Νέα βαλβολίνη για εξωλέμβιες μηχανές Mercury

Η LIQUI MOLY παρουσιάζει ένα καινούργιο προϊόν στην έκθεση σκαφών «Boot» στο Ντίσελντορφ.

 

 

LIQUI MOLY Marine High Performance Gear Oil 85W-90   LIQUI MOLY Marine High Performance Gear Oil 85W-90

 

Η γκάμα προϊόντων για σκάφη της LIQUI MOLY, της εταιρείας που εξειδικεύεται στα λάδια και τα πρόσθετα, συνεχίζει να αναπτύσσεται. Με το Marine High Performance Gear Oil 85W-90 η εταιρεία εισάγει τώρα στην αγορά μια νέα βαλβολίνη που προορίζεται κυρίως για κινητήρες Mercury και προστατεύει το ίδιο το σασμάν από τη διάβρωση, αν έχει εισχωρήσει νερό. Η νέα βαλβολίνη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην «Boot», τη μεγαλύτερη έκθεση σκαφών και θαλάσσιων σπορ παγκοσμίως στο Ντίσελντορφ.

Το Marine High Performance Gear Oil 85W-90 αναπτύχθηκε ειδικά για τη θάλασσα. Κι αυτό γιατί οι κινητήρες σκαφών αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα άγνωστο στα οχήματα της ξηράς: το νερό στο σασμάν. Σε περιόδους παρατεταμένης ακινησίας, το νερό διαχωρίζεται από τη βαλβολίνη και κατακάθεται. Σε αυτήν την περίπτωση, το στρώμα νερού που έχει δημιουργηθεί μπορεί να προκαλέσει διάβρωση η οποία οδηγεί σε προβλήματα και περιορίζει τη διάρκεια ζωής του σασμάν. Το Marine High Performance Gear Oil 85W-90 της LIQUI MOLY διαθέτει σαφώς καλύτερες γαλακτωματοποιητικές ιδιότητες σε σχέση με τις συνηθισμένες βαλβολίνες και παραμένει σταθερό όσον αφορά τη λιπαντική του ικανότητα. Επίσης, το γαλάκτωμα κρατάει περισσότερο, προτού εμφανιστεί διαχωρισμός. Έτσι, διατηρεί το νερό διαλυμένο στο λάδι, ώστε να μην μπορεί να κατακαθίσει. Παρ' ότι περιέχει διαλυμένες ποσότητες νερού, η βαλβολίνη προσφέρει αξιόπιστη λίπανση στο σασμάν.

Επιπλέον, το Marine High Performance Gear Oil 85W-90 προσφέρει εξαιρετική προστασία από τη διάβρωση και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη γήρανση, γεγονός το οποίο το καθιστά καλή επιλογή για εξωλέμβιους κινητήρες, οι οποίοι μπορεί επίσης να παραμείνουν εκτός λειτουργίας για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Ενδείκνυται ιδίως για εξωλέμβιους κινητήρες Mercury άνω των 75 PS καθώς και για συστήματα πρόωσης MerCruiser Z-Drive. Το προϊόν πληροί επίσης τις προδιαγραφές και άλλων γνωστών κατασκευαστών σασμάν για τον ναυτικό κλάδο όπως η Honda ή η Yamaha. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως υποκατάστατο για μια βαλβολίνη SAE 90.

Το νέο λιπαντικό για σασμάν δεν εντυπωσιάζει μόνο με το μεγάλο φάσμα επιδόσεών του, αλλά και με το χρώμα του: είναι μπλε και έχει ακριβώς την ίδια απόχρωση με τη χαρακτηριστική απόχρωση των λαδιών Mercury, ένα ορατό αναγνωριστικό χαρακτηριστικό για πολλούς λάτρεις και μηχανικούς σκαφών. Μαζί με την υψηλής ποιότητας αντλία βαλβολίνης, η LIQUI MOLY παρέχει επίσης τον κατάλληλο εξοπλισμό χειρισμού.

Στην έκθεση «Boot» θα παρουσιαστούν επίσης το καθαριστικό γενικής χρήσης Marine Universal Reiniger μαζί με το αντίστοιχο συμπυκνωμένο προϊόν, καθώς και το καθαριστικό γενικής χρήσης Marine Universal Reiniger K, τα οποία απομακρύνουν τη φυκιάδα, τα κατάλοιπα λαδιών και γράσων, την αιθάλη, τις κουτσουλιές και τα υπολείμματα εντόμων σε πανιά, καταστρώματα και καρίνες. Ελαχιστοποιούν την ηλεκτροστατική έλξη των σωματιδίων βρωμιάς πάνω στις πλαστικές επιφάνειες, μειώνοντας την πρόσφυση και διευκολύνοντας την απομάκρυνσή τους. Τα δύο καθαριστικά δεν είναι μόνο πολύ αποτελεσματικά, αλλά και ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον. Είναι βιοαποικοδομήσιμα σε ποσοστά 95% και 92%.

Η έκθεση «Boot» διοργανώνεται από τις 20 έως τις 28 Ιανουαρίου στο Ντίσελντορφ. Η LIQUI MOLY θα βρίσκεται στην αίθουσα 10 στο περίπτερο F18.

Η Match Race Germany GmbH θα χρησιμοποιήσει το περίπτερο ως φόρουμ για μια συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, με ώρα έναρξης στις 11 π.μ. Οι διοργανωτές θα σχολιάσουν μεταξύ άλλων τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες Match Race που φιλοξενούνται μεταξύ 16 και 21 Μαΐου στο Λάνγκεναργκεν, στη λίμνη Μπόντενζεε. Οι αγώνες συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες σε όλη τη Γερμανία, με την ιδιαιτερότητα ότι τα σκάφη διαγωνίζονται πάντα απευθείας μεταξύ τους σε ζευγάρια.