Φθινοπωρινή εξόρμηση από την +πλευση (Σύμπλευση) στον Άγιο Ευστράτιο

Η +πλευση (Σύμπλευση) θα πραγματοποιήσει την φθινοπωρινή της εξόρμηση στον Άγιο Ευστράτιο, από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου ως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, προκειμένου να παράσχει στους κατοίκους του νησιού δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις.

Η μεταφορά των εθελοντών και των οχημάτων τους προς και από τον Άγιο Ευστράτιο θα γίνει με το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ και είναι ευγενική χορηγία της HELLENIC SEAWAYS.

Παράλληλα, η +πλευση:

❖ θα ενισχύσει το έργο των εκπαιδευτικών με υπολογιστές, μηχανήματα, εξοπλισμό και αναλώσιμα, με την ευγενική χορηγία της ΛΑΜΔΑ STAR.

❖ θα συνδράμει με εξοπλισμό το αγροτικό ιατρείο δωρίζοντας έναν απινιδωτή με την ευγενική χορηγία της MADISON MEDICAL,

❖ θα τοποθετήσει στο σχολείο ειδικό ψύκτη-αφαλατωτή για παροχή πεντακάθαρου νερού στους μαθητές με την ευγενική χορηγία της COLGATE PALMOLIVE και

❖ Υποστηρικτής της εξόρμησης και των ιατρικών δράσεων της +πλευσης, με την ευγενική προσφορά του απαραίτητου έντυπου υλικού, είναι η ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΟΣ.

Θα πραγματοποιηθούν παράλληλα εκδηλώσεις ενημέρωσης για θέματα υγείας για παιδιά και ενήλικες, καθώς και εργαστήρι συναισθημάτων «Μαθαίνω το σώμα μου» για τους μικρούς κατοίκους του νησιού.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της εξόρμησης:

(1) Η ιατρική ομάδα της +πλευσης θα πραγματοποιήσει δωρεάν προληπτικές ιατρικές με εξειδικευμένους επιστήμονες των παρακάτω ειδικοτήτων:

❖ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
❖ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
❖ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
❖ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
❖ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
❖ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
❖ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
❖ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
❖ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
❖ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
❖ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ

Στα παιδιά των νησιών θα πραγματοποιηθούν: α) προληπτικός έλεγχος σκολίωσης – κύφωσης, β) καρδιολογικός έλεγχος και γ) οδοντιατρικός έλεγχος. Τα ιατρεία θα λειτουργήσουν δύο ημέρες, προκειμένου να καλυφθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός κατοίκων που θα προσέλθουν.

Έτσι:

❖ το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσουν από τις 10.30 ως τις 14.00
❖ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσουν από τις 10.00 ως τις 13.00

Κατάκοιτοι ασθενείς που δεν έχουν την δυνατότητα να μεταβούν ή μεταφερθούν στα ιατρεία μας θα εξεταστούν κατ’ οίκον από τους εθελοντές γιατρούς της +πλευσης. Θα ληφθούν επίσης δείγματα αίματος για εξειδικευμένες αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, από τις 08.30 ως τις 10.30 το πρωί.

(2) Θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις:

❖ παρέμβαση για το κάπνισμα με το πρόγραμμα Heart II – «Μαθαίνω να μη Καπνίζω» από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 17.30-18.30 για παιδιά και 18.30-19.30 για ενηλίκους.

❖ εργαστήριο συναισθημάτων και ανθρώπινων σχέσεων «Μαθαίνω το Σώμα μου» για παιδιά, με διαδραστικά παιχνίδια, χορό, θεματικές για τα συναισθήματα, το σώμα κτλ. Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 17.30.

(3) Θα συνδράμουμε τα σχολεία με την παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών, μηχανημάτων, επίπλων γραφείου, αναλώσιμων, εκπαιδευτικού και μορφωτικού υλικού.

Η +πλευση απέκτησε νομική μορφή τον Ιανουάριο 2014, όμως πολλά από τα μέλη της συμμετέχουν ενεργά και εθελοντικά έως και επί είκοσι συναπτά χρόνια σε δράσεις με άλλο φορέα στην υποστήριξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Στα τρία χρόνια ζωής της έχει προσφέρει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από κορυφαίους εξειδικευμένους επιστήμονες σε χιλιάδες κατοίκους των απομακρυσμένων και ακριτικών ελληνικών νησιών, έχει δωρίσει τεχνολογικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό στα σχολεία τους, μουσικά όργανα, αλλά και μίνι αφαλατωτές ψύκτες για τους μαθητές, έχει πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την πρόληψη του καπνίσματος, του καρκίνου του μαστού κ.ά., έχει διοργανώσει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως βιβλιοπαρουσιάσεις, θέατρο σκιών, φωτογραφικές εκθέσεις, προγράμματα του Μουσείου Ηρακλειδών.

Παράλληλα, έχει υλοποιήσει μεγάλα και μικρότερα έργα υποδομής, όπως πλήρως εξοπλισμένο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο, αφαλατωτές, πολυγήπεδα, παιδικές χαρές, βιβλιοθήκες, ενημερωτικές πολύγλωσσες πινακίδες για τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και στεγασμένους χώρους αναμονής στα λιμάνια, ενώ έχει δημιουργήσει πλήρες οδοντιατρείο και δωρίσει όχημα διακομιδής εκτάκτων περιστατικών, αιματολογικούς αναλυτές και απινιδωτές στα τοπικά αγροτικά ιατρεία.

Όλες οι τρέχουσες και καθημερινές δράσεις της +πλευσης χρηματοδοτούνται από τα μέλη της.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style