Aνοίγει πανιά η Αegean Regatta 2018

Το πρωϊ της Κυριακής στις 11:00, τα 59 σκάφη που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Aegean Regatta, άνοιξαν πανιά από τη Σκύρο.

Πρώτος προορισμός είναι τα Λημνιά της Χίου, όπου τα σκάφη θα φτάσουν καλύπτοντας τα 74 ναυτικά μίλια της απόστασης. Οι καιρικές προβλέψεις είναι ευνοϊκές για τα σκάφη, καθώς αναμένονται βόρειοι άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ που θα βοηθήσουν τους ιστιοπλόους να ξεδιπλώσουν τη ναυτοσύνη τους και να χαρούν τον αγώνα, διανύοντας αρκετά γρήγορα το πρώτος σκέλος του αγώνα.

Στον αγώνα παίρνουν μέρος και 13 ξένα πληρώματα από τη Γαλλία, Ρωσία (4), Αυστραλία, Βουλγαρία (3), Τουρκία, Ισραήλ, Σουηδία και Αυστρία.

Η Τελετή Εναρξης της Aegean Regatta είναι προγραμματισμένη για το βράδυ του Σαββάτου στη Σκύρο, με τη συμμετοχή των περίπου 600 ιστιοπλόων που μετέχουν στη διοργάνωση και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πανέμορφο νησί.

Η Aegean Regatta διοργανώνεται για 18η χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ενώ τον αγώνα υποστηρίζουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι Σκύρου, Χίου και Σάμου. Μετά τα Λημνιά της Χίου, τα ιστιοπλοϊκά θα βάλουν πλώρη για Χίο, Βαθύ Σάμου και Πυθαγόρειο Σάμου, όπου το Σάββατο 25 Αυγούστου θα γίνει η Τελετή Λήξης.

Στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης πρέπει να τονιστεί η συμβολή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης που έχει έδρα τη Χίο και είναι χορηγός του αγώνα.

Xορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για πέμπτη συνεχόμενη φορά και Χορηγός το Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2018 είναι ο Ν.Ο. Χίου, και συνδιοργανωτές Ομιλοι οι : Α.Ο. Αιγαίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου και Ν.Ο. Σάµου

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 | Aγωνία για την Ολυμπιακή…

Παράταση στην αγωνία για τα τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια που είναι προγραμματισμένα να δοθούν αυτές...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

BREGUET

Breguet: Nέα εμβληματική συλλογή …

Η Breguet αποτίει φόρο τιμής στη θηλυκότητα αποκαλύπτοντας μια νέα...

Style