μίου Αιγαίου, κ. Ε. Θανοπούλου, εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, του Λιμενάρχη Χίου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, εταιρειών-μελών της HELMEPA, Πρόεδροι και Διευθυντές τοπικών φορέων και οργανισμών, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Παύλος Καλογεράκης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την πραγματοποίηση αυτών των δράσεων ευαισθητοποίησης στη Χίο από τη HELMEPA με ιδιαίτερη βαρύτητα στους μαθητές, βασικό στόχο των Ιδρυτών.

ekstrhel4

Μαθητές-μέλη της Παιδικής HELMEPA από το Δημοτικό Σχολείο Βολισσού

Ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA Δημήτρης Μητσάτσος παρουσιάζοντας τη πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στη στενή και μακρόχρονη σχέση της HELMEPA με τη Χίο, αφού ο εμπνευστής της, ο αείμνηστος Γιώργος Π. Λιβανός και μεγάλο πλήθος ναυτικών και πλοιοκτητών Μελών της προέρχονται από αυτό το νησί. Η Έκθεση αυτή, συνέχισε, πρωτοεμφανίστηκε στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» το 2011 τιμώντας τη μνήμη της αείμνηστης Μαρίας Π. Τσάκου, Γενικής Γραμματέως του Δ.Σ. της HELMEPA και στη συνέχεια επισκέφθηκε 20 περιοχές της Ελλάδας. Την επισκέφθηκαν 22.000 παιδιά και πάνω από 750.000 κάτοικοι ενημερώθηκαν από την εκστρατεία. Κλείνοντας, ο κ. Μητσάτσος ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Χίου για τη δωρεάν διάθεση του χώρου στο Εκθεσιακό Κέντρο «Γ. Καλουτάς» και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού για τη συμβολή τους στον προγραμματισμό των ενημερωτικών δράσεων.

ekstrhel1

Οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση

Στους χαιρετισμούς τους, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη χιώτικη ναυτοσύνη και τη σημασία αυτών των πρωτοβουλιών για τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων, ενώ ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως επωφελούμενοι οι μαθητές από τέτοιες δράσεις ευαισθητοποίησης ωφελείται όλη η τοπική κοινωνία. Και οι δύο ευχαρίστησαν τη HELMEPA και το LRF που συμπεριέλαβαν τη Χίο στην Εκστρατεία. Ο βουλευτής Χίου, Ν. Μηταράκης αναφέρθηκε στη σημασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αλλά και της εμπορικής ναυτιλίας, η οποία, όπως είπε, αποτελεί «φάρο ελπίδας» στην κρίση που βιώνει η χώρα μας.

Τιμώντας η HELMEPA τους 3.000 μαθητές και τους 180 εθελοντές εκπαιδευτικούς της Χίου που από το 1993 πήραν μέρος στο Παιδικό της Πρόγραμμα, προσέφερε αναμνηστικά βραβεία στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βολισσού και στις εκπαιδευτικούς τους κυρίες Ε. Σεζένια και Γ. Σφυράκη, που εκτέλεσαν τις περισσότερες από τις εθελοντικές δράσεις του Προγράμματος.

ekstrhel8

Απονομή βραβείων στα μέλη της Παιδικής HELMEPA

Ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA επέδωσε αναμνηστικό δίπλωμα στο Διευθυντή του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» σε εκτίμηση της συμβολής του Ιδρύματος στην επιτυχία της Εκστρατείας στη Χίο και η εκδήλωση έκλεισε με ελαφρύ μπουφέ που προσέφερε η HELMEPA στους προσκεκλημένους.

Στην περιβαλλοντική Έκθεση θα μεταφερθούν με δαπάνες της Εκστρατείας 1.200 μαθητές 11 Δημοτικών Σχολείων και 8 Γυμνασίων Χίου και Οινουσσών, ενώ θα παραμένει ανοικτή για το κοινό τις καθημερινές μεταξύ 13.00 και 15.00.

Τέλος, η Εκστρατεία περιλαμβάνει το ενημερωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» που θα γίνει την Τετάρτη 2 Μαρτίου, από 16:00 έως 19:00 στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» σε συνεργασία, εκτός του Ιδρύματος, με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Τα πιο Δημοφιλη > Περιβαλλον

Kosmocar ypostirizei Helmepa Roadshow to Save The Seas

Kosmocar: Υποστηρίζει HELMEPA και “Roadshow to Save The Seas”

Με οδηγό τη δέσμευση για ουσιαστική συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη, με επίκεντρο τον άνθρωπο, την...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

Shopping

Black Friday Kokkoris Optics

Black Friday στην Kokkoris Optics

Η εταιρεία KOKKORIS OPTICS, για πρώτη φορά, την Παρασκευή 24/11...

Shopping

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style