Οι Παραολυμπιονίκες στηρίζουν τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο

RioSonar1

Γιορτή της ιστιοπλοΐας θα είναι ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» που θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου, στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου.

Ενδιαφέρον για τη διοργάνωση δήλωσαν από την πρώτη στιγμή και οι ιστιοπλόοι μας που συμμετείχαν στους Παραολύμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι Βασίλης Χριστοφόρου, Θοδωρής Αλεξάς και Αργύρης Νοτάρογλου. Μάλιστα, επειδή το κάθισμα του Βασίλη Χριστοφόρου δεν έχει επιστρέψει ακόμη από τη Βραζιλία καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να έρθει έγκαιρα για να αγωνιστούν ως ομάδα.

«Όταν οι διοργανωτές μάς ενημέρωσαν, εμείς ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα. Για εμάς θα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Θα τρέξουν και άλλοι αθλητές και φίλοι. Το θέαμα, εκτός από συναρπαστικό, θα αποτελέσει διαφήμιση της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Δυστυχώς έχουμε αυτό το θέμα με το κάθισμα του Βασίλη. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το κάθισμα γιατί θέλουμε να τρέξουμε ως ομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση, ίσως μπω σε κάποιο σκάφος άλλης κατηγορίας», δήλωσε ο Θοδωρής Αλεξάς.

To πλήρωμα των Sonar πλασαρίστηκε στην 7η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. «Θέλω πολύ να πάρω μέρος σε αυτή τη γιορτή της ιστιοπλοΐας αλλά υπάρχει αυτό το πρόβλημα με το κάθισμα. Ελπίζω ότι θα λυθεί. Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση», τόνισε ο Βασίλης Χριστοφόρου.

Το «παιδί του ανέμου», ο Αντώνης Μπουγιούρης θα αγωνιστεί στα Laser. Ο αφηγητής του ντοκιμαντέρ του Παύλου Τριποδάκη «Τα παιδιά του ανέμου» έχει ως στόχο τη διάκριση αλλά και τη χαρά που θα του δώσει η συμμετοχή σε μία διοργάνωση όπου θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι όλων των γενιών της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Η διοργάνωση διεξάγεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing Marathon Team». Τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων θεσμικών φορέων υποστήριξης ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

212.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν στη φιλανθρωπική δημοπρασία Creaid

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης της Creaid, "Art & Design".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Νέο Greek Limited Edition από την Breitl…

Η Breitling δείχνει για άλλη μία φορά την αγάπη της...

Style