Χιλιάδες εθελοντές στο Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον της HELMEPA

ethel2

Mε μεγάλη συμμετοχή εθελοντών από σχολεία, ΟΤΑ, Λιμεναρχεία, εταιρείες, τοπικούς φορείς και συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε την 20 Οκτωβρίου ο Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον.

 Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περίπου 6.500 εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, πήραν μέρος σε καθαρισμούς ακτών και βυθού σε περισσότερες από 140 περιοχές της Ελλάδας. Αναλυτικά αποτελέσματα από την καταγραφή των απορριμμάτων που πραγματοποίησαν οι εθελοντές θα δημοσιεύσει η HELMEPA το Νοέμβριο.

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου μαθητές και εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης καθάρισαν την παραλία Χαραμίδα και εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι τα αντικείμενα που μάζεψαν σε 40 μεγάλες σακούλες ήταν κυρίως ανακυκλώσιμα, όπως πλαστικά μπουκάλια.

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, το προσωπικό της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα με τις οικογένειές τους καθάρισαν εθελοντικά την παραλία Έδεμ στο Π. Φάληρο. Στους συμμετέχοντες μίλησε ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, κ. Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος τους ευχαρίστησε για την επίδειξη εθελοντικού πνεύματος και αναφέρθηκε στην υποχρέωση όλων να διατηρούμε καθαρές τις ακτές.

Καθαρισμός Π. Φαλήρου

 Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, κ. Kerim Uras, τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και ευχαρίστησε το Δήμο Π. Φαλήρου και τη HELMEPA για τη συνεργασία. Συνολικά οι εθελοντές συνέλεξαν 14 σακούλες ανακυκλώσιμων υλικών που παρέλαβε όχημα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Την ίδια ημέρα, στο Λιμάνι του Μαράθου στη Μεσσηνία, τα μέλη της Παιδικής HELMEPA και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί τους από το Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων καθάρισαν την περιοχή από τα σκουπίδια, ενώ δημιούργησαν καλαίσθητη οικολογική αφίσα από άχρηστα χαρτιά και εφημερίδες για να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία. Στα παιδιά και τους συντονιστές των δράσεων η HELMEPA απένειμε αναμνηστικά διπλώματα.

ethel3

Οικολογική αφίσα

Η HELMEPA συγχαίρει θερμά όλους τους εθελοντές, τους τοπικούς φορείς, τις εταιρείες και την εκπαιδευτική κοινότητα, που με τη μαζική τους συμμετοχή στη φετινή Εκστρατεία έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές.

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Περιβαλλον

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας για 198 «Απάτητες…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας σε όλη τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

Shopping

ΑΒΑΞ: Floor Sample Sale από 5-8 Απριλίου…

Για 4 ημέρες, μπορείτε να επωφεληθείτε από εξαιρετικές εκπτώσεις σε...

Shopping

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style