Quantcast

50ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου "Ι. Β. Γουλανδρής"

Σε εορταστικό κλίμα και παρουσία στελεχών από το επιχειρηματικό και ναυταθλητικό στερέωμα κηρύχθηκε η έναρξη της αγωνιστικής κι εορταστικής περιόδου του 50ου Διεθνούς Ιστιοπλοΐκού Αγώνα Άνδρου, Ιωάννης Β. Γουλανδρής.

Ο Αγώνας που ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή κι έγινε θεσμός, γιορτάζει φέτος τη χρυσή του επέτειο, ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά διεξάγεται με την Ιστιοπλοΐκή Εβδομάδα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Ο αγώνας, στον οποίο έχει δοθεί τιμητικά το όνομα του Ιωάννη Β. Γουλανδρή, φέτος θα διεξαχθεί 2- 5 Ιουνίου και θα δώσει τη σκυτάλη στην εβδομάδα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 & 11 Ιουνίου 2017.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι Πρόεδροι των δύο ναυτικών ομίλων, και συνδιοργανωτές, Αλέξανδρος Παπαδόγγονάς (ΝΟΕ) & Λεωνίδας Πολέμης (ΝΟΑ), χαιρέτισαν το κοινό και κύρηξαν και επίσημα την έναρξη της περιόδου των προετοιμασιών & εορτασμών. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος της Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης διαβεβαίωσε το κοινό ότι η Άνδρος θα βάλει τα γιορτινά της και θα υποδεχθεί με χαρά τόσο τα πληρώματα, όσο και τους επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον εντυπωσιακό αγώνα. Στη συνέχεια η οργανωτική επιτροπή του Αγώνα παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα που ετοιμάζεται, ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία και ομιλία του επί 22 συναπτά έτη προέδρου του ΝΟΑ, κ. Σπύρου Πολέμη, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία του Ομίλου. dsasdlw2

Ο Πρόεδρος του ΝΟΑ κ. Λεωνίδας Πολέμης

Η εκδήλωση έκλεισε με την ξεχωριστή παρουσία της ολλανδικής καταγωγής ιστιοπλόου Laura Dekker, η οποία προκειται να λάβει μέρος στον αγώνα της Άνδρου. Η κ. L. Dekker κατέχει το ρεκόρ της μικρότερης σε ηλικία ιστοπλόου, η οποία έχει γυρίσει τον κόσμο μόνη με το σκάφος της, στην ηλικία των 14 έως 16 ετών. Το πάθος της για τη θάλασσα, οι εντυπωσιακές της ιστορίες και κυρίως η τόλμη της να αντιμετωπίσει, μόνη της, τα πολλά πρόσωπα του καιρού και του νερού, εντυπωσίασαν όσους την παρακολούθησαν.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Βασιλεύς Κωσταντίνος, τεως Βασιλεύς των Ελλήνων, ο οποίος είναι χρυσός ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοϊα και μεταξύ άλλων έλαβε μέρος στον πρώτο αγώνα της Άνδρου, το 1967, όπου και αναδείχθηκε νικητής. Το «παρόν» έδωσαν ακόμα, η σύζυγος του τ. Βασιλιά, Άννα – Μαρία, ο πρίγκιπας Νικόλαος, σημαντικοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Άνδρου, οπως ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Λάσκαρης, ο Έπαρχος της ‘Ανδρου, Δημήτριος Λοτσάρης καθώς και ο Λιμενάρχης της Άνδρου. Εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση των ολυμπιονικών κ.κ. Οδυσσέα Εσκιτζόγλου, Παναγιώτη Μάντη, Παύλου Καγιαλή καθώς και των ιστιοπλόων κ.κ. Γ. Ανδρεάδη, Ι. Μαραγκουδάκη, Σ. Πορφυράτου, Ν. Καραγιώργου κ.ά.

dsasdlw3

Ο Προέδρος του ΝΟΕ, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας με τα μέλη του ΔΣ του ΝΟΕ κυρίους Καβάλη και Γιαννακάκο και τον Πρίγκιπα Νικόλαο

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα λήγουν την 31η Μαΐου και την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Skippers Meeting. Στις 2 Ιουνίου τα σκάφη θα ξεκινήσουν από τη Βουλιαγμένη με προορισμό το λιμάνι της Άνδρου. Το Σάββατοκύριακο στην Άνδρο θα είναι άκρως εορταστικό με εκδηλώσεις παραδοσιακού χαρακτήρα να λαμβάνουν χώρα στο νησί καθώς και συναυλία που θα διεξαχθεί για φιλαθρωπικό σκοπό.

Αξίζει να σημειωθεί η υποστήριξη των ετήσιων χορηγών του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Damen, Bureau Veritas, Jotun, Heidmar, PPG, CMP, VISWA, Aegean Airlines οι οποίοι είναι σημαντικοί χορηγοί και υποστηρικτές της προσπάθειας του ΝΟΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Τετάρτη 31/5 17:00 Λήξη δηλώσης συμμετοχών

Πέμπτη 1/6 18:30 Συγκέντρωση Κυβερνητών και ΝΟΕ Welcome Reception

Παρασκευή 2/6 16:00 Ιστιοδρομία Βουλιαγμένη – Χώρα Άνδρου

Κυριακή 4/6
10:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών τοπικού αγώνα Άνδρου
12:00 Τοπικός αγώνας στην Άνδρο.
20:00 Απονομή επάθλων τοπικού αγώνα, Line Honours Awards και ιστιοδρομίας Βουλιαγμένη – Χώρα Άνδρου στον ΝΟΑ

Δευτέρα 5/6 10:00 Ιστιοδρομία Χώρα Άνδρου – Σούνιο (η εναλλακτικά Δύσβατο)

Παρασκευή 9/6 18:30 Συγκέντρωση Κυβερνητών για την 2η Φάση των αγώνων

Σάββατο 10/6 12:00 Ιστιοδρομίες (Inshore & Coastal)

Κυριακή 11/6
12:00 Ιστιοδρομίες (Inshore & Coastal)
20:00 Απονομή επάθλων του αγώνα «ΙΩΑΝΝΟΥ Β. ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ 2017» στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Ο Διάπλους του Απόλλωνα από την +πλευση

Η Λάμδα Star όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στηρίζει την προσπάθεια του μη κερδοσκοπικού...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Χρήστος Κωστόπουλος, Yachting Sales Manager Jotun Hellas

Σεμινάριο χρωμάτων για τα Mega Yachts α…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες ναυπηγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Σπανόπουλος...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δίχτυ φάντασμα ανασύρθηκε από το βυθό τη…

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών, στις 8 Ιουνίου...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Θοδωρής Παπαδόπουλος της Porsche και Έλενα Δεδούση

Η IWC Schaffhausen επίσημος χρονομέτρης …

Ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας, IWC Schaffhausen ήταν και φέτος...

Style