Μάντης - Καγιαλής στο 49ο Trofeo Princesa Sofia Iberostar

Ολοκληρώθηκε στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας το 49ο Κύπελλο της "Πριγκίπισσας Σοφίας" με τη συμμετοχή 870 σκαφών από 62 διαφορετικές χώρες.

Στην κατηγορία των 470 οι Έλληνες πρωταθλητές, για ακόμη μια φορά κατάφεραν να βρεθούν ανάμεσα στα 10 κορυφαία πληρώματα του κόσμου, χωρίς όμως τελικά να μπορέσουν να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο. Το πρώτο ταξίδι της "Ανατολής" βρήκε, λοιπόν, τους Ολυμπιονίκες μας στην 8η θέση με 86 βαθμούς ποινής μεταξύ 79 συμμετοχών. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισαν οι Αυστραλοί ασημένιοι ολυμπιονίκες του Ρίο Mathew Belcher & William Ryan.Ολοκληρώθηκε στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας το 49ο Κύπελλο της "Πριγκίπισσας Σοφίας" με τη συμμετοχή 870 σκαφών από 62 διαφορετικές χώρες. Στην κατηγορία των 470 οι Έλληνες πρωταθλητές, για ακόμη μια φορά ,κατάφεραν να βρεθούν ανάμεσα στα 10 κορυφαία πληρώματα του κόσμου, χωρίς όμως τελικά να μπορέσουν να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο. Το πρώτο ταξίδι της "Ανατολής" βρήκε, λοιπόν, τους Ολυμπιονίκες μας στην 8η θέση με 86 βαθμούς ποινής μεταξύ 79 συμμετοχών. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισαν οι Αυστραλοί ασημένιοι ολυμπιονίκες του Ρίο Mathew Belcher & William Ryan.

Παναγιώτης Μάντης: " Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας με πολλές συμμετοχές και έντονο ανταγωνισμό. Εξαρχής φάνηκε ότι η ρεγκάτα θα είναι υψηλής βαθμολογίας καθώς πέρα των Αυστραλών κανένα άλλο πλήρωμα δεν κατάφερε να έχει σταθερά αποτελέσματα. Εμείς από την πλευρά μας θέλαμε να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα στο καινούργιο μας σκάφος, κάτι που δεν μας επέτρεψε να είμαστε τόσο σταθεροί. Προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά στα μετάλλια, ώστε να χτυπήσουμε το βάθρο στην κούρσα των μεταλλίων αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα κερδίσαμε πολλά πράγματα εδώ. Οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές και είμαστε χαρούμενοι που συγκαταλεγόμαστε στην ελίτ του αθλήματος. Λίγα πληρώματα θεωρούν κακό αποτέλεσμα μια θέση εντός 10αδας. Κρατάμε τα λάθη μας και προχωράμε μπροστά καθώς σε μια εβδομάδα ξεκινάει ο αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Ιέρ της Γαλλίας."

TrPrSIb 2

Παύλος Καγιαλής: " Διανύουμε μια πολύ σημαντική χρονιά του Ολυμπιακού κύκλου και είμαστε έτοιμοι για δύσκολους αγώνες καθόλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Η διαχείριση του φορμαρίσματος είναι ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να προσέξουμε. Ο αγώνας αυτός ήταν ο πρώτος της "Ανατολής" και θέλαμε να δουλέψουμε πολύ πάνω σε τεχνικές λεπτομέρειες. Οι συνθήκες δυσκόλεψαν όλα τα πληρώματα και η υψηλή βαθμολογία υποδεικνύει το επίπεδο του ανταγωνισμού. Μερικά από τα κορυφαία πληρώματα βρέθηκαν ακόμη και εκτός 10αδας όπως οι Σουηδοί και οι Νεοζηλανδοί.  Ευχαριστώ όλη την ομάδα των χορηγών και υποστηρικτών μας.'' 

TrPrSIb 3

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style