Sailing Spot Team Racing Challenge 2018

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες και μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε το πρώτο Team Racing Challenge του Sailing Spot.

Με συμμετοχή 7 ομάδων και κοντά 50 ιστιοπλόους, το θέαμα που προσέφεραν τα παιχνίδια που παίχτηκαν σε όσους παρευρέθηκαν στον όμιλο το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν καθηλωτικό. 

Το team racing είναι μια μορφή αγώνων που θέλει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των πληρωμάτων που απαρτίζουν μια ομάδα, πολύ καλή στρατηγική, γνώση των κανονισμών και γρήγορη σκέψη. Ο νικητής συνήθως αποφασίζεται κυριολεκτικά επάνω στο νήμα την ώρα του τερματισμού αφού μέχρι το τέλος όλοι ψάχνουν τον συνδυασμό που θα δώσει την νίκη στην ομάδα τους!

sstrc 2

Είναι μια μορφή αγώνων που κακώς δεν έχει καλλιεργηθεί επαρκώς στην Ελλάδα. To sailing spot, διακρίνοντας αφενός την εκπαιδευτική αξία που έχει η μορφή αυτή των αγώνων αλλά αφετέρου και την διασκέδαση που προσφέρει η διαδικασία στους συμμετέχοντες, θα προσπαθήσει να εντάξει και άλλες τέτοιες διοργανώσεις στο πρόγραμμά του.

sstrc 3

Με υψηλό επίπεδο συναγωνισμού και οριακές διαφορές μεταξύ των ομάδων, 1οι νικητές ήταν η ομάδα των Παναγιωτίδη, Ασπιώτη, Αλεβιζάκη, Χαραλαμπίδη, Βέργου, Τσούντα. Ενδεικτικό του ιδίου επιπέδου των ομάδων και του μεγάλου συναγωνισμού, ήταν η τριπλή ισοβαθμία στην 3η θέση μεταξύ των ομάδων των Τσουλφά, Παπαγεωργίου και Andrieu. Στην 2η θέση, η ομάδα των Καλδή, Κουτσαβίτη, Δαμιανού, Πολιτόπουλου, Γαλανάκη, Δοιτσίνη.

sstrc 4

Ο στίβος είχε στηθεί μια ανάσα από το Εντευκτήριο του ομίλου και έτσι, όσοι παρευρέθηκαν, μπορούσαν από εκεί να ακούσουν ακόμα και τις συνεννοήσεις μεταξύ των πληρωμάτων, δημιουργώντας μια πρώτης τάξεως κερκίδα σε ένα άθλημα που παραδοσιακά είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style